Ingredients Olleta del Moianès,
Per la pasta 600 gr farina de força 36 gr llevat fresc 80 ml aigua tèbia 80 ml de cervesa tèbia 150 ml d’oli 1 ou 1 cp o dos pessics de sal 1 cp de sucre Pintem la massa amb rovell d’ou Pel farciment, - 600 gr de pollastre - 1- 2 Cebes - 3 grans d’all - 1 Tomàquet - Sal, pebre negre i vermell - julivert - herbes seques: farigola, romaní, -un raig de vi ranci o brandi Pintem la massa amb rovell d’ou Cuinem l’Olleta del Moianès, Pasta: Barregem tots els ingredients de la pasta de pa i quan estiguin ben integrats els deixem reposar mitja hora. Passada la mitja hora tornem a pastar i ho tornem a deixar mig hora més. Farça: Posem un raig d’oli en una cassola i hi posem el pollastre. Quan estigui ros el retirem. En la mateixa cassola hi afegim la ceba en juliana, i la fem caramelitzar, quan sigui ben daurada i posem l’all. Hi posem el tomàquet, el pebre negre, ell pebre vermell, el julivert, la farigola i el romaní, i una fulla de llorer. Quan hagi canviat el color, retornem el pollastre, remenem i hi posem el vi ranci o brandi. Quan s’hagi begut l’acohol, deixem que vagi fent abaixant el foc, fins que el pollastre estigui cuit. Si cal hi anem afegint rajolins d’aigua per a què no s’ens enganxi. Hi posem unes panses i uns pinyons. Un cop s’ha refredat el farciment, traiem els ossos i ho esmicolem amb les mans. Hi ho reservem. Passada la última mitja hora del repòs de la pasta del pa, ja la podem treballar de nou. En fem boles i les estirem. Les posem a sobre del bol que hàgim triat, untat prèviament amb oli d’oliva, posem el farcit a dins i el tanquem amb el sobrant de la pasta de pa. L’aboquem i li posem el guarniment. Fem una tira llarga per a la tapa i una bola per a posar a sobre. El Pintem amb rovell d’ou i l’enfornem 30 minuts a 180º, a dalt i a baix. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #ollleta #olletamoianes #olla #olletadelmoianes #olletapollastrerostit #pollastrerostit #gastronomiamoianes ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Música: The Thought of You Autor: Tracktribe Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------------------------
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada