-----Ingredients, ---Pa de pessic, 100 gr de farina 1/2 sobre royal 4 ous 100 gr sucre ½ cs de vainilla un pessic de sal confitura de taronja (si el fem de xocolata) ----Farcit, 400 ml de nata 250 gr xocolata negre Un rajolí de Rom ---- O, per a la crema: 500 ml de llet 50 gr maizena 3 o 6 rovells d’ou 100 grss sucre 1 ratlladura de llimona ----Cobertura, (escorça i peus) 350 gr xocolata negre 25 gr mantega ---Per les Potes: 400 gr xocolata negre 100 gr avellanes torrades mig picades 1 nou de mantega ----Cuinem, - Barregem els ous amb el 50% del sucre i la vainilla - Muntem les clares a punt de neu amb la meitat del sucre - Barregem la farina tamisada amb el llevat - Barregen amb una llengua de cuina, els rovells amb les clares muntades i després la farina. - Posem un paper vegetal de cuina sobre la plata de forn, i hi extenem la barreja anterior per fer el tronc. - Ho cuinem a 180º durant 10 minuts, amb el forn de dalt i de baix. (Si fos amb ventilador menys, màxim 165/170) - Traiem el paper i encara calent l’enrotllem sobre un drap de cuina Fem el farcit amb 400 ml de nata muntada i 250 gr de xocolata negre fosa ja tèbia. (O en el seu lloc hi podem posar una crema catalana amb gelatina). I els enrotllem. Fem la cobertura. Escalfem 350 gr de xocolata i 40 gr de mantega. Deixem refredar una mica. Cobrim els troncs amb aquesta xocolata i quan encara està tèbia marquem amb un pinzell i/o una forquilla l’escorça de l’arbre. (de seguida hi posem les potes per a que s’enganxin amb la xocolata. Fem els peus. En un canut (per ex., de paper higiènic, folrat de paper vegetal, l’omplim de la xocolata fosa. Fem fondre 200 gr de xocolata negre amb una nou de mantega, i hi afegim 100 gr d’avellanes torrades picades. (com si fos un torró) Posem a la nevera, i quan estigui endurida, però no del tot, amb una forquilla li farem ratlles imitant escorça. Decorem amb un gorro de tió de massapà o fondant blanc amb colorant alimentari vermell, uns ulls, blancs i marrons, un nas vermell i una boca marró. (El marró el podem fer amb colorant blanc i pols de xocolata). Podeu cobrir mig tronc amb un drap ben bonic, nadalenc, i a sota omplir-ho de torrons. I res més a dir, que… Molt Bon Nadal!!!!! ========================== Tema musical: The Trapezist Autor: Quincas Moreiera Biblitoteca de YouTube Studio ==========================
-----Ingredients, ---Pa de pessic, 100 gr de farina 1/2 sobre royal 4 ous 100 gr sucre ½ cs de vainilla un pessic de sal confitura de taronja (si el fem de xocolata) ----Farcit, 400 ml de nata 250 gr xocolata negre Un rajolí de Rom ---- O, per a la crema: 500 ml de llet 50 gr maizena 3 o 6 rovells d’ou 100 grss sucre 1 ratlladura de llimona ----Cobertura, (escorça i peus) 350 gr xocolata negre 25 gr mantega ---Per les Potes: 400 gr xocolata negre 100 gr avellanes torrades mig picades 1 nou de mantega ----Cuinem, - Barregem els ous amb el 50% del sucre i la vainilla - Muntem les clares a punt de neu amb la meitat del sucre - Barregem la farina tamisada amb el llevat - Barregen amb una llengua de cuina, els rovells amb les clares muntades i després la farina. - Posem un paper vegetal de cuina sobre la plata de forn, i hi extenem la barreja anterior per fer el tronc. - Ho cuinem a 180º durant 10 minuts, amb el forn de dalt i de baix. (Si fos amb ventilador menys, màxim 165/170) - Traiem el paper i encara calent l’enrotllem sobre un drap de cuina Fem el farcit amb 400 ml de nata muntada i 250 gr de xocolata negre fosa ja tèbia. (O en el seu lloc hi podem posar una crema catalana amb gelatina). I els enrotllem. Fem la cobertura. Escalfem 350 gr de xocolata i 40 gr de mantega. Deixem refredar una mica. Cobrim els troncs amb aquesta xocolata i quan encara està tèbia marquem amb un pinzell i/o una forquilla l’escorça de l’arbre. (de seguida hi posem les potes per a que s’enganxin amb la xocolata. Fem els peus. En un canut (per ex., de paper higiènic, folrat de paper vegetal, l’omplim de la xocolata fosa. Fem fondre 200 gr de xocolata negre amb una nou de mantega, i hi afegim 100 gr d’avellanes torrades picades. (com si fos un torró) Posem a la nevera, i quan estigui endurida, però no del tot, amb una forquilla li farem ratlles imitant escorça. Decorem amb un gorro de tió de massapà o fondant blanc amb colorant alimentari vermell, uns ulls, blancs i marrons, un nas vermell i una boca marró. (El marró el podem fer amb colorant blanc i pols de xocolata). Podeu cobrir mig tronc amb un drap ben bonic, nadalenc, i a sota omplir-ho de torrons. I res més a dir, que… Molt Bon Nadal!!!!! ========================== Tema musical: The Trapezist Autor: Quincas Moreiera Biblitoteca de YouTube Studio ==========================
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada