Bacallà al forn estil portuguès- 800 gr de bacallà dessalat - 2 cebes tallades en juliana - 4 grans d’all laminats - 3 tomàquets grans madurs tallats en tires - 1/2 pebrot bermell, 1/2 pebrot verd i 1/2 pebrot groc - un raig de vi blanc - 4 ous - 100 gr d’olives negres, amb o sense pinyol, al gust. - un grapat de cebollí i de julivert - 100 ml d’oli d’oliva i 100 ml oli girasol - Sal i pebre - Pebre vermell fumat i/o picant - vinagre Cuinem l.- Eixuguem i enfarinem i fregim el bacallà lleugerament. I Bullim també els ous per a fer-los durs. (posan sal i vinagre a l’aigua, per a que els podem pelar fàcilment). Posem el bacallà en paper absorbent i tallem els ous en trossos al gust, i ho reservem. 2.- En una paella, amb el mateix oli de fregir el bacallà, fregim la patata tallada en rodanxes uns cinc minuts, no massa cuita, i la reservem. (desestimem l’oli sobrant) 3.- Tallem les cebes en juliana, els tomàquets els buidem i els tallem en tires, els pebrots (traient les llavors)en tires també, i els reservem. 4.- Amb un raig d’oli d’oliva fregim la ceba i l’all, fins a caramelitzar. Si ho voleu també podeu fer un saltat lleugerament els pebrots per a realçar els seu sabor, però no han d'ésser massa cuits. 5.- Precalentem el forn a 180º. 6.- Posem un raig doli en una plata d’enfornar i li posem les patates ja cuites. Hi posem un raig de vi blanc i les salpebrem, posem pebre vermell i els hi posem un raig d’oli per sobre. 6.- Col.loquem els talls de bacallà damunt de les patates i els cobrim amb el tomàquet, la ceba i els pebrot. Posem un altre raig d’oli a sobre, sal, pebre i julivert. 7.- Tapem la cassola o si ho fem en una plata ho cobrim amb paper d’alumini i enfornem durant 25 minuts, a 180º. 8- Passats els 25 minuts apaguem el forn i retirarem l’alumini. Hi posem les olives negres i l’ou dur i es torna al forn uns altres vuit minuts. Destapat. Retirem del forn, hi posem una mica més de julivert picat , cebollí i ja podem servir. I res més a dir, que... Mollt Bon Profit!!! ----------------------------------------------------------------------- Tema música: Little Fish de Quincas Moreira Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------- Foto de Sitges de: IAMiquel - Miquel López -----------------------------------------------------------------------
Bacallà al forn estil portuguès- 800 gr de bacallà dessalat - 2 cebes tallades en juliana - 4 grans d’all laminats - 3 tomàquets grans madurs tallats en tires - 1/2 pebrot bermell, 1/2 pebrot verd i 1/2 pebrot groc - un raig de vi blanc - 4 ous - 100 gr d’olives negres, amb o sense pinyol, al gust. - un grapat de cebollí i de julivert - 100 ml d’oli d’oliva i 100 ml oli girasol - Sal i pebre - Pebre vermell fumat i/o picant - vinagre Cuinem l.- Eixuguem i enfarinem i fregim el bacallà lleugerament. I Bullim també els ous per a fer-los durs. (posan sal i vinagre a l’aigua, per a que els podem pelar fàcilment). Posem el bacallà en paper absorbent i tallem els ous en trossos al gust, i ho reservem. 2.- En una paella, amb el mateix oli de fregir el bacallà, fregim la patata tallada en rodanxes uns cinc minuts, no massa cuita, i la reservem. (desestimem l’oli sobrant) 3.- Tallem les cebes en juliana, els tomàquets els buidem i els tallem en tires, els pebrots (traient les llavors)en tires també, i els reservem. 4.- Amb un raig d’oli d’oliva fregim la ceba i l’all, fins a caramelitzar. Si ho voleu també podeu fer un saltat lleugerament els pebrots per a realçar els seu sabor, però no han d'ésser massa cuits. 5.- Precalentem el forn a 180º. 6.- Posem un raig doli en una plata d’enfornar i li posem les patates ja cuites. Hi posem un raig de vi blanc i les salpebrem, posem pebre vermell i els hi posem un raig d’oli per sobre. 6.- Col.loquem els talls de bacallà damunt de les patates i els cobrim amb el tomàquet, la ceba i els pebrot. Posem un altre raig d’oli a sobre, sal, pebre i julivert. 7.- Tapem la cassola o si ho fem en una plata ho cobrim amb paper d’alumini i enfornem durant 25 minuts, a 180º. 8- Passats els 25 minuts apaguem el forn i retirarem l’alumini. Hi posem les olives negres i l’ou dur i es torna al forn uns altres vuit minuts. Destapat. Retirem del forn, hi posem una mica més de julivert picat , cebollí i ja podem servir. I res més a dir, que... Mollt Bon Profit!!! ----------------------------------------------------------------------- Tema música: Little Fish de Quincas Moreira Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------- Foto de Sitges de: IAMiquel - Miquel López -----------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada