Costellam (o Carré) de xai especiat amb salsa de magranaInspirada en una recepta originària de Pèrsia Ingredients, Costellam de xai sense tallar. 3 cp de comí en gra 1 cp de cilandre en gra 3 – 5 cs d’oli d’oliva 2 cs de mel ½ cp de canyella mòlta ¼ cp de xile o pebre vermell picant ½ cp de gingebre en pols ½ cp d’all en pols ½ cp de cúrcuma en pols ¼ cp de nou moscada Sal i pebre negre 4 cs xarop de magrana 100 ml suc de magranes naturals. 2 cs mel 2 cs de vinagre de mòdena concentrat Farem una salsa de magrana. Tenim xerop de magrana, i si no el farem amb magranes del temps bullint-les i reduïnt-les en un pot o paella. A aquest xerop hi afegirem mel i 2 cs de vinagre de mòdena concentrat. Patates Api-nap pebrotets verds pastanagues Acompanyarem amb un puré de patata i api-nap, uns pebrots verds i unes pastanagues al forn. Cuinem, La carnissera, molt amable com sempre, ens ha preparat la costellada separant-hi l’os. Lihem demanat que ens talli també l'espinada que uneix les costelles o que la marqui. Escalfem les espècies en gra, el comí i el cilandre, a foc fort, un o dos minuts, fins que alliberin el seu aroma. Les hem de remenar continuament, no volem que s’ens cremin. En un morter o en el molinet de cafè, les triturem, i les barregem amb les altres espècies mòltes o en pols. La canyella, el gingebre, la cúrcuma, i la nou moscada. També sal i pebre negre. Posem les espècies en un bol i les barregem amb l’oli i la mel, i en fem una pasta. Dobleguem la carn que hem separat de l’os i lliguem les costelles amb cordill d’empalomar, i les marquem a la paella, amb un raig d’oli, sal i pebre. Posem les costelles a la plata d’enfornar i les pintem amb la pasta que hem fet abans per sobre, i posem el forn a 200º.Posarem les costelles al forn uns 20 minuts, depenent del vostre gust de cocció,i passat aquest temps les embolicarem amb paper d’alumini i les reservarem uns 5/10 minuts. Ho normal és que a dins estiguin a 70º. Desglacem la plata amb el suc de les magranes. Mentrestant, en una paella i a foc fort hi posarem el deglacé de la plata d’enfornar, la mel, el xarop de magrana, i una mica de vinagre de mòdena reduit. Ho tindrem bullint fins que tinguem una salsa espesa i brillant. Si cal per abrillantar-la li posarem una avellana de mantega. Servirem les costelles amb salsa de magrana i uns grans de magrana al costat. Podem acompanyar també d’unes cebetes fregides, puré de patata amb nap-rave, i/o d'uns pebrotets verds i pastanagues al forn. I res més a dir, que.... Molt Bon Profit. -------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Jeremiah's Song. Autor: Dan Lebowitz. --------------------------------------------------------------------------------------
Costellam (o Carré) de xai especiat amb salsa de magranaInspirada en una recepta originària de Pèrsia Ingredients, Costellam de xai sense tallar. 3 cp de comí en gra 1 cp de cilandre en gra 3 – 5 cs d’oli d’oliva 2 cs de mel ½ cp de canyella mòlta ¼ cp de xile o pebre vermell picant ½ cp de gingebre en pols ½ cp d’all en pols ½ cp de cúrcuma en pols ¼ cp de nou moscada Sal i pebre negre 4 cs xarop de magrana 100 ml suc de magranes naturals. 2 cs mel 2 cs de vinagre de mòdena concentrat Farem una salsa de magrana. Tenim xerop de magrana, i si no el farem amb magranes del temps bullint-les i reduïnt-les en un pot o paella. A aquest xerop hi afegirem mel i 2 cs de vinagre de mòdena concentrat. Patates Api-nap pebrotets verds pastanagues Acompanyarem amb un puré de patata i api-nap, uns pebrots verds i unes pastanagues al forn. Cuinem, La carnissera, molt amable com sempre, ens ha preparat la costellada separant-hi l’os. Lihem demanat que ens talli també l'espinada que uneix les costelles o que la marqui. Escalfem les espècies en gra, el comí i el cilandre, a foc fort, un o dos minuts, fins que alliberin el seu aroma. Les hem de remenar continuament, no volem que s’ens cremin. En un morter o en el molinet de cafè, les triturem, i les barregem amb les altres espècies mòltes o en pols. La canyella, el gingebre, la cúrcuma, i la nou moscada. També sal i pebre negre. Posem les espècies en un bol i les barregem amb l’oli i la mel, i en fem una pasta. Dobleguem la carn que hem separat de l’os i lliguem les costelles amb cordill d’empalomar, i les marquem a la paella, amb un raig d’oli, sal i pebre. Posem les costelles a la plata d’enfornar i les pintem amb la pasta que hem fet abans per sobre, i posem el forn a 200º.Posarem les costelles al forn uns 20 minuts, depenent del vostre gust de cocció,i passat aquest temps les embolicarem amb paper d’alumini i les reservarem uns 5/10 minuts. Ho normal és que a dins estiguin a 70º. Desglacem la plata amb el suc de les magranes. Mentrestant, en una paella i a foc fort hi posarem el deglacé de la plata d’enfornar, la mel, el xarop de magrana, i una mica de vinagre de mòdena reduit. Ho tindrem bullint fins que tinguem una salsa espesa i brillant. Si cal per abrillantar-la li posarem una avellana de mantega. Servirem les costelles amb salsa de magrana i uns grans de magrana al costat. Podem acompanyar també d’unes cebetes fregides, puré de patata amb nap-rave, i/o d'uns pebrotets verds i pastanagues al forn. I res més a dir, que.... Molt Bon Profit. -------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Jeremiah's Song. Autor: Dan Lebowitz. --------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada