Vegà/Vegetarià II – Arròs, fesols i boniatos amb salsa de cacahuet.Ingredients, Salsa, - 2 tasses de cacahuets o anacards crus, - ½ tassa de llevat nutriconal - 1 tassa de llet de coco (o llet, per vegetarians) - 3 cs d’oli, o de mantega, de mantega cuita (Menorca) o ghee (índia).(*) - 2 cs suc de llimona, - 1 cp de sal, - ¼ cp comí - ¼ cp pebre vermell picant o xile en pols, - ¼ cp d’all en pols, - ¼ cp de pebre vermell fumat - ⅛ cp de pebre negre, - ¼ cp d’orenga, - ⅛ cp de sucre morè, (*) La mantega cuita o ghee, és una mantega clarificada. Es bull la mantega i es retiren les impureses com el col.lesterol, mantenint tot el gust de la mantega. Per a l’arròs, - 1 cs d’oli d’oliva, - 2 boniatos a daus, - 3 cs d’aigua - 3 tasses d’arròs integral cuit, - 400 gr de fesols vermells o negres - 2 cp xile sec torrat en pols o pebre vermell picant (opcional) - 1 cp d’orenga sec, - 1 cp de cumí mòlt - ½ cp d’all en pols, - ½ cp pebre fumat, - ¼ cp sal - ¼ cp pebre, - pell ratllada i suc d’una llimona - 2 xiles verds en rodalles (opcional), - 3 cs de coriandre verd. - cebollí, - cebeta tendra, -1 Alvocat Preparem la Salsa: .- Barregem i triturem tots els ingredients per a fer la salsa. Preparem el plat: 1.- Tallem els boniatos amb la pell a daus, i els enfornem o els fem a la paella per a coure’ls. 2.- Bullim l’arròs integral 3.- Tenim els fesols ja bullits. Els podeu comprar ja cuits o fer-los vosaltres mateixos. 4.- Posem un raig d’oli en una cassola i l’arròs juntament amb els fesols i els boniatos. També 3 cullerades d’aigua, 2 culleres de postre de xile sec torrat en pols ( o pebre picant o pebre d’Espelette.). Hi posem també l’orenga, el cumí molt, l’all en pols, el pebre vermell fumat, la sal, el pebre negre, la pell i el suc de la llimona. No ha de quedar pastós, sinó més aviat solt. Acabem: 5.- Un cop tot ben calent, i una mica torrat, hi posem per sobre els xiles verds en rodanxes (opcional), 3 cullerades de coriandre verd, cebollí esbieixat, i ceba tendra en rodalles. 6.- Acabem de guarnir el plat, amb un cercle prim de la salsa inicial, amb uns trossos de alvocat, uns cacahuets i uns barquets de llimona. 7.- S’acompanya amb una tassa amb més salsa per a acompanyar. -------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Vault Autor: Tracktribe --------------------------------------------------------------------------------------- Biblioteca de Youtube Studio ----------------------------------------------------------------------------------------
#receptavegana, #platvega, #platfegetaria, #arrosfesolsboniatos, #jaumecamprubihom, #jaumecamprubi
#
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada