Ingredients,1 pollastre tallat en octaus, 2 a 4 cebes en talls mitjos 2 tomàquets madurs 6 grs d’all sense pelar 2 cs de llard 1 copa de Brandi i (vi ranci) Un bon got de vi blanc o ranci 200 grs de prunes sense pinyol 100 grs d’orellanes 50 grs pinyons 1/2 branca de canyella Un farcellet d’herbes o 2 fulles de llorer, sajolida i farigola. Pebre negre en gra i sal 1,5 l caldo de pollastre Opcional però molt interessant: 2 claus d’olor, 1/4 cp nou moscada ginebre en gra, 1 presa de xocolata negra 1 o 2 pomes golden Una picada: 2 llesques pa torrat, 3 alls, 8 ametlles i 8 avellanes, i julivert. Cuinem, 1.-Netegem bé el pollastre i l’hem de tenir tallat en 8 trossos. 2.-Desfem una mica de llard amb oli d’oliva a la cassola. 3.-Salem i empebrem el pollastre, i el daurem a foc mig. Si no hi cap tot ho farem amb dues tandes. 4.-Menstrestant es daura el pollastre, tallem les cebes, i els alls sencers. Les primeres en talls mitjos i els alls sencers amb pell. 5.-Un cop marcat i ros el pollastre el reservem fora de la cassola. 6.-Traiem l’excés d’oli de la cassola i hi posem la ceba i l’all. Després també dos tomàquets madurs. 7.-Els hi afegirem la canyella, el llorer, el pebre negre en gra, la ginebra, els claus, la nou moscada, la sajolida, la farigola, i ho tindrem 3-4 minuts. 8.-Afegirem el pollastre reservat. 9.-Afegirem el brandi i el vi ranci. 10-15 minuts.t. 10.-Quan hagi reduït hi posem el caldo, que cobreixi el pollastre, i ho tindrem 60 a 70 minuts. Anem vigilant que no s’enganxi. 11.-Quan faltin 20 minuts hi afegim els pinyons i les prunes. 12.-Quan faltin 10 minuts hi afegim la picada. 13.-Quan faltin 5 minuts s’hi posen les patates que abans hem fregit a daus de 2,5 x 2,5, ben rosses i ho barregem per a que s’impregnin de la salsa. Ho tindrem 5 minuts. 14.- Ho deixem reposar i muntem el plat. 15.- Menjar-ho reposat, d’un dia per un altre, és més bo. I res més a dir, que.... Molt Bon Profit!!! --------------------------------------------------------------------------------------------- tema: Mourning Dove, de: Zachariach Hickman Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingredients,1 pollastre tallat en octaus, 2 a 4 cebes en talls mitjos 2 tomàquets madurs 6 grs d’all sense pelar 2 cs de llard 1 copa de Brandi i (vi ranci) Un bon got de vi blanc o ranci 200 grs de prunes sense pinyol 100 grs d’orellanes 50 grs pinyons 1/2 branca de canyella Un farcellet d’herbes o 2 fulles de llorer, sajolida i farigola. Pebre negre en gra i sal 1,5 l caldo de pollastre Opcional però molt interessant: 2 claus d’olor, 1/4 cp nou moscada ginebre en gra, 1 presa de xocolata negra 1 o 2 pomes golden Una picada: 2 llesques pa torrat, 3 alls, 8 ametlles i 8 avellanes, i julivert. Cuinem, 1.-Netegem bé el pollastre i l’hem de tenir tallat en 8 trossos. 2.-Desfem una mica de llard amb oli d’oliva a la cassola. 3.-Salem i empebrem el pollastre, i el daurem a foc mig. Si no hi cap tot ho farem amb dues tandes. 4.-Menstrestant es daura el pollastre, tallem les cebes, i els alls sencers. Les primeres en talls mitjos i els alls sencers amb pell. 5.-Un cop marcat i ros el pollastre el reservem fora de la cassola. 6.-Traiem l’excés d’oli de la cassola i hi posem la ceba i l’all. Després també dos tomàquets madurs. 7.-Els hi afegirem la canyella, el llorer, el pebre negre en gra, la ginebra, els claus, la nou moscada, la sajolida, la farigola, i ho tindrem 3-4 minuts. 8.-Afegirem el pollastre reservat. 9.-Afegirem el brandi i el vi ranci. 10-15 minuts.t. 10.-Quan hagi reduït hi posem el caldo, que cobreixi el pollastre, i ho tindrem 60 a 70 minuts. Anem vigilant que no s’enganxi. 11.-Quan faltin 20 minuts hi afegim els pinyons i les prunes. 12.-Quan faltin 10 minuts hi afegim la picada. 13.-Quan faltin 5 minuts s’hi posen les patates que abans hem fregit a daus de 2,5 x 2,5, ben rosses i ho barregem per a que s’impregnin de la salsa. Ho tindrem 5 minuts. 14.- Ho deixem reposar i muntem el plat. 15.- Menjar-ho reposat, d’un dia per un altre, és més bo. I res més a dir, que.... Molt Bon Profit!!! --------------------------------------------------------------------------------------------- tema: Mourning Dove, de: Zachariach Hickman Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada