Shepherd's Pie, o Pastís de Pastor BritànicPer a 6/8 racions, Per a farcir la picada: 2 cs d’oli vegetal i una nou de nantega. 400 gr de ceba groga picada 5 grans d’all a rodanxes fines. 1 tassa de pèsols i 1 tassa de pastanagues 1 porro 2 branques d’api 1 tassa blat de moro 900 gr de carn 50% vedella, 50% xai, picats. 2 dl vi negre, mig got 2 cs de julivert sec 1 cp romaní sec o una mica més si és fresc 1 cp de farigola seca o una mica més si és fresca 2 fulls llorer 1 cp curri ½ cp pebre negre 2 cs de salsa Worcestershire 400 ml de brou de carn o de pollastre 400 gr - 1 llauna de tomàquet o l’equivalent en tomàquet de penjar 2 cs pasta tomàquet ½ cp de sal o al gust un pessic de sucre julivert fresc Per a la cobertura 1,25 kg patates farinoses, pelades i a trossos. Jo he posat patates Monalisa 8 cs de mantega sense sal, un 120 gr 1 dl llet ½ cp d’all en pols 2 ous ½ cp sal ¼ cp nou moscada ¼ cp pebre blanc ¼ tassa de formatge Chedder. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A.- Fregim la ceba i l’all, i la reservem. B.- Fregim l’api, el porro i les pastanagues, i ja al final afegir-hi els pèsols i el blata de moro. Reservem. C.- Fregim la carn picada i quan ja està caramel.litzada, hi reduïm el vi negre. Hi posem el romaní, la farigola, el pebre negre, el julivert, i el llorer. I quan estigui ben seca i esmicolada hi afegim la salsa Worcestershire. D.- Afegim les verdures a la cassola de la carn, afegint-hi els tomàquets fins que canviin de color. E.- Afegir una tassa de brou de pollastre o carn, tapem, 30 minuts i deixar reduïr. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A.- Bullim les patates amb pell (uns 35/45 minuts) amb 2 cs de sal, les pelem, les colem i les axafem. B.- Els hi posem mantega, llet, ous ,pebre negre, sal i nou moscada, i remenem fins a fer una pasta fina. Hi afegim el formatge Chedder. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A.- Escalfem el forn a 190º. Transferim la carn i les verdures en una plata fonda d’enfornar. B.-Tapem amb el puré de patates, i hi fem unes crestes a manera d’ones. C.- Ho enfornem 30 minuts, i ho deixarem reposar altres 15 minuts abans de servir. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ===================================== Tema musical: God Rest Ye Merry Gentlmen Autor: Dj Williams Biblioteca de Youtube Studio ======================================
#platangles, #cuinaanglesa, #cuinatradicionalanglesa, #jaumecamprubihom, #jaumecamprubi,
#lamillorcuinaanglesa
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada