Focaccia (tova) -Ingredients, Pre-Pasta: 200 gr farina 00 200 gr aigua tèbia 10 gr llevat fresc de forner Pasta: 300 gr farina 00 15 gr llevat forner 200 ml d’aigua 1 cp de sal 1 cp de sucre o de mel 3 cullerades d’oli ------ Cobertura (1): 1 cp d’all en pols romaní fresc oli d’oliva aigua sal en escates Cobertura (2): romaní fresc tomaquets ceba oli d’oliva sal en escates ------ 1.- Pre-Ferment: Posar la meitat del llevat esmicolat en un got amb 200 ml de l’aigua tèbia i 200 gr de farina 00. (quan feu pa o derivats utilitzeu sempre llevat de forner fresc o en pols, però mai llevat químic tipus Royal, el qual va bé per a pastisseria) Deixem reposar 2 hores o fins que dobli. La proporció del llevat de forner que s’utilitza és 5 gr per cada 100 gr de farina. 2.- En la primera pasta hi afegim la resta de la farina 00, la resta de l’aigua, l’oli la sal i la resta del llevat de forner. s d’un bol gran, i hi posem l’aigua amb la sal, , la mel, el llevat activat i l’oli. Ho barregem i quan estigui prou barrejat ho deixem reposar tapat, duess hores més. 3.- Estirem la massa, i plegant-la, i ho deixem reposar de nou, 20 minuts més. Igualment de 25 a 30º 4.- la pleguem i estirem per última vegada. Penseu que ha de quedar més tova que el pa. La posem ja dins la plata on la enfornarem i la deixem reposar de nou, vint minuts més. 5.- Barregem oli i aigua, emulsionant-los, i ho reservem. 6.- un cop passats els vint minuts l’acabem d’estirar amb els dits untats amb oli lentament. Si Costa arribar a les cantonades, deixar-la reposar deu minuts més. 7.- Sobre la focaccia crua, hi posem: olives verdes, tomaquets de colors per meitats i ceba, … Opcinal. 8.- Per sobre hi posarem una mica d’oli d’oliva i espolsarem aigua. 9.- Acabarem posant fulles de romaní i la sal en escates per sobre. 10.- Ho enfornarem a 250º, a adalt i abaix, o a 230º amb ventilador, 20 o 25 minuts, fins que estigui torrat per sobre. 11.- Quan surti del forn ho tornarem a oliar per sobre.
#jaumecamprubihom #jaumecamprubi #focaccia #receptafocaccia
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada