Cap els anys seixanta, quan érem xiquets, la mare ens feia aquest plat què tant ens agradava i ens ha deixat un record molt entranyable.Recepta per a quatre persones: 8 patates mitjanes, 150 grs de carn de vedella picada, i 150 grs de porc picat o una botifarra, 2 cebes, 1 ou, 3 grans d’all, un grapat de julivert picat, oli d’oliva, mantega, sal, pebre negre i comí. Farem una picada amb: ametlles, avellanes, un gra d’all, julivert i una galeta o un troç de pa. Nosaltres l’acompanyarem d’uns xampinyons i d’unes cebetes. Piquem les cebes i les daurem a la paella. Que es caramelitzin. Reservem. Pelem les patates mitjanes i uniformes, i amb un buidador els hi fem un forat i les buidem. En un bol hi posem la carn de vedella i de porc, un ou, julivert, una de les dues cebes caramelitzades, pinyons, all, i pebre negre. Farcim les patates amb la carn picada i les fregirem amb oli, que quedin daurades per tots els cantons. En una paella, i amb l’altra ceba caramelitazada farem un sofregit amb all, tomàquet, pebre negre, sal, julivert i comí. Quan el sofregit estigui fet, hi posem les patates i a foc baix les tindrem una hora de cocció, tapades.Els últims 10 minuts hi podem posar una picada amb ametlles, avellanes, all, julivert i una galeta. Afegirem a la salsa, o ho servirem a part, uns xampinyons torrats i unes cebetes caramelitzades.
Cap els anys seixanta, quan érem xiquets, la mare ens feia aquest plat què tant ens agradava i ens ha deixat un record molt entranyable.Recepta per a quatre persones: 8 patates mitjanes, 150 grs de carn de vedella picada, i 150 grs de porc picat o una botifarra, 2 cebes, 1 ou, 3 grans d’all, un grapat de julivert picat, oli d’oliva, mantega, sal, pebre negre i comí. Farem una picada amb: ametlles, avellanes, un gra d’all, julivert i una galeta o un troç de pa. Nosaltres l’acompanyarem d’uns xampinyons i d’unes cebetes. Piquem les cebes i les daurem a la paella. Que es caramelitzin. Reservem. Pelem les patates mitjanes i uniformes, i amb un buidador els hi fem un forat i les buidem. En un bol hi posem la carn de vedella i de porc, un ou, julivert, una de les dues cebes caramelitzades, pinyons, all, i pebre negre. Farcim les patates amb la carn picada i les fregirem amb oli, que quedin daurades per tots els cantons. En una paella, i amb l’altra ceba caramelitazada farem un sofregit amb all, tomàquet, pebre negre, sal, julivert i comí. Quan el sofregit estigui fet, hi posem les patates i a foc baix les tindrem una hora de cocció, tapades.Els últims 10 minuts hi podem posar una picada amb ametlles, avellanes, all, julivert i una galeta. Afegirem a la salsa, o ho servirem a part, uns xampinyons torrats i unes cebetes caramelitzades.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada