Galtes a la cassola. Ingredients, 6 galtes 250 ml. de vi ranci 750 ml. de vi negre 500 ml. De brou de porc o carn 4 grans d’all 2 pastanagues 2 porros 1 branca d'àpit 3 tomàquets de penjar sal, pebre vermell i pebre negre 1 pebrot verd un farcellet i farigola i romaní frescos pebre negre, sal una presa de xocolata negre canyella en branca, clau, llorer i nou moscada. Cuinem 1.- Fem el brou de porc o carn. Utilitzarem peu de porc, espinada, un tros de coll, una pastanaga, àpit, porro i llorer. 1 hora, colar i deixar reposar. Reservar. 2.- Blanquegem les galtes. Això s’acostuma a fer per a netejar d’impureses i sang,la carn de porc. Les posem en una olla en aigua freda, i quan arranqui el bull les traiem i les deixem refredar. 3.- Piquem les hortalitzes en daus més aviat petits, sense amoïnar-se gaire ja què al final ho triturarem, però com més petits més es desfaràn. 4.- Marquem les galtes a la cassola amb un raig d’oli i una anou de llard. Hi posem les cebetes i quan siguin mig cuites les reservem. Marquem per a sellar la carn i així mantindrà els suc al seu interior. Ho fem a foc fort pocs minuts, ha de quedar torrada per fora, i crua per dins. I reservem la carn. 5.- A la cassola, amb el mateix oli, afegim el llorer i la canyella, i al minut hi posem les verdures. 6.- Quan les verdures ja estiguin tocades pel foc desglacem la cassola amb el vi ranci i el vi negre, i quan s’hagi begut l’alcohol hi posem les galtes,el romaní i la farigola. Desglacem per a desenganxar totes les restes de la carn i verdures que s’hagin pogut enganxar a la cassola. 7.- Ho tindrem uns minuts més i hi afegirem el caldo, mig cobrint les galtes. 8.- Ho tindrem de 2 hores a 2 hores trenta minuts a foc mig tapat, i de tant en tant remenerem, i si cal afegirem caldo o aigua. 9.- Si les galtes ja estan toves, les retirem. 10.- Passem les verdures per un xino o un colador. 11.- Si ho volem és el moment de desgreixar el caldo, posant-lo en un pot de vidre i amb una cullera retirar la capa superior que és el greix que sura. 12.- Retornem el suc a la cassola i també les galtes. Hi afegim unes cebetes pelades, mig cuites, i un pols de nou moscada, xocolata negre i 3 claus, i ho tindrem 20 minuts més. Hem de reduïr la salsa, i anirem posant-la sobre les galtes, napant la carn. Deixant-la brillant per la mateixa salsa. L’últim minut hi posem unes cebetes i unes fruites del bosc 13.- Ho acompanyem de un puré de patates al qual nosaltres barregerem colinap, que hi dóna un gust molt interessant. També un ou, un rajolí de llet, mantega, sal i pebre blanc. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #galtesdeporc #galtesdeporcalvi #galtesdeporcguisades #carrilleresdeporc #carrilleresdeporcalvi #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #receptegaltesdeporc --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Carefree Melody Autor: Twin Musicom Biblioteca YouTube Studio ----------------------------------------------------------Ingredients, 6 galtes 250 ml. de vi ranci 750 ml. de vi negre 500 ml. De brou de porc o carn 4 grans d’all 2 pastanagues 2 porros 1 branca d'àpit 3 tomàquets de penjar sal, pebre vermell i pebre negre 1 pebrot verd un farcellet i farigola i romaní frescos pebre negre, sal una presa de xocolata negre canyella en branca, clau, llorer i nou moscada. Cuinem 1.- Fem el brou de porc o carn. Utilitzarem peu de porc, espinada, un tros de coll, una pastanaga, àpit, porro i llorer. 1 hora, colar i deixar reposar. Reservar. 2.- Blanquegem les galtes. Això s’acostuma a fer per a netejar d’impureses i sang,la carn de porc. Les posem en una olla en aigua freda, i quan arranqui el bull les traiem i les deixem refredar. 3.- Piquem les hortalitzes en daus més aviat petits, sense amoïnar-se gaire ja què al final ho triturarem, però com més petits més es desfaràn. 4.- Marquem les galtes a la cassola amb un raig d’oli i una anou de llard. Hi posem les cebetes i quan siguin mig cuites les reservem. Marquem per a sellar la carn i així mantindrà els suc al seu interior. Ho fem a foc fort pocs minuts, ha de quedar torrada per fora, i crua per dins. I reservem la carn. 5.- A la cassola, amb el mateix oli, afegim el llorer i la canyella, i al minut hi posem les verdures. 6.- Quan les verdures ja estiguin tocades pel foc desglacem la cassola amb el vi ranci i el vi negre, i quan s’hagi begut l’alcohol hi posem les galtes,el romaní i la farigola. Desglacem per a desenganxar totes les restes de la carn i verdures que s’hagin pogut enganxar a la cassola. 7.- Ho tindrem uns minuts més i hi afegirem el caldo, mig cobrint les galtes. 8.- Ho tindrem de 2 hores a 2 hores trenta minuts a foc mig tapat, i de tant en tant remenerem, i si cal afegirem caldo o aigua. 9.- Si les galtes ja estan toves, les retirem. 10.- Passem les verdures per un xino o un colador. 11.- Si ho volem és el moment de desgreixar el caldo, posant-lo en un pot de vidre i amb una cullera retirar la capa superior que és el greix que sura. 12.- Retornem el suc a la cassola i també les galtes. Hi afegim unes cebetes pelades, mig cuites, i un pols de nou moscada, xocolata negre i 3 claus, i ho tindrem 20 minuts més. Hem de reduïr la salsa, i anirem posant-la sobre les galtes, napant la carn. Deixant-la brillant per la mateixa salsa. L’últim minut hi posem unes cebetes i unes fruites del bosc 13.- Ho acompanyem de un puré de patates al qual nosaltres barregerem colinap, que hi dóna un gust molt interessant. També un ou, un rajolí de llet, mantega, sal i pebre blanc. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #galtesdeporc #galtesdeporcalvi #galtesdeporcguisades #carrilleresdeporc #carrilleresdeporcalvi #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #receptegaltesdeporc --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Carefree Melody Autor: Twin Musicom Biblioteca YouTube Studio ----------------------------------------------------------
Galtes a la cassola. Ingredients, 6 galtes 250 ml. de vi ranci 750 ml. de vi negre 500 ml. De brou de porc o carn 4 grans d’all 2 pastanagues 2 porros 1 branca d'àpit 3 tomàquets de penjar sal, pebre vermell i pebre negre 1 pebrot verd un farcellet i farigola i romaní frescos pebre negre, sal una presa de xocolata negre canyella en branca, clau, llorer i nou moscada. Cuinem 1.- Fem el brou de porc o carn. Utilitzarem peu de porc, espinada, un tros de coll, una pastanaga, àpit, porro i llorer. 1 hora, colar i deixar reposar. Reservar. 2.- Blanquegem les galtes. Això s’acostuma a fer per a netejar d’impureses i sang,la carn de porc. Les posem en una olla en aigua freda, i quan arranqui el bull les traiem i les deixem refredar. 3.- Piquem les hortalitzes en daus més aviat petits, sense amoïnar-se gaire ja què al final ho triturarem, però com més petits més es desfaràn. 4.- Marquem les galtes a la cassola amb un raig d’oli i una anou de llard. Hi posem les cebetes i quan siguin mig cuites les reservem. Marquem per a sellar la carn i així mantindrà els suc al seu interior. Ho fem a foc fort pocs minuts, ha de quedar torrada per fora, i crua per dins. I reservem la carn. 5.- A la cassola, amb el mateix oli, afegim el llorer i la canyella, i al minut hi posem les verdures. 6.- Quan les verdures ja estiguin tocades pel foc desglacem la cassola amb el vi ranci i el vi negre, i quan s’hagi begut l’alcohol hi posem les galtes,el romaní i la farigola. Desglacem per a desenganxar totes les restes de la carn i verdures que s’hagin pogut enganxar a la cassola. 7.- Ho tindrem uns minuts més i hi afegirem el caldo, mig cobrint les galtes. 8.- Ho tindrem de 2 hores a 2 hores trenta minuts a foc mig tapat, i de tant en tant remenerem, i si cal afegirem caldo o aigua. 9.- Si les galtes ja estan toves, les retirem. 10.- Passem les verdures per un xino o un colador. 11.- Si ho volem és el moment de desgreixar el caldo, posant-lo en un pot de vidre i amb una cullera retirar la capa superior que és el greix que sura. 12.- Retornem el suc a la cassola i també les galtes. Hi afegim unes cebetes pelades, mig cuites, i un pols de nou moscada, xocolata negre i 3 claus, i ho tindrem 20 minuts més. Hem de reduïr la salsa, i anirem posant-la sobre les galtes, napant la carn. Deixant-la brillant per la mateixa salsa. L’últim minut hi posem unes cebetes i unes fruites del bosc 13.- Ho acompanyem de un puré de patates al qual nosaltres barregerem colinap, que hi dóna un gust molt interessant. També un ou, un rajolí de llet, mantega, sal i pebre blanc. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #galtesdeporc #galtesdeporcalvi #galtesdeporcguisades #carrilleresdeporc #carrilleresdeporcalvi #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #receptegaltesdeporc --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Carefree Melody Autor: Twin Musicom Biblioteca YouTube Studio ----------------------------------------------------------Ingredients, 6 galtes 250 ml. de vi ranci 750 ml. de vi negre 500 ml. De brou de porc o carn 4 grans d’all 2 pastanagues 2 porros 1 branca d'àpit 3 tomàquets de penjar sal, pebre vermell i pebre negre 1 pebrot verd un farcellet i farigola i romaní frescos pebre negre, sal una presa de xocolata negre canyella en branca, clau, llorer i nou moscada. Cuinem 1.- Fem el brou de porc o carn. Utilitzarem peu de porc, espinada, un tros de coll, una pastanaga, àpit, porro i llorer. 1 hora, colar i deixar reposar. Reservar. 2.- Blanquegem les galtes. Això s’acostuma a fer per a netejar d’impureses i sang,la carn de porc. Les posem en una olla en aigua freda, i quan arranqui el bull les traiem i les deixem refredar. 3.- Piquem les hortalitzes en daus més aviat petits, sense amoïnar-se gaire ja què al final ho triturarem, però com més petits més es desfaràn. 4.- Marquem les galtes a la cassola amb un raig d’oli i una anou de llard. Hi posem les cebetes i quan siguin mig cuites les reservem. Marquem per a sellar la carn i així mantindrà els suc al seu interior. Ho fem a foc fort pocs minuts, ha de quedar torrada per fora, i crua per dins. I reservem la carn. 5.- A la cassola, amb el mateix oli, afegim el llorer i la canyella, i al minut hi posem les verdures. 6.- Quan les verdures ja estiguin tocades pel foc desglacem la cassola amb el vi ranci i el vi negre, i quan s’hagi begut l’alcohol hi posem les galtes,el romaní i la farigola. Desglacem per a desenganxar totes les restes de la carn i verdures que s’hagin pogut enganxar a la cassola. 7.- Ho tindrem uns minuts més i hi afegirem el caldo, mig cobrint les galtes. 8.- Ho tindrem de 2 hores a 2 hores trenta minuts a foc mig tapat, i de tant en tant remenerem, i si cal afegirem caldo o aigua. 9.- Si les galtes ja estan toves, les retirem. 10.- Passem les verdures per un xino o un colador. 11.- Si ho volem és el moment de desgreixar el caldo, posant-lo en un pot de vidre i amb una cullera retirar la capa superior que és el greix que sura. 12.- Retornem el suc a la cassola i també les galtes. Hi afegim unes cebetes pelades, mig cuites, i un pols de nou moscada, xocolata negre i 3 claus, i ho tindrem 20 minuts més. Hem de reduïr la salsa, i anirem posant-la sobre les galtes, napant la carn. Deixant-la brillant per la mateixa salsa. L’últim minut hi posem unes cebetes i unes fruites del bosc 13.- Ho acompanyem de un puré de patates al qual nosaltres barregerem colinap, que hi dóna un gust molt interessant. També un ou, un rajolí de llet, mantega, sal i pebre blanc. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- #galtesdeporc #galtesdeporcalvi #galtesdeporcguisades #carrilleresdeporc #carrilleresdeporcalvi #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #receptegaltesdeporc --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Carefree Melody Autor: Twin Musicom Biblioteca YouTube Studio ----------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada