Codonys i Pomes farcits al forn. 4 Pomes i 2 codonys (o 6 pomes) 80 gr de carn de vedella picada 80 gr de carn de xai picada ½ tassa d’arròs 1 ceba mitjana o mitja de gran 3 grans d’all Aromàtiques: farigola, romaní i menta. Julivert espècies: canyella, nou moscada, pebre negre i vermella un grapat de pinyons un grapat de panses arils de magrana i pistatxos. Per a la salsa: Suc de magrana, amb pebre negre, sal i mel. Cuinem, 1.- Separem els arils de la magrana. En reservem uns quants per a guarnir el plat. De la resta en fem suc i el reduïm en una paella. Reservem. 2.- Tallem la carn. O bé en ganivet, però picat molt petit, o bé amb la picadora amb el forat gran. 3.- Posem un raig d’oli a la paella i hi aboquem la carn de vedella i de xai picada, i la torrem. I la reservem. 4.- Netejem la paella, aprofitant els residus de la carn amb el suc reduït de la magrana. Ajustem sal i pebre i ho reservem. 5.- En una paella hi posem un raig d’oli i la ceba ben picada, i quan sigui cuita hi afegim l’all picat. Salem i pebrem. Hi posem la farigola, el romaní, el pebre vermell, la canyella i la nou moscada. Hi posarem dues cullerades d’aigua, ja què les espècies hauran resecat el sofregit. 6.- Bullim l’arròs llarg/Basmati. Però primer l’hem esblandit dues vegades per a que perdi part del midó i no s’enganxi un cop cuit. El colem i el reservem. 7,- Ajuntem el sofregit amb la carn i li afegim el julivert i la menta. 8.- I tot plegat ho ajuntem a l’arròs. 9.- Hem rentat bé la pell de les pomes i dels codonys, i el hi fem tall a dalt, com si fos una tapa d’una olla. Marquem amb un ganivet i amb una cullera els buidem. 10.- Els farcim de la barreja d’arròs i carn. 11.- Els posem dins una plata d’enfornar, i tindrem els codonys 90 minuts a 170º amb ventilador, i de 30 a 40 minuts les pomes. 12.- Retirem del forn i muntem el plat. Els hi posem un raig de la reducció de la paella de la carn amb suc de magrana, i hi posem uns arils de magrana i uns pistatxos picats. Nota: Podeu fer-ho sense arròs, podeu canviar les espècies, podeu fer una salsa diferent a la de magrana. Sempre us quedarà bé. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #pomes farcidesalforn #codonysfarcitsalforn #pomesfarcidesambcarn, arròsiespècies #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #codonysfarcitsambcarn, arròsiespècies ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Wedding Invitation Autor: Jason Farnham Biblioteca de Youtube Studio -----------------------------------------------------
Codonys i Pomes farcits al forn. 4 Pomes i 2 codonys (o 6 pomes) 80 gr de carn de vedella picada 80 gr de carn de xai picada ½ tassa d’arròs 1 ceba mitjana o mitja de gran 3 grans d’all Aromàtiques: farigola, romaní i menta. Julivert espècies: canyella, nou moscada, pebre negre i vermella un grapat de pinyons un grapat de panses arils de magrana i pistatxos. Per a la salsa: Suc de magrana, amb pebre negre, sal i mel. Cuinem, 1.- Separem els arils de la magrana. En reservem uns quants per a guarnir el plat. De la resta en fem suc i el reduïm en una paella. Reservem. 2.- Tallem la carn. O bé en ganivet, però picat molt petit, o bé amb la picadora amb el forat gran. 3.- Posem un raig d’oli a la paella i hi aboquem la carn de vedella i de xai picada, i la torrem. I la reservem. 4.- Netejem la paella, aprofitant els residus de la carn amb el suc reduït de la magrana. Ajustem sal i pebre i ho reservem. 5.- En una paella hi posem un raig d’oli i la ceba ben picada, i quan sigui cuita hi afegim l’all picat. Salem i pebrem. Hi posem la farigola, el romaní, el pebre vermell, la canyella i la nou moscada. Hi posarem dues cullerades d’aigua, ja què les espècies hauran resecat el sofregit. 6.- Bullim l’arròs llarg/Basmati. Però primer l’hem esblandit dues vegades per a que perdi part del midó i no s’enganxi un cop cuit. El colem i el reservem. 7,- Ajuntem el sofregit amb la carn i li afegim el julivert i la menta. 8.- I tot plegat ho ajuntem a l’arròs. 9.- Hem rentat bé la pell de les pomes i dels codonys, i el hi fem tall a dalt, com si fos una tapa d’una olla. Marquem amb un ganivet i amb una cullera els buidem. 10.- Els farcim de la barreja d’arròs i carn. 11.- Els posem dins una plata d’enfornar, i tindrem els codonys 90 minuts a 170º amb ventilador, i de 30 a 40 minuts les pomes. 12.- Retirem del forn i muntem el plat. Els hi posem un raig de la reducció de la paella de la carn amb suc de magrana, i hi posem uns arils de magrana i uns pistatxos picats. Nota: Podeu fer-ho sense arròs, podeu canviar les espècies, podeu fer una salsa diferent a la de magrana. Sempre us quedarà bé. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #pomes farcidesalforn #codonysfarcitsalforn #pomesfarcidesambcarn, arròsiespècies #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #codonysfarcitsambcarn, arròsiespècies ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Wedding Invitation Autor: Jason Farnham Biblioteca de Youtube Studio -----------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada