INGREDIENTS PER AL PASTIS DEL BOSC:Pastís: Paquet de 450 g d'espinacs congelats o frescos 3 ous 2/3 tassa o 150 ml d'oli 3 cullerades o 50 ml de crema de llet 1 tassa o 160 gr de sucre morè o de coco 2 tasses o 300 gr de farina de blat 1 sobre de llevat Royal o llevat químic en pols sal Cardamom, clau, canyella i gingebre. Crema: 250 g de formatge mascarpone 200 ml de nata 36% o 30% 4 cullerades de sucre en pols 1 culleradeta d'extracte de vainilla Espessant per a la crema. 2 fulls de gelatina Decoració: magrana o groselles, nabius i menta per a la decoració Pastís del bosc, pastís de molsa del bosc o pastís verd Cuinem, Descongelar els espinacs i extreure el suc, però no tot. Barrejar fins que quedi uniforme. Si feu servir espinacs frescos, renteu-los, poseu-los en una olla i escalfeu-los uns 2 minuts, remenant-ho alhora. Els espinacs s'han de pansir. Poseu els espinacs en un bol, premeu-los una mica, però no massa, i barregeu-los fins que quedi homogeni. Trenqueu els ous a temperatura ambient (no de nevera) en un bol i afegiu-hi el sucre morè o de coco. Bateu fins que quedi esponjós. Mentre es barreja a baixa velocitat o amb un batedor de sospes afegiu l'oli. També els 50 ml de crema de llet i les espècies. Si us en falta alguna, simplement no la hi poseu. Afegiu la massa d'espinacs i barregeu-ho amb el batedor de sopes fins que els ingredients estiguin integrats. Aboqueu la farina prèviament tamisada als ous batuts i afegiu-hi el llevat. Barrejar breument a velocitat baixa o amb el batedor de sopes, només fins que els ingredients estiguin combinats. Unteu el motlle amb mantega i folreu-lo amb paper de forn. Aboqueu la barreja al motlle. Posar al forn preescalfat a 170 graus i coure durant uns 45-50 minuts fins que l’escuradents surti net. Traiem el pastís i el deixem refredar. Mentrestant, fem la crema. Poseu el formatge mascarpone al bol de la batedora, afegiu-hi el sucre en pols i la vainilla. Batre durant uns minuts. La massa ha d'augmentar de volum. Hidratem dos fulls de gelatina i un cop hidratats els barrebem amb els 80 ml de nata, barregem amb els 120 ml de nata freda restant i un cop tebi ho barregem amb el formatge per a mantenir el volum i la densitat de la massa. Desem a la nevera fins que agafi consistència. Tallem 3 ml de la base del pa de pessic i el posem a una picadora per a fer la part superior en "sorra" o “molsa”. Repartiu la crema de mascarpone a la part inferior del pastís. Posar la sorra verda o molsa a sobre. Decoreu el pastís amb magrana o groselles, nabius i fulles de menta. I res més a dir, que…. Molt Bon Profit!!!! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Música: Jesu, Joy of Man's Desiring Autor: Kevin Macleod Biblioteca de Youtube Studio ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #pastísdeNadal, #Pastísdelbosc, #Pastísdetardor, #PastisPopeye, #Pastisd'espinacs, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INGREDIENTS PER AL PASTIS DEL BOSC:Pastís: Paquet de 450 g d'espinacs congelats o frescos 3 ous 2/3 tassa o 150 ml d'oli 3 cullerades o 50 ml de crema de llet 1 tassa o 160 gr de sucre morè o de coco 2 tasses o 300 gr de farina de blat 1 sobre de llevat Royal o llevat químic en pols sal Cardamom, clau, canyella i gingebre. Crema: 250 g de formatge mascarpone 200 ml de nata 36% o 30% 4 cullerades de sucre en pols 1 culleradeta d'extracte de vainilla Espessant per a la crema. 2 fulls de gelatina Decoració: magrana o groselles, nabius i menta per a la decoració Pastís del bosc, pastís de molsa del bosc o pastís verd Cuinem, Descongelar els espinacs i extreure el suc, però no tot. Barrejar fins que quedi uniforme. Si feu servir espinacs frescos, renteu-los, poseu-los en una olla i escalfeu-los uns 2 minuts, remenant-ho alhora. Els espinacs s'han de pansir. Poseu els espinacs en un bol, premeu-los una mica, però no massa, i barregeu-los fins que quedi homogeni. Trenqueu els ous a temperatura ambient (no de nevera) en un bol i afegiu-hi el sucre morè o de coco. Bateu fins que quedi esponjós. Mentre es barreja a baixa velocitat o amb un batedor de sospes afegiu l'oli. També els 50 ml de crema de llet i les espècies. Si us en falta alguna, simplement no la hi poseu. Afegiu la massa d'espinacs i barregeu-ho amb el batedor de sopes fins que els ingredients estiguin integrats. Aboqueu la farina prèviament tamisada als ous batuts i afegiu-hi el llevat. Barrejar breument a velocitat baixa o amb el batedor de sopes, només fins que els ingredients estiguin combinats. Unteu el motlle amb mantega i folreu-lo amb paper de forn. Aboqueu la barreja al motlle. Posar al forn preescalfat a 170 graus i coure durant uns 45-50 minuts fins que l’escuradents surti net. Traiem el pastís i el deixem refredar. Mentrestant, fem la crema. Poseu el formatge mascarpone al bol de la batedora, afegiu-hi el sucre en pols i la vainilla. Batre durant uns minuts. La massa ha d'augmentar de volum. Hidratem dos fulls de gelatina i un cop hidratats els barrebem amb els 80 ml de nata, barregem amb els 120 ml de nata freda restant i un cop tebi ho barregem amb el formatge per a mantenir el volum i la densitat de la massa. Desem a la nevera fins que agafi consistència. Tallem 3 ml de la base del pa de pessic i el posem a una picadora per a fer la part superior en "sorra" o “molsa”. Repartiu la crema de mascarpone a la part inferior del pastís. Posar la sorra verda o molsa a sobre. Decoreu el pastís amb magrana o groselles, nabius i fulles de menta. I res més a dir, que…. Molt Bon Profit!!!! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Música: Jesu, Joy of Man's Desiring Autor: Kevin Macleod Biblioteca de Youtube Studio ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #pastísdeNadal, #Pastísdelbosc, #Pastísdetardor, #PastisPopeye, #Pastisd'espinacs, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada