Hummus de FestaIngredients, 500 gr de cigrons cuïts ja escorreguts 1 cp de comí 2 grans d’all cru picats, o, 4 o 5 grans d'all confitats sensers en oli) ... 5 cs (65 ml) de tahini (Tahina comprada o feta per nosaltres)(veure mètode al final). 5 cs (65 ml) de suc de llimona o al gust. 1 cullereta deSal, o al gust 10 cs d’aigua ben gelada (125 ml), o més, o l’aigua de la cocció dels cigrons, sempre segons textura. ... 5 cs (65 ml) d’oli d’oliva ... 1 cullerada extra de oli verge per amanir. Pebre vermell mòlt, Sumac o Za'atar per amanir, al servir Fem l'Hummus, 1.- Confitem els alls amb oli. Posem els alls a la paella a foc molt baix. 1.- Si no els confitem, batem el suc de llimona amb l’all i la sal. Ho deixem reposara 15 minuts. 2.- Posem els cigrons a la batadora, juntament amb l’all i el comí. 3.- Posem la Tahina en un bol, amb 10 cs d’daigua freda, la llimona i la sal, i ho afegim als cigrons. 4.- Batem una mica i hi posem 4 cullerades d’oli d’oliva. 5.- Tastem i decidim si ens cal més aigua, més llimona, més all o més oli, sempre al nostre gust. 6.- Fem l’hummus rústic o molt triturat, sempre al nostre gust. 6.- Posem l’hummus en un bol poc profund. 7.- Decorem amb cigrons rostits, romaní, herbes aromàtiques, llunes de llimona, un bon raig d'oli d'oliva, i pebrot vermell triturat, olives, menta i arils de magrana. El que volgueu. 8.- Gaudiu amb pa de Pita calent (molt millor amb un rajolí d’oli per sobre i unes herbes de Za’atar, o amb palets de verdures fresques. i... Molt Bon Hummus. Nota: Fer la Tahina: - Si voleu fer la propia Tahina heu de torrar llavors de sèsam, sense que arribin a crispejar, solament les volem daurar per a extreure’ls el gust a torrat, a anous. A continuació les moldrem ben fines, al molinet de cafè o al morter. Un cop moltes, millor al molinet les posarem al morter i les emulsionarem amb una mica d’oli i una mica menys d’aigua, com si fessim una maionesa. Millor que l’oli sigui de sèsam, però si no el teniu utilitzeu oli d’oliva del més suau, més refinat, possible. Ha de quedar una pasta cremosa, fina i suau. Això és la Tahina. #tahina #tahini #hummus #hummusdefesta #elmillorhummus #receptadehummus #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #receptamagrana ------------------------------------------------- Tema musical: Nature Nurture Autor: Quincas Moreira Biblioteca de Youtube Studio -------------------------------------------------
Hummus de FestaIngredients, 500 gr de cigrons cuïts ja escorreguts 1 cp de comí 2 grans d’all cru picats, o, 4 o 5 grans d'all confitats sensers en oli) ... 5 cs (65 ml) de tahini (Tahina comprada o feta per nosaltres)(veure mètode al final). 5 cs (65 ml) de suc de llimona o al gust. 1 cullereta deSal, o al gust 10 cs d’aigua ben gelada (125 ml), o més, o l’aigua de la cocció dels cigrons, sempre segons textura. ... 5 cs (65 ml) d’oli d’oliva ... 1 cullerada extra de oli verge per amanir. Pebre vermell mòlt, Sumac o Za'atar per amanir, al servir Fem l'Hummus, 1.- Confitem els alls amb oli. Posem els alls a la paella a foc molt baix. 1.- Si no els confitem, batem el suc de llimona amb l’all i la sal. Ho deixem reposara 15 minuts. 2.- Posem els cigrons a la batadora, juntament amb l’all i el comí. 3.- Posem la Tahina en un bol, amb 10 cs d’daigua freda, la llimona i la sal, i ho afegim als cigrons. 4.- Batem una mica i hi posem 4 cullerades d’oli d’oliva. 5.- Tastem i decidim si ens cal més aigua, més llimona, més all o més oli, sempre al nostre gust. 6.- Fem l’hummus rústic o molt triturat, sempre al nostre gust. 6.- Posem l’hummus en un bol poc profund. 7.- Decorem amb cigrons rostits, romaní, herbes aromàtiques, llunes de llimona, un bon raig d'oli d'oliva, i pebrot vermell triturat, olives, menta i arils de magrana. El que volgueu. 8.- Gaudiu amb pa de Pita calent (molt millor amb un rajolí d’oli per sobre i unes herbes de Za’atar, o amb palets de verdures fresques. i... Molt Bon Hummus. Nota: Fer la Tahina: - Si voleu fer la propia Tahina heu de torrar llavors de sèsam, sense que arribin a crispejar, solament les volem daurar per a extreure’ls el gust a torrat, a anous. A continuació les moldrem ben fines, al molinet de cafè o al morter. Un cop moltes, millor al molinet les posarem al morter i les emulsionarem amb una mica d’oli i una mica menys d’aigua, com si fessim una maionesa. Millor que l’oli sigui de sèsam, però si no el teniu utilitzeu oli d’oliva del més suau, més refinat, possible. Ha de quedar una pasta cremosa, fina i suau. Això és la Tahina. #tahina #tahini #hummus #hummusdefesta #elmillorhummus #receptadehummus #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #receptamagrana ------------------------------------------------- Tema musical: Nature Nurture Autor: Quincas Moreira Biblioteca de Youtube Studio -------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada