Amanida de Llenties amb Formatge Feta i Galeta Cruixent.Ingredients, Per a l’amanida:
- 400 gr de Llentia cuita
- 1 Cogombre
- 250 gr Tomàquet scherry
- 1 Pebrot vermell
- 1 ceba o dues de Figueres o vermella
- 200 gr Formatge de Feta
- ½ tassa d’Olives verdes sense os
- ½ tassa de Julivert fresc picat
- ¼ tassa de Menta fresca picada
- 1 Mango (o dos préssecs)
- 3 cs d’oli d’oliva verge
- 1 llimona
(També s’hi pot afegir o substituir per: pebrot groc, raïm, col Kale, fulles verdes d’amanida, raves, alfàbrega, …)
Per a l’amaniment:
- 3 cs Vinagre de Mòdena o de poma
- 3 cp de Mel
- 3 cp de Mostassa de Dijon
-Sal i Pebre negre al gust
-1 Rotllo de Pasta Brisa
Cuinem:
1.- Traiem la pasta brisa de la nevera. Untem el motlle amb mantega i li posem farina de tot ús.
Traiem el sobrant de la farina i extenem la pasta brisa. No la retallem, la deixem al seu aire.
I la tornem a la nevera.
Encenem el forn de dalt i de baix a 180º.
2.- Barrejar en un pot els ingredients de l’amaniment, en un pot de vidre i reservem.
3.-
- Hem bullit les llenties, amb una fulla de llorer i sal. (Si no les comprem a una botiga de llegum cuit, o són envasades al buit en el nostre comerç habitual).
- Hem tallat el cogombre en daus petits.
- Hem tallat els tomàquets per la meitat.
- Hem tallat la ceba en daus petits.
- Hem partit les olives verdes sense os per a la meitat.
- Hem picat la mitja tassa de julivert vert.
- Hem picat ¼ de tassa de menta fresca.
- Hem tallat el mango. (o préssec)
Ho posem tot en un Bol, i li posem l’oli d’oliva verge i el suc de llimona.
Sal i Pebre negre al gust.
4.-
El forn està calent, i li posem la pasta brisa. L’hem punxat i li hem posat mongeta seca a sobre per a que no s’infli. Ho tindrem uns dotze minuts, o fins que la pasta estigui una mica torrada.
Consell: La pasta ha d’estar molt freda, sinó al enfornar-la caurant les parets. Si cal reforceu-les amb boles de paper d’alumini.
5.-
Barregem tota l’amanida i l’amanim amb la vinagreta de: Vinagre de Mòdena, Mostassa de Dijon i Mel.
Reservem salsa extra per si algú a taula ho vol més amanit.
6.- La pasta brisa ja està freda. La omplim de l’amanida un instant abans de servir. I li posem el formatge Feta a bocins irregulars a sobre.
#amanidadellenties, #receptaamanidadellenties, #llenties, #amanidallentiesgaletacruixent, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada