Conill amb Rabassoles (múrgoles) de Santa Maria d’Oló. Ingredients 1 conill d'un quilo 400 g de múrgoles fresques 2 cebes grosses 2 tomàquets madurs 2 grans d'all 1 fulla de llorer romaní i farigola oli, sal i pebre negre. El suc de les rabassoles deshidratades, si són fresques caldo. 1 got de vi ranci Picada, julivert 4 avellanes 4 ametlles julivert 1 galeta maria 1 grans d’all més fetge del conill Cuinem, Tallem el conill a trossos, i el salpebrem. Fregim, amb un raig d’oli d’oliva i una nou de mantega, els talls de conill a la cassola per a rossejar-los, juntament amb les dues cebes trinxades en mitja juliana, i quan la ceba sigui cuita hi afegim els 2 grans d’all tallats a trossets. (2 minuts) i abaixem el foc. Reservem el fetge per a la picada quan sigui cuit. Afegim els dos tomàquets també trinxats a daus petits, (fins que canviin el color), la farigola, el romaní i el llorer. Un cop tot ben sofregit, hi afegim un got de vi ranci. Quan s’hagi begut l’alcohol i posem el caldo o l’aigua de les rabassoles si eren assecades. Ho deixem coure tapat fins que el conill sigui ben tendre i s’hagi begut tot el líquid. Abans hem retirat dues cullerades de suc de la cassola que hem posat a la picada que hem fet, amb 1 gra d’all, sal, 6 avellanes, 6 ametlles, el fetge del conill i julivert. Saltem les rabassoles (múrgoles) en una paella amb un raig d’oli i un trocet de mantega. Quan al conill li faltin 10 minuts afegim les rabassoles a la cassola. Quan faltin 6 minuts hi posem la picada i ho gratinem al forn a 200º. Traiem del forn i ja està fet el plat. Deixem reposar i servim. Nota: Les Rabassoles o Múrgoles deshidratades s’han deixar en remull 60 minuts per a recuperar la hidratació. I s’han de coure un mínim de 6 minuts per evitar qualsevol tipus de toxicitat, siguin fresques o bé deshidratades. Al fer aquest plat m’he inspirat en dues receptes de Cuineres Populars de Santa Maria d’Oló. ------------------------------------------ tema musical: Auld Lang Syne autor: Dj Williams Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------
#cuinacatalana, #cunillambrabassoles, #cunillambbolets, #receptadecunill, #receptadecunillambbolets,
#receptacunillbolets, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada