Tiramisú de Limoncello
Ingredients per al xarop de llimona, 2 llimones, pell ratllada i el seu suc 1 tassa limoncello 40 gr de sucre I a part, 1 llimona a rodanxes pel plat final amb aigua i sucre, fins que agafin un color amarronat. Ingredients per al Tiramisú, la pell de dues llimones ratllades. 80 gr de sucre 4 ous 250 gr mascarpone 100 gr de nata espesa 200 gr melindros, si en sobren per la xocolata de demà. menta 1.- Xarop de Limoncello - Freguem la pell de llimona amb el sucre, i ho barregem l amb el suc de la llimona i dues cullerades d’aigua, i li donem un bull. Un cop s’ha reduit hi afegim el limoncello. 2.- Crema del tiramisú - Posem els quatre ous, a temperatura ambient, en una olla gran amb aigua bullint a 60º. Els mantindrem de 4 a 5 minuts a 60º. Entre 59º. i 62º. No podem ni baixar els 59 ni pujar els 62, en cas contrari per menys no es pasteuritzarien, per més, ens quedarien cuits. I ho fem per a evitar contaminacions com la salmonelosis i companyia. - En un bol muntem les quatre clares dels ous i les batim a velocitat ràpida. Els hi posem un pessic de sal, i la meitat del sucre, els 40 gr. Han de quedar molt espeses, que no caiguin quan girem el bol. - En un altre bol muntem els quatre rovells d’ou i l’altra meitat del sucre, els 40 gr, i batem fins blanquejar el rovell, i que dobli el seu volum. - En un altre bol muntem els 200 ml de nata, molt espesa. - Ratllem la pell d’altres dues llimones i els hi afegim dues o tres cullerades del xarop del Limoncello, que hem fet al començament, i ho reservem. - En un bol gran hi posem el mascarpone i el batem amb un batedor de sopes, li afegim la nata muntada. Quan estigui fí, hi afegim els rovell d’ou muntats, la pell de llimona ratllada amb les dues cullerades de limoncello, i al final hi afegim les clares muntades en dues o tres tandes. En moviments envoltant, per a que no perdi gens d’aire. El deixem refredar tres hores a la nevera. - Treurem de la Nevera i muntarem el pastís. 3.- Limona per a guarnir el plat - Tallem una llimona en rodanxes i una cullerada de sucre, i la fem bullir en aigua. Ho farem bulllir 15 minuts. Les rodanxes quedaran daurades. 4.- Muntem el plat. - Hem preparat els melindros i el xarop de limoncello (1). - Els hem sumergit en el xarop i els posem a la plata, o la plata fonda, segons dicidiu. - Hi afegim la meitat de la crema de tiramisú (2). - Una altra capa de melindros amb el xarop. - Un altre cop l’altre meitat de la crema de tiramisú i ho tapem. - I deixem a la nevera 5 hores o tota la nit millor. - Decorem amb rodanxes de llimona (3), pell ratllada de llimona, fulles de llimoner... ja està!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Italian Morning de Twin Musicom tiene una licencia Atribución 4.0 de Creative Commons. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biblioteca de YouTube Studio
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
#tiramisú, #tiramisulimoncello, #tiramisulimonchelo, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada