Ingredients,1 peu de porc i 300 grs de coll de ve 300 grs de vedella dues cuixes de pollastre i 1 carcassa de pollastre 1/4 gallina 1 orella o careta de porc i 1 os de genoll de vedella 2 ossos de pernil de porc salats (per fer caldo blanc) un tros de cansalada viada 2 trossos de costella de vedella 1 botifarra negra i 1 botifarra blanca 1 paquet d’herbes del caldo (1 nap, 1 porro, 1 branca d’api, 1 ceba, 1 xirivia i 2 pastanagues, 3 o 4 patates i ½ col.) Una tassa de cigrons remullats de tota la nit anterior o un paquet de cigrons cuits. Pilota: 150 gr Carn de vedella picada i 150 gr de carn de porc picada. Dos grans alls, julivert, pinyons i ½ cp de canyella en pols i ¼ de nou moscada. un ou, sal, pebre negre, pa ratllat i una mica de llet i un raig de vi ranci o brandi. Farina blanca 250 grams de galets de nadal els quals bullirem abans hi afegirem els 5 minuts últims al caldo. La nit anterior: Nosaltres utilitzarem cigrons ja cuits que posarem en l’últim moment de la cocció, sinó els posarem en remull. L’endemà: Posem els ossos passats per aigua, la gallina, les carcasses en una plata més les carn, ho salem i amb un raig d’oli ho tindrem al forn durant 20 minuts a 220º. Tenim una olla de sis litres de capacitat, (millor dues olles grans) i amb aigua freda, molt millor aigua mineral, li posarem els ossos i les carns durant una hora. Si decidim coure els cigrons amb el caldo els afegirem ara. (Però abans els hem tingut 5 minuts en l’aigua i bicarbonat. I ho hem escorregut) i desescumem. Passada l’hora hi afegirem les hortalisses menys la pastanaga, la patata i la col, és a dir: l’api, el nap, el porro, la xirivia, i les fulles exteriors de la col. Si cal hi afegim aigua. Ho tenim 30 minuts entre tapat. Ara hi afegim la patata, la pastanaga i la col, i dues cullerades de cigrons cuits. Y ho salpebrem. Ho tindrem 20 minuts. Després hi afegim la pilota, i les botifarres (les punxem per a que no es rebentin). 10 minuts més. Ho hem tingut en total 2 hores i apaguem el foc. Colem i deixem reposar el caldo i després el desgreixem. Bullim els galets en el caldo. I reservem les verdures en una plata,les carns en una altra, i el caldo i els galets en una sopera. Temps total de 2 hores més la cocció dels galets. No hem fet una escudella de tres hores ja que volem aprofitar la carn i les verdures com a verdures i carn d’olla. Si us sobra caldo guardeu-lo en pots de vidre com la conserva i us serviran per a enriquir propers plats. Si us sobre carn, en podeu fer croquetes. Els cigrons tenen prou gust sols, no els cal fer-se amb el caldo, i si ho volem en posem un parell de culleres al caldo per a que enriqueixin el caldo. ========================== Tema: We Wish You a Merry Christmas Autor: Jammy Jams Biblioteca de YouTube Studio ==========================
Ingredients,1 peu de porc i 300 grs de coll de ve 300 grs de vedella dues cuixes de pollastre i 1 carcassa de pollastre 1/4 gallina 1 orella o careta de porc i 1 os de genoll de vedella 2 ossos de pernil de porc salats (per fer caldo blanc) un tros de cansalada viada 2 trossos de costella de vedella 1 botifarra negra i 1 botifarra blanca 1 paquet d’herbes del caldo (1 nap, 1 porro, 1 branca d’api, 1 ceba, 1 xirivia i 2 pastanagues, 3 o 4 patates i ½ col.) Una tassa de cigrons remullats de tota la nit anterior o un paquet de cigrons cuits. Pilota: 150 gr Carn de vedella picada i 150 gr de carn de porc picada. Dos grans alls, julivert, pinyons i ½ cp de canyella en pols i ¼ de nou moscada. un ou, sal, pebre negre, pa ratllat i una mica de llet i un raig de vi ranci o brandi. Farina blanca 250 grams de galets de nadal els quals bullirem abans hi afegirem els 5 minuts últims al caldo. La nit anterior: Nosaltres utilitzarem cigrons ja cuits que posarem en l’últim moment de la cocció, sinó els posarem en remull. L’endemà: Posem els ossos passats per aigua, la gallina, les carcasses en una plata més les carn, ho salem i amb un raig d’oli ho tindrem al forn durant 20 minuts a 220º. Tenim una olla de sis litres de capacitat, (millor dues olles grans) i amb aigua freda, molt millor aigua mineral, li posarem els ossos i les carns durant una hora. Si decidim coure els cigrons amb el caldo els afegirem ara. (Però abans els hem tingut 5 minuts en l’aigua i bicarbonat. I ho hem escorregut) i desescumem. Passada l’hora hi afegirem les hortalisses menys la pastanaga, la patata i la col, és a dir: l’api, el nap, el porro, la xirivia, i les fulles exteriors de la col. Si cal hi afegim aigua. Ho tenim 30 minuts entre tapat. Ara hi afegim la patata, la pastanaga i la col, i dues cullerades de cigrons cuits. Y ho salpebrem. Ho tindrem 20 minuts. Després hi afegim la pilota, i les botifarres (les punxem per a que no es rebentin). 10 minuts més. Ho hem tingut en total 2 hores i apaguem el foc. Colem i deixem reposar el caldo i després el desgreixem. Bullim els galets en el caldo. I reservem les verdures en una plata,les carns en una altra, i el caldo i els galets en una sopera. Temps total de 2 hores més la cocció dels galets. No hem fet una escudella de tres hores ja que volem aprofitar la carn i les verdures com a verdures i carn d’olla. Si us sobra caldo guardeu-lo en pots de vidre com la conserva i us serviran per a enriquir propers plats. Si us sobre carn, en podeu fer croquetes. Els cigrons tenen prou gust sols, no els cal fer-se amb el caldo, i si ho volem en posem un parell de culleres al caldo per a que enriqueixin el caldo. ========================== Tema: We Wish You a Merry Christmas Autor: Jammy Jams Biblioteca de YouTube Studio ==========================
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada