Raviolis d’espinacs i formatge Gorgonzola.-
Ingredients, (per a quatre persones) 400 gr farina de força "00" o força baixa, de 90 a 140. 4 ous (si cal, dues cullerades d’aigua) Pel farcit, 500 gr Espinacs 1 ceba 250 gr formatge Gorgonzola 30 gr formatge parpesà pebre negre 1 cp sal 1 cp nou moscada 1 ou 2 grans d’all Suc de 1 llimona 3 cs pinyons 1 cs orenga seca Salsa, 4 cs farcit 100 ml de crema de llet 2 cs aigua de l’olla sal pebre negre 30 gr formatge parmesà ratllat pinyons torrats Per a guarnir el plat, unes fulles d’alfàbrega. Per a servir, una tassa amb més formatge parmesà. Cuinem, - Fem un volcà amb la farina - Posem els 4 ous, lleugerament batuts, al mig. Els ous han d’estar a temperatura ambient, no de la nevera. - Pastem la pasta. Millor fer-ho sobre un marbre de fusta, ja què fer-ho sobre un marbre fred no ajuda. - i la deixem reposar 30 minuts, tapat, en un lloc fora de la corrent i de la llum. - Fem el farcit. Si els espinacs són frescos els rentem per a que no hi hagi sorra, i els posem a una paella amb un raig d’oli a foc mig, mig-baix. I quan s’hagin reduït i perdut l’aigua els reservem. - Els apretem per extreure’n l’aigua i els tallem ben menuts. - Tallem la ceba a trossos ben petits i la fregim, juntament amb l’all. - Quan els espinacs estan freds els piquem. -Amb la ceba i l’all hi barregem els espinacs picats, el formatge Gorgonzola, el formatge parmesà, un ou, el pebre negre i la nou moscada. Salem al gust. Quan està fred ho posem en una mànega. Aquesta barreja la podem fer en una picadora, si us agrada molt fí. - Dividim la bola de masa que estava en repòs, en dues parts. Ara farem pasta per a dues persones, i no per a quatre com diu la recepta. La resta els farem després i els congelarem. - I estenem la pasta, i l’aplanem fins que bufant sembli que belluguem un full. I dividirem en dues parts. - Fem muntanyetes de farcit a sobre d’una meitat. Ho podem fer amb una cullereta o una mànega de cuina. - Pintem amb aigua les vores del farcit i posem el segon full, idèntic al primer, a sobre. - Marquem amb els dits i tallem amb el rodet ravioler. - Bullim el raviolis durant 8, 10 o 12 minuts o el que calgui, segons gruix i intensitat del foc. En traiem un i el tastem abans. No hi ha res pitjor que la pasta crua. Fem la salsa, - Posem a desfer una cullerada de mantega, i un rajolí d’oli. - i torrem els pinyons sense cremar la mantega. - Posem dues cullerades del farcit d’espinacs, - i 100 ml de crema de llet - Salpebrem. - Posem tres cullerades de l’aigua de l’olla de bullir la pasta.. - Hi posem 30 gr de formatge parmesà - i un raig de vi blanc. - Posem els raviolis a sobre de la salsa i els remullem amb ella, i els hi fem la xup-sup dos minuts per a que absorveixin el sabor. ----------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Buterflies in Love Autor: Sir Cubworth Biblioteca de Youtube Studio ----------------------------------------------------------------------------- #Ravioli, #raviolis, #raviolisfetsacasa, #raviolisd’espinacs, #raviolisd’espinacsiformatge, #jaumecamprubi, #jaumecamprubihom. ------------------------------------------------------------------------------
Canalons de Nadal Ingredients, 3 Carns, 400 grs de Pollastre de pagès 250 grs de vedella, culata o jarret 400 grs de coll de porc. Millor si és Ral d’Avinyó, o Palou. Si no els trobeu, hi hem d’afegir cansalada. (Aquests porcs són més melosos i tenen una mica més de greix). 2 o 3 tomàquets 2 o 3 cebes 2 grans d’all (optatiu) 1 farcellet d’herbes: farigola, llorer, canyella, clau,…) 1 copa de brandi i una copa de vi blanc o ranci. 1 fetge de pollastre solament si és ecològic, els normals retenen masses impureses. Hem de cubrir l’olla amb caldo, 400 ml caldo concentra més aigua. Oli d’oliva, Sal i Pebre negre. Cuinem, Posar en una olla gran un bon raig d’oli, i rostir les tres carns. Amb els ossos, ja què aquests també hi deixen el sabor. Quan les carns siguin ben rosses les reservem. Sobre el mateix oli, i si cal n'hi afegim una mica més, hi afegim la ceba a trossos, i quan aquesta sigui cuita, caramel·litzada, hi afegim l’all. Tot seguit els tomàquets tallats pel mig, millor sen...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada