Bacallà amb Salsa d'AmetllesIngredients, 4 trossos de bacallà farina 1 Ceba 1 Porro 1 all de 100 a 200 gr d’ametlla crua en pols 400 ml d’aigua o caldo de peix 100 ml crema de llet 1/2 cp pebre negre ¼ cp nou moscada sal al gust oli d’oliva brandi Ametlles torrades i gambes Cuinem, 1.- Barregem el caldo amb la pols d’ametlla crua, i ho posem a bullir. Un cop tèbia la colem amb un drap de cotó. Del suc n’hi direm llet d’ametlla. 2.- En un pot hi posarem la llet d’ametlla, i la triturarem amb la batadora, i hi posarem el pebre blanc, la nou moscada, i la sal, i ho tornem a posar al foc. També hi posarem la crema de llet, i al final una cullerada de brandi. Si s'espessis massa hi posem més caldo de peix o aigua. 3.- Torrem unes ametlles en meitats. 4.- Fregim el bacallà enfarinat en oli vegetal. 5.- En una plata d’enfornar hi posem el bacallà amb les ametlles a sobre. Ho posem al forn a 200º, 10’. Si ho volem, gratinem els últims 3 apujant el foc., però no cal. 6.- Emplatem. Posem en un plata una montanyeta de la ceba, el porro i l’all sofregits, i a sobre el bacallà amb les ametlles torrades, i després la llet dd'ametlla al voltant. Guiarnirem al nostre gust, en aquest cas hem posat un carbassó filetejat, unes gambes, ametlles torrades i cebollí.
#bacallaambsalsadametlles, #bacalla, #receptabacalla, #djaumecamprubi, #jaumecamprubihom, #bacallàcatalà
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada