Ingredients : • 750 g de carn picada, (500 gr de vedella, 250 gr de porc). • 2 ous • 75 g de pa ratllat més llet. • Espècies: farigola, romaní i sàlvia. • Uns quants talls de cansalada. 200 gr cansalada magre • 1 ceba gran. 3 grans d’all • Julivert fresc. • Sal, oli d’oliva, pebre negre, • ¼ pebrot vermell • 200 ml de raig de vi ranci. • Pinyons • 200 ml crema de llet i 100 ml de llet natural. • 200 ml caldo • mitja llimona, pebre vermell, sucre, Cuinem: 1.-Fregim la ceba picada amb oli, i la caramelitzem. I hi posem l’all. Reservem. 2-En un bol gran hi posem les carns picades, el pa ratllat, la ceba i l’all fregits, el pebrot vermell picat, dos ous, els pinyons i el julivert, i ho ben barregem pastant-ho com si fos un pa. Ho deixem a la nevera de mitja hora a dues hores. 3.-Precalentem el forn a 230°C. 4.- Emboliquem el pa amb els trossos de cansalada sobre una plata d’enfornar. I ho enfornem a 230º, de 10 minuts. 5.- Traiem el pa del forn, i li posem 100 ml de vi ranci, 100 ml de crema de llet, i 100 ml de caldo, sal, pebre, i unes groselles. L’envoltem de les patates que acompanyaran el plat i el tornem al forn a 180º 40 minuts, més 5 minuts de gratinador a 200º. 6.- Al forn també hi hem posat com a acompanyament uns troncs de pastanaga i unes cols de Brusseles partides pel mig. Els hi hem posat el suc d’una llimona, un raig d’oli, sal, pebre, i formatge parmesà. Les tindrem uns 40 minuts al forn. 6.- Un cop passats els 45 minuts del pa de carn el traiem i el deixem reposar 10 minuts. Si voleu saber si està cuit el podeu punxar i el centre ha de tenir 75º. 7.- Aboquem el suc de la plata del forn a una cassola petita, i li afegim 1oo ml més de caldo, 100 ml de crema de llet i 100 ml de vi ranci, i el reduïm. Ajustem la salsa amb un pessic de curri, de pebre vermell, sal, de sucre, depenent del nostre gust. Si voleu la salsa més espesa podeu afegir-hi una culleradeta de maizena diluida amb dues culleradetes d’aigua. Tallem el pa a rodanxes, hi posem la salsa, i l’acompanyem de patata, pastanaga i col de Brusseles. I per guarnir, si teniu una branca de groselles. I res més a dir, que… Molt Bon Profit!!! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Cliffsides Autor: Dan Lebowitz de Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------------------------------------------------------------------
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada