Recepta per 6 Cremadets: Recepta per a 24 Cremadets: 300 ml de llet 1150 ml de llet 225 gr de sucre (a bullir) (remenar) 900 gr de sucre + Una mica de vainilla (afegir) Una mica de vainilla + 6 rovells d’ou grans (afegir una mica de llet 24 rovells d’ou grans + després la resta, i batre.) 3 fulles de gelatina 15 gr (escorregudes i 12 fulles de gelatina 60 gr + batre.) 375 gr formatge Filadelfia (batre i deixar 1500 gr formatge. Filadelfia + refredar a la nevera.) 500 ml nata líquida al 35% (muntar i al congelador i 2 l de nata líquida al 35% remenar tot plegat amb batedor manual.) Batre = batedor elèctric. Fem els Cremadets: 1.- Reunim els ingredients. 2.- Posem la gelatina en remull. 1.- Es posa la llet amb el sucre a bullir. 2.- Batem els rovells i els posem una mica de llet calenta. I ho remenem. 3.- Posem la resta de la llet calenta. Ho batrem. (Aquí tenim com una crema anglesa que ens haurà pasteuritzat els ous) 4.- Escorrem les fulles de gelatina remullades i les posem dins de la crema. Ho batrem de nou. 5.- Aboquem aquesta crema al bol del formatge Filadelfia. I ho tornem a batre. (fins ara, sempre amb la batedora) 6.- Aquesta barreja es deixa reposar mitja hora a la nevera. 7.- Muntem la nata i la posem mig hora al congelador per a que agafi fredor. 7.- Posem la crema dels rovells i el formatge sobre la nata muntada freda i ho remenem amb un batedor manual d’ous. 8.- Omplim els motlles individuals. També es pot fer en un motlle més gran. 9.- Ho refredem a la nevera ho congelem. 10.- Posem sucre cremat per sobre, com la crema catalana, i quan s’ha refredat l’hi posem per sobre una gelatina de poma. 11.- També s’hi pot posar xocolata calenta quan es treu de la nevera o del congelador abans de sopar o també una melmelada calenta, mentre es posa a temperatura ambient. ======================== Tema musical: O Holy Night Autor: DJ Williams Biblioteca de YouTube Studio
Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada