Reds sociales: Blog.: jaumecamprubigourmet.blogspot.com YouTube: www.youtube.com/@jaumecamprubi/videos Instagram: https://z-p15.www.instagram.com/jaume... Tik-Tok: Bacallà amb salsa de taronja i vermut per a quatre persones, Ingredients: Per a la “Papillote”al forn. 800 gr de Bacallà, lluç o Salmó, quatre trossos. Pebre negre, Sal, un raig de vi blanc. 1 c. de postres de julivert. 1 c. de sopa de fonoll picat. Salsa, pera la paella. 3 escalunyes 1 gran d’all mig got de Vermut blanc 1 taronja per a el suc. 1 taronja i grills 1 c. de sopa ben plena d’Alfàbrega 1 c. de sopa ben plena de Fonoll 1 c. de sopa ben plena de Julivert 2 c. de sopa ben plenes de Crème Fraîche Pere a guarnir. 1 c. de sopa de Cibulet, o cebollí. La pell ratllada d’una taronja. Anem a cuinar: Primer Pas. .- Passem per aigua el bacallà, l’eixuguem i el tallem. .- El posem sobre paper d’alumini amb: un raig de vi blanc, no gaire ja que el peix en deixarà anar, pebre negre, una cullerade de Fonoll i mitja de julivert, tots dos picats. I reservem. (nota: si preferiu fer-ho al microondes, podeu posar-ho en una bossa i vigilar la cocció, 3 o 4 minuts depent del gruix del tall). Segon Pas. Fem la Salsa. 1.- Posem en una paella la escalunya, i l’all ben picats, amb un raig d’oli. Fins que la ceba sigui cuita, transparent. Si cal afegiu-li un rajolí d’aigua per a que no es cremi. 2.- Tot seguit hi posem el Vermut blanc, i que redueixi una mica. 3.- A continuació hi posem el suc de taronja i els grills sense pell d’una taronja. 4.- Ara hi posem les herbes, l’alfàbrega picada, la resta del fonoll picat, i el julivert. Totes elles fresques. 5.- Hi posem crème fraîche, ho barregem i dos minuts. 6.- I ho reservem. Tercer pas. 1,- Posem el bacallà, o el peix triat al forn, dintre de la “Papillote”( Que vol dir: Paper d’alumini). Ho tindrem, en el forn pre-escalfat a 200º, de 16 a 18 minuts als 2001. (Depenent si us agrada més o menys fet, depenent del gruix del bacallà). Quat pas. Emplatem, .- En una plata de servir, hi posem la salsa de fons, i a sobre el bacallà. (Hem reservat unes cullerades del suc de la salsa). Posem el cibulet o cebollí, picat, per sobre de la salsa, i la pell de la taronja ratllada per sobre. .- Per acabar, posem la salsa reservades per sobre dels lloms del bacallà i ja podem servir. Nota: Aquest plat es pot acompanyar amb unes patates petites noves, ben rentades, bullides amb pell i tallades pel mig, bullides en aigua o bullides amb un caldo de pollastre o carn per a que absorveixin el gust. També amb altres verdures. I res més a dir, que... Molt Bon Profit!!! ================================== Tema musical: Jesse's Carnival Waltz Autor: The Great North Society Biblioteca de Youtube Studio ================================== #cuina, #francesa, #bacallà, #taronja, #vermouth, #vermut, #herbes, #bacallasalsavermout, #bacallavermout,
#bacallavermut, #jaumecamaprubi, #jaumecamprubihom
Canals de cuina recomanats:
Jo Cuino en Català
https://www.facebook.com/groups/10453...
Kilòmetre0 de Blanes
/ @kilometre0cat
La Cuina de l’albert
https://www.youtube.com/results?searc...
Cuinateca o La Cuina d’en Jordi Pey
/ @cuinateca
La Cuina d’en Jordi
/ @lacuinadenjordi
Dolça Terra o Cristina Balí
/ @dolcaterra6740




Comentaris
Publica un comentari a l'entrada