Rigatoni dempeus, o Pastís de Macarrons
Ingredients per a 4 persones,
400 gr de Pasta Rigatoni del número 50
300 gr carn picada, 50% porc, 50% vedella,
mitja copa vi negre,
1 k de tomàquets aproximadament,
1 ceba gran
4 grans d’all
1 esbergínia mitjana
1 pastanaga
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
½ porro
julivert
6 cs de formatge parmesà
1 bossa de formatge ratllat, de gruyère o mozzarella.
Pa ratlla i una mica de mantega.
Oli, sal, i pebre negre.
Cuinem,
1.- El primer que fem és el sofregit.
Tallem ben petita l’esbergínia, la salem i la reservem.
Tallem totes les altres verdures ben petites.
Comencem fregin la ceba, l’all, després la pastanaga, el pebrot verd, el pebrot vermell i el porro.
Passem per aigua l’esbergínia que ja ha suat i tret l’amargor, i també la posem a la paella.Uns minuts i ja hi podem posar el tomàquet ratllat, o si el tenim en conserva, millor.
Un cop tot cuit, hi posem dues cullerades de formatge parmesà.
2.- Ara bullirem la pasta. En una olla buida, hi posem tots els rigatoni dempeus. Un al costat de l’altre. Si cal, abaix, per a que s’aguantin en posem una filera de plans.
Omplim suament amb aigua, vigilant que no es moguin, i els posem a bullir a foc molt baix.
No volem que ballin. El temps que diu el paquet. Els nostres són 14 minuts. Afegim dos o tres
minjuts més ja què al estar junts podrien quedar crus. Un cop bullits, els deixem reposar amb la mateixa aigua 3 minuts més, i omplim els voltants de l’olla amb una botifarra de paper d’alumini per a mantenir-los frets o hi posem una filera de Rigatoni per a subjectar-los.
Els bullim amb l’aigua bullint però no massa, que estiguin quiets, no volem que ballin dins l’olla, i amb cura buidem l’olla d’aigua. Si en queda una mica no passa res.
3.- Almenys una tercera part del sofregit el passem per la batedora per a fer-lo una mica més suau, un, dos i tres, res més. Omplim tots els rigatoni. Intenem que estiguin ben alineats, així quan els tallem es veura el farcit en tots. Per a que baixi el farcit dins el rigatoni els empenyem amb una cullereta invertida, amb el mànec estret.
Després acabem de posar el farcit a sobre i per les vores. Hi posem dues cullerades de formatge parmesà per sobre. I ho deixem reposar uns minuts, que es faci compacta.
4.- Un cop freposat, donem la volta a la olla sobre d’un plat. Et voilà! Ja tenim feta la part més difícil.
Acabem de farcir per l’altre banda i hi posem formatge ratllat, primer parmesà i després el gruyère o mozzarella, per sobre. Una mica de pa ratllat i unes puntes de mantega.
5.- Enfornem 15 minuts a 180º, a dalt i abaix i dos o tres minuts més on apugem el foc i hi posem el gratinador, a 250º. O fins que estiguin torrats.
#pastisdemacarrons, #rigaatonidempeus, #rigatonidrets, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada