MuhammaraIngredients: • 5 Pebrots vermells grans, • 100 g d’anous, 1 tassa • 4 grans d'all • 50 g de pa ratllat, ½ tassa • 1 o 2 cullerades de pasta de tomàquet • 1 cullerada de pasta de xili (opcional) • 4 cullerades d'oli d'oliva, 1/3 tassa • 4 cullerades de melassa de magrana • 2 culleradetes de flocs de xili (pul biber turc o flocs de pebre d'Alep) • 1 culleradeta de sal (tastar al final i corregir) • 1 culleradeta de comí mòlt (opcional) • 1 cullerada de suc de llimona acabat d'espremer • Julivert picat i magrana per a guarnir Instruccions: 1. Talleu les tiges i les llavors dels pebrots i els xiles 2. Col·loqueu els pebrots, els xiles i els alls en una safata de forn i aboqueu-hi 1 cullerada d'oli d'oliva 3. Rostir-los al forn a 230 °C / 450 °F o al foc fins que les pells estiguin ben carbonitzades 4. En rostir al forn, traieu els xiles i els alls al cap de 15 minuts, mantingueu els pebrots durant 10 - 15 minuts més. 5. Transferiu els pebrots rostits a un bol, tapeu i deixeu-ho al vapor durant 10 minuts perquè se separi la pell. 6. Peleu la pell dels alls, els pebrots i els xiles i traieu les llavors que ens quedin i reserveu-los. 7. Escalfeu una paella a foc mitjà i torrau les nous durant 3-4 minuts fins que emeti una aroma de nou. 8. Torrar el pa ratllat durant 1-2 minuts fins que estigui una mica daurat i faci una olor torrada. 9. Transferiu els pebrots, els xiles i els alls a un processador d'aliments, processeu-los durant un parell de segons fins que estiguin barrejats i combinats. 10. Traieu la pasta de pebrot i processeu les nous uns quants llegums, fins que estiguin tallades però no ben mòltes. 11. Combina la barreja de pebrot rostit, les nous i el pa ratllat torrat en un bol gran 12. Afegiu 3 cullerades d'oli d'oliva, 1 cullerada de pasta de xili, 2 cullerades de pasta de tomàquet i 4 cullerades de melassa de magrana 13. Amaniu amb 2 culleradetes de flocs de xili, 1 cullerada de sal i 1 cullerada de comí 14. Opcionalment afegiu 1 cullerada de suc de llimona per obtenir una mica d'acidesa 15. Barregeu fins que tots els ingredients estiguin totalment combinats i obtingueu una pasta de color vermell 16. Servir en un plat o bol, decorar amb nous extra, oli d'oliva, julivert, sumac i melassa de magrana al gust. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Música: Boardroom Theme Autor: Unicorn Heads Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------------------------
#muhammara #receptamuhammara #jaumecamprubi #jaumecamprubihom
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada