El Catxoflino, de PalafrugellÉs un plat anàrquic i que mai es fa igual, Nosaltres però, el farem més organitzat que anàrquic, però amb el mateix esperit. Ingredients, Hi podeu posar el que volgueu, nosaltres hi posarem... verdures: Carxofa, pèsols i bolets peix: sípia, 16 musclos i 12 gambes tall: 4 contra-cuixes de pollastre i 12 mandonguilles ( 300 gr de Carn picada (50% porc, 50% vedella), ½ ceba, 2 grans d’all, julivert, un ou, i pa ratllat). 1 o 2 tomàquets, 1 ceba gran de figueres, 4 alls tendres, 1 pebrot ved, 1 got de vi blanc o ranci, oli d’oliva, sal, pebre negre, i 1 got d’aigua o caldo, més una picada (all, ametlles i avellanes, julivert, xocolata i oli), més un altre got amb el suc dels musclos i dels caps de les gambes. Cuinem, 1.- Per a fer les mandonguilles ens caldrà la carn picada, alls picats, ceba picada, julivert picat, un ou i un tros de pa esmicolat o pa ratllat. Tot ben barrejat. Fem les pilotes o pilotilles, les enfarinem i les fregim. I les reservem. 2.- Sofregim el pollastre, (nosaltres l’hem fet sense os), tallat en bocins, i saltem els bolets. I reservem. 3.- En una cassola saltegem les gambes i les retirem. Tambe ho fem amb la sípia.I reservem. 4.-Bullim les carxofes i els pèsols (si aquests són congelats no us caldrà). 5.- Fregim l’all tendra i la ceba fins que quedi ben mica caramel.litzada, ( si us queda seca afegiu-li rajolins d’aigua fins que estigui ben daurada), hi afegim el pebrot verd i el tomàquet. 6.- Fem una picada, amb 8 avellanes, 8 ametlles, 2 grans d’all, julivert picat, una galeta i dues preses de xocolata negre.Al final hi posem dues cullerades del caldo de peix. 7.- Un cop fet el sofregit hi afegim el vi ranci, el pebre vermell, el pebre negre i la sal. Quan s'hagi reduït l'alcohol hi posem el pollastre, els bolets i la sípia. Hi ho deixem uns minuts a foc baix. Tot seguit hi posem un got de caldo o d’aigua i ho tindrem tot plegat 15/20 minuts més. 8.- Ara hi afegim la carxofa bullida i els pèsols, i dos minuts després hi posem la picada, i dos minuts després les gambes i els musclos. 9.- Dos minuts i ja està fet el Catxoflino. Deixem reposar tapat 10 minuts. I res més a dir, que… Molt Bon Profit!!! ------------------------------------------------------- Tema: Sad Eyed Waltz Autor: Telecasted Biblioteca de Youtube Studio. --------------------------------------------------------
El Catxoflino, de PalafrugellÉs un plat anàrquic i que mai es fa igual, Nosaltres però, el farem més organitzat que anàrquic, però amb el mateix esperit. Ingredients, Hi podeu posar el que volgueu, nosaltres hi posarem... verdures: Carxofa, pèsols i bolets peix: sípia, 16 musclos i 12 gambes tall: 4 contra-cuixes de pollastre i 12 mandonguilles ( 300 gr de Carn picada (50% porc, 50% vedella), ½ ceba, 2 grans d’all, julivert, un ou, i pa ratllat). 1 o 2 tomàquets, 1 ceba gran de figueres, 4 alls tendres, 1 pebrot ved, 1 got de vi blanc o ranci, oli d’oliva, sal, pebre negre, i 1 got d’aigua o caldo, més una picada (all, ametlles i avellanes, julivert, xocolata i oli), més un altre got amb el suc dels musclos i dels caps de les gambes. Cuinem, 1.- Per a fer les mandonguilles ens caldrà la carn picada, alls picats, ceba picada, julivert picat, un ou i un tros de pa esmicolat o pa ratllat. Tot ben barrejat. Fem les pilotes o pilotilles, les enfarinem i les fregim. I les reservem. 2.- Sofregim el pollastre, (nosaltres l’hem fet sense os), tallat en bocins, i saltem els bolets. I reservem. 3.- En una cassola saltegem les gambes i les retirem. Tambe ho fem amb la sípia.I reservem. 4.-Bullim les carxofes i els pèsols (si aquests són congelats no us caldrà). 5.- Fregim l’all tendra i la ceba fins que quedi ben mica caramel.litzada, ( si us queda seca afegiu-li rajolins d’aigua fins que estigui ben daurada), hi afegim el pebrot verd i el tomàquet. 6.- Fem una picada, amb 8 avellanes, 8 ametlles, 2 grans d’all, julivert picat, una galeta i dues preses de xocolata negre.Al final hi posem dues cullerades del caldo de peix. 7.- Un cop fet el sofregit hi afegim el vi ranci, el pebre vermell, el pebre negre i la sal. Quan s'hagi reduït l'alcohol hi posem el pollastre, els bolets i la sípia. Hi ho deixem uns minuts a foc baix. Tot seguit hi posem un got de caldo o d’aigua i ho tindrem tot plegat 15/20 minuts més. 8.- Ara hi afegim la carxofa bullida i els pèsols, i dos minuts després hi posem la picada, i dos minuts després les gambes i els musclos. 9.- Dos minuts i ja està fet el Catxoflino. Deixem reposar tapat 10 minuts. I res més a dir, que… Molt Bon Profit!!! ------------------------------------------------------- Tema: Sad Eyed Waltz Autor: Telecasted Biblioteca de Youtube Studio. --------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada