Tabulé amb pollastre arrebossat
per a 4 persones
Ingredients,
Pel Tabulé:
- 200 gr de Bulgur
(si ni en trobeu poseu-hi cous-cous, quinoa o arròs integral)
- 500 gr tomàquet madur
- 2 cebes vermelles o tendres, al gust.
- 2 llimones
- ½ tassa d’oli d’oliva verge.
- Sal i pebre negre
- Tasses de julivert
- ¼ o ½ tassa de menta, al gust.
Pel Pollastre:
- 4 pits de pollastre
- 1 ou
- Farina de tot ús
- Una tassa de Panko o pa ratllat gruixut.
- Sal, pebre negre
- Una llimona tallada en rodanxes
- Oli per a fregir el pollastre.
Fem el Tabulé,
1.- Posem a bullir l’aigua.
El doble que de bugur (Seguim les instruccions del paquet. Segons el fabricant i el gruix pot variar força)
2.- Quan l’aigua bulli, posar el bulgur i abaixar el foc al mínim. Durant
12 minuts. Colar i separar amb una forquilla els grans.
3.- Tallar el tomàquet sense llavors, molt petit.
Talar la ceba, (ceba tendra, i si ho volem més potent, vermella. Tallar-la en trossos ben petits.
Tallem el julivert ben picat.
Tallem la menta, ben picada.
Escorrem la llimona i reservem el suc.
4.- En un bol hi posem el bulgur ja fred, el tomàquet, la ceba, el julivert, la menta, el suc de la llimona, la sal, el pebre negre i l’oli d’oliva verge.
- La forma tradicional de presentació és sobre unes fulles d’enciam.
Variants no tradicionals:
- Hi ha qui hi posa cogombre, un cop retirades les llavors. Es sala i es deixa reposar. Es renta i s’aixuga amb paper de cuina. (ara ha perdut la humitat).
I es talla a daus ben petits.
- Hi ha qui hi posa també olives i pebrot.
Anem a fer el Pollastre arrebossat amb Panko,
1.- - Netegem el pollastre i en fem filets. L’eixuguem amb paper de cuina.
- L’enfarinem amb farina de tot ús.
- El passem per ou batut.
- i el passem pel panko (pa ratllat oriental, més gruixut).
2.- El fregim i quan estigui daurat el retirem, i el posem sobre paper de cuinar, per a que absorveixi l’excés d’oli.
El tallem en biaix, en talls d’un dit.
I … presentem el plat.
---------------------------------------------------------------------------
#tabulé #tabule #tabbouleh #taboulé #tabbule #amanidadestiu #amanidamediterrànea #amanidaoriental #amanida #bulgur #tabuleambpollastre #pollastre
---------------------------------------------------------------------------
Tema musical: Hulu Ukelele
Autor: Chris Haugen
Biblioteca de YouTube Studio
---------------------------------------------------------------------------
Canals de cuina recomanats:
Jo Cuino en Català
https://www.facebook.com/groups/10453...
Kilòmetre0 de Blanes
/ @kilometre0cat
La Cuina de l’albert
https://www.youtube.com/results?searc...
Cuinateca o La Cuina d’en Jordi Pey
/ @cuinateca
La Cuina d’en Jordi
/ @lacuinadenjordi
Dolça Terra o Cristina Balí
/ @dolcaterra6740
Grups de Cuina recomanats:
Què cuinem avui?
faceboolk: https://www.facebook.com/groups/37499...
Cuina sense collonades
facebook: https://www.facebook.com/groups/22452...
Feim cuina
facebook: https://www.facebook.com/groups/49253...




Comentaris
Publica un comentari a l'entrada