(Plat vegà I ). Arròs amb cigrons, espinacs i llet de coco.Per a 4 persones: Ingredients • 4 cs d’oli d’oliva • 400 gr de cigrons cuits o un pot de vidre. Escorreguts i eixuts. • 400 gr d’arròs basmati blanc o integral, cuit i refredat. • 400 ml de llet de coco • ½ tassa de coco ratllat (uns 25 gr) • 2 cebes de figueres tallades en juliana petita • 4 grans d’all picats o premsats • 2 tassas de col kale o d’espinacs. (uns 125 gr) • 3 cebetes verdes en rodanxes. • 2 cs de sèsam • ½ cp de gingebre mòlt o 1 cs de fresc. • ¼ cp de xile de Cashemir en pols o picat. (opcional) • 1 cp de cúrcuma mòlta • ½ cucharadita d’all en pols. • ½ cp de sal marina. • ¼ cp de pebre negre. Amb els plats vegetarians i vegans hem de jugar amb els colors, amb les textures, i també amb les espècies. Barrejar ingredients crus, fregits i bullits. Penseu que la millor proteïna vegetal está en la barreja d’una llegum amb un cereal. Llegums: mongetes, llenties, cigrons, pèsols, faves, soja, ... Cereals: arròs, blat de moro, la quinoa, cuscús, blat, ... Instruccions • En una paella posem dues cullerades d’oli d’oliva i a foc mig hi posem els cigrons no massa cuits i eixuts. Els remenem fins que siguin cruixents. • Retirem els cigrons i hi posem la meitat de la ceba i l’all, uns 10 minuts. • Mentrestant bullim una tassa d’arròs. • Hi afegim el gingebre en pols i retornem els cigrons. També hi afegim el coco ratllat, el sèsam i el xile de Cashmir. Tornem a barrejar, 3 minuts i reservem. • En la mateixa paella ja buida, hi posem dues cullerades d’oli a foc mitjà. Afegim l’altra meitat de les cebes i l’all. Cuinem fins que canviïn de color. • A la paella hi posem la col kale o els espinacs, la cúrcuma, l’all en pols, la sal i el pebre negre. Barregem i ho tenim un minut. Afegim la llet de coco i a foc lent ho tindrem 7 minuts. • Finalment, afegim l’arròs ja cuit, remenem per escalfar y barrejar els ingredients. • Retirem del foc afegint les cebetes verdes en rodanxes, i ho cobrim amb els cigrons que teniem reservats. Afegim més cebetes i coriandre fresc. • --------------------------------------------- • Música: Sleeping Sheep • Autor: The Green Orbs • Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------
(Plat vegà I ). Arròs amb cigrons, espinacs i llet de coco.Per a 4 persones: Ingredients • 4 cs d’oli d’oliva • 400 gr de cigrons cuits o un pot de vidre. Escorreguts i eixuts. • 400 gr d’arròs basmati blanc o integral, cuit i refredat. • 400 ml de llet de coco • ½ tassa de coco ratllat (uns 25 gr) • 2 cebes de figueres tallades en juliana petita • 4 grans d’all picats o premsats • 2 tassas de col kale o d’espinacs. (uns 125 gr) • 3 cebetes verdes en rodanxes. • 2 cs de sèsam • ½ cp de gingebre mòlt o 1 cs de fresc. • ¼ cp de xile de Cashemir en pols o picat. (opcional) • 1 cp de cúrcuma mòlta • ½ cucharadita d’all en pols. • ½ cp de sal marina. • ¼ cp de pebre negre. Amb els plats vegetarians i vegans hem de jugar amb els colors, amb les textures, i també amb les espècies. Barrejar ingredients crus, fregits i bullits. Penseu que la millor proteïna vegetal está en la barreja d’una llegum amb un cereal. Llegums: mongetes, llenties, cigrons, pèsols, faves, soja, ... Cereals: arròs, blat de moro, la quinoa, cuscús, blat, ... Instruccions • En una paella posem dues cullerades d’oli d’oliva i a foc mig hi posem els cigrons no massa cuits i eixuts. Els remenem fins que siguin cruixents. • Retirem els cigrons i hi posem la meitat de la ceba i l’all, uns 10 minuts. • Mentrestant bullim una tassa d’arròs. • Hi afegim el gingebre en pols i retornem els cigrons. També hi afegim el coco ratllat, el sèsam i el xile de Cashmir. Tornem a barrejar, 3 minuts i reservem. • En la mateixa paella ja buida, hi posem dues cullerades d’oli a foc mitjà. Afegim l’altra meitat de les cebes i l’all. Cuinem fins que canviïn de color. • A la paella hi posem la col kale o els espinacs, la cúrcuma, l’all en pols, la sal i el pebre negre. Barregem i ho tenim un minut. Afegim la llet de coco i a foc lent ho tindrem 7 minuts. • Finalment, afegim l’arròs ja cuit, remenem per escalfar y barrejar els ingredients. • Retirem del foc afegint les cebetes verdes en rodanxes, i ho cobrim amb els cigrons que teniem reservats. Afegim més cebetes i coriandre fresc. • --------------------------------------------- • Música: Sleeping Sheep • Autor: The Green Orbs • Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada