Ingredients, 1 ànec de 2 k., 400 gr coll de porc, 50 gr de foie 2 cebes grans en juliana gran, 6 grans d’all sencers 4 tomàquets petits, sense pell, 1 llesca de pa del dia abans. 2 cs de llard, 1 copa de vi ranci, 1 copa de brandi, unes prunes, 1 branca de canyella, 1 farcellet d’herbes, Pebre negre i sal, una branca de farigola, caldo de pollastre i aigua 10 avellanes i 10 ametlles opcional: 2 claus d’olor, ½ cp nou moscada, tòfona i xocolata. Cuinem, 1.- Netegem lel’ànec i el tallarem en 8 trossos 2.- Desfem una nou de llard amb un raig d’oli en una cassola gran. 3.- Salem i pebrem l’ànec, el daurem a foc fort en un començament i abaixarem el foc una mica després. Ho farem per tandes, i la carn quedarà encara crua per dintre. 4.- Mentres es daure l’ànec, tallem les cebes i pelem els alls, les primeres a trossos, juliana gran, i els segons sencers. 5.- Un cop marcat l'ànec i daurat, el reservem fora de la cassola. 6.- Colarem l’oli i li treurem l’excés d’oli. Deixarem el just per a fregir el porc, les cebes i l’all. 7.- Sofregim la ceba fins a caramelitzar-la, i després els tomàquets sense pell. Fins que siguin cuits. Hi posem pebre vermell. 8.- A continuació hi posem la sal i pebre negre, i al final la canyella, el farcellet d’herbes aromàtiques, la farigola, els claus, i la nou moscada. Ho tindrem 3 o 4 minuts. 8.- Afegim l’ànec reservat. Ho remenem per a que l’ànec s’impregni de tots els sabors. 9.- Hi afegim el vi ranci i el brandi, fins que redueixi 10.- Afegim el caldo calent que cobreixi l’ànec. 11.- Ho tapem i ho deixem 80’/90’ minuts, a foc mig. Anem vigilanta que no s’enganxi. 12.- Quan faltin 20 minuts hi afegim les prunes. 13.- Un cop cuit es deixa reposar al menys d’un dia per a l’altre. 14,- El dia que fem els canelons el posem un moment al foc o al forn per a que el poguem manipular. El deixem atemperar i la podem començar a fer els canelons. Fem els canelons, 1.- Esmicolem l’ànec retirant tots els ossos i les pells. També hi posarem la ceba i l’all. Tallarem el porc a trossos més petits. 2.- Per la màquina de triturar hi posarem les carns, les verdudres, el foie i un tros de pa del dia abans. 3.- Un cop tot picat, ho ben barregerem i hi posarem unes cullerades del suc de la cassola. I reservem. 4.- Fem una beixamel, amb 50 gr de mantega, 4 cs de farina, 1 l. de llet, un pessic de nou moscada, sal, i pebre blanc. 5.- Bullim les plaques dels canelons. (segons indicacions del paquet) 6.- Posem dues cullerades de beixamel a la carn picada o més, fins que siguin ben melosos i amorosos. 7.- Sobre un drap de cuina humit, estenem les plaques dels canelons ja bullides i els posem el farcit. Enrotllem i reservem en una plata d’enfornar. 8.- A sobre hi posem la beixamel, el formatge ratllat, una mica de tòfona ratllada, i uns bocins de mantega. 9.- Ho gratinem al forn fins que els canalons siguin rossos, uns 10 minuts a 220º. 10.- Acompanyarem de pa de pagès. ------------------------------------------- ------------------------------------------- Tema musical: Christmas Village Autor: Aaron Kenny Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------
Ingredients, 1 ànec de 2 k., 400 gr coll de porc, 50 gr de foie 2 cebes grans en juliana gran, 6 grans d’all sencers 4 tomàquets petits, sense pell, 1 llesca de pa del dia abans. 2 cs de llard, 1 copa de vi ranci, 1 copa de brandi, unes prunes, 1 branca de canyella, 1 farcellet d’herbes, Pebre negre i sal, una branca de farigola, caldo de pollastre i aigua 10 avellanes i 10 ametlles opcional: 2 claus d’olor, ½ cp nou moscada, tòfona i xocolata. Cuinem, 1.- Netegem lel’ànec i el tallarem en 8 trossos 2.- Desfem una nou de llard amb un raig d’oli en una cassola gran. 3.- Salem i pebrem l’ànec, el daurem a foc fort en un començament i abaixarem el foc una mica després. Ho farem per tandes, i la carn quedarà encara crua per dintre. 4.- Mentres es daure l’ànec, tallem les cebes i pelem els alls, les primeres a trossos, juliana gran, i els segons sencers. 5.- Un cop marcat l'ànec i daurat, el reservem fora de la cassola. 6.- Colarem l’oli i li treurem l’excés d’oli. Deixarem el just per a fregir el porc, les cebes i l’all. 7.- Sofregim la ceba fins a caramelitzar-la, i després els tomàquets sense pell. Fins que siguin cuits. Hi posem pebre vermell. 8.- A continuació hi posem la sal i pebre negre, i al final la canyella, el farcellet d’herbes aromàtiques, la farigola, els claus, i la nou moscada. Ho tindrem 3 o 4 minuts. 8.- Afegim l’ànec reservat. Ho remenem per a que l’ànec s’impregni de tots els sabors. 9.- Hi afegim el vi ranci i el brandi, fins que redueixi 10.- Afegim el caldo calent que cobreixi l’ànec. 11.- Ho tapem i ho deixem 80’/90’ minuts, a foc mig. Anem vigilanta que no s’enganxi. 12.- Quan faltin 20 minuts hi afegim les prunes. 13.- Un cop cuit es deixa reposar al menys d’un dia per a l’altre. 14,- El dia que fem els canelons el posem un moment al foc o al forn per a que el poguem manipular. El deixem atemperar i la podem començar a fer els canelons. Fem els canelons, 1.- Esmicolem l’ànec retirant tots els ossos i les pells. També hi posarem la ceba i l’all. Tallarem el porc a trossos més petits. 2.- Per la màquina de triturar hi posarem les carns, les verdudres, el foie i un tros de pa del dia abans. 3.- Un cop tot picat, ho ben barregerem i hi posarem unes cullerades del suc de la cassola. I reservem. 4.- Fem una beixamel, amb 50 gr de mantega, 4 cs de farina, 1 l. de llet, un pessic de nou moscada, sal, i pebre blanc. 5.- Bullim les plaques dels canelons. (segons indicacions del paquet) 6.- Posem dues cullerades de beixamel a la carn picada o més, fins que siguin ben melosos i amorosos. 7.- Sobre un drap de cuina humit, estenem les plaques dels canelons ja bullides i els posem el farcit. Enrotllem i reservem en una plata d’enfornar. 8.- A sobre hi posem la beixamel, el formatge ratllat, una mica de tòfona ratllada, i uns bocins de mantega. 9.- Ho gratinem al forn fins que els canalons siguin rossos, uns 10 minuts a 220º. 10.- Acompanyarem de pa de pagès. ------------------------------------------- ------------------------------------------- Tema musical: Christmas Village Autor: Aaron Kenny Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada