Recepta per 6 Cremadets: Recepta per a 24 Cremadets: 300 ml de llet 1150 ml de llet 225 gr de sucre (a bullir) (remenar) 900 gr de sucre + Una mica de vainilla (afegir) Una mica de vainilla + 6 rovells d’ou grans (afegir una mica de llet 24 rovells d’ou grans + després la resta, i batre.) 3 fulles de gelatina 15 gr (escorregudes i 12 fulles de gelatina 60 gr + batre.) 375 gr formatge Filadelfia (batre i deixar 1500 gr formatge. Filadelfia + refredar a la nevera.) 500 ml nata líquida al 35% (muntar i al congelador i 2 l de nata líquida al 35% remenar tot plegat amb batedor manual.) Batre = batedor elèctric. Fem els Cremadets: 1.- Reunim els ingredients. 2.- Posem la gelatina en remull. 1.- Es posa la llet amb el sucre a bullir. 2.- Batem els rovells i els posem una mica de llet calenta. I ho remenem. 3.- Posem la resta de la llet calenta. Ho batrem. (Aquí tenim com una crema anglesa que ens haurà pasteuritzat els ous) 4.- Escorrem les fulles de gelatina remullades i les posem dins de la crema. Ho batrem de nou. 5.- Aboquem aquesta crema al bol del formatge Filadelfia. I ho tornem a batre. (fins ara, sempre amb la batedora) 6.- Aquesta barreja es deixa reposar mitja hora a la nevera. 7.- Muntem la nata i la posem mig hora al congelador per a que agafi fredor. 7.- Posem la crema dels rovells i el formatge sobre la nata muntada freda i ho remenem amb un batedor manual d’ous. 8.- Omplim els motlles individuals. També es pot fer en un motlle més gran. 9.- Ho refredem a la nevera ho congelem. 10.- Posem sucre cremat per sobre, com la crema catalana, i quan s’ha refredat l’hi posem per sobre una gelatina de poma. 11.- També s’hi pot posar xocolata calenta quan es treu de la nevera o del congelador abans de sopar o també una melmelada calenta, mentre es posa a temperatura ambient. ======================== Tema musical: O Holy Night Autor: DJ Williams Biblioteca de YouTube Studio
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada