Pastís Invertit de Cítrics, Part superior, Almíbar: - 1/4 tassa de sucre granulat - 2 cullerades de sucre morè o de coco - 2 cullerades de mantega tova o fosa - 1,5 cullerades d'aigua Cítrics Quadratas: - 1 taronja sanguina mitjana - 1 cara cara taronja mitjana - 1 aranja (pomelo) de color vermell robí mitjà, star ruby - 1 taronja melic mitjana - 1 llimona Nota: utilitzem diferents tipus de taronges, mandarines, llimones i aranges amb diferents intensitats de color. La quantitat dependrà de la mida del vostre pastís. Pa de pessic, - 3 ous - 1 iogurt natural - 3 iogurts de farina per a tot ús - més 2 cullerades de maizena - 1 iogurt d'oli vegetal - 2 iogurts de sucre de canya (però amb 1,5 iogurts també quedaria bé) - barrejat amb la pell d’una taronja - 1/2 culleradeta de sal - 1 sobre de llevat químic o Royal - Suc d’una taronja - 2 culleradetes d'extracte de vainilla - 1/2 culleradeta de canyella en pols - 1/2 culleradeta de cardamom mòlt - 1 cullerada de vinagre de poma Primer fem la part superior invertida, 1. Fem un almíbar amb el sucre blanc, el sucre morè o de coco, la mantega i l’aigua posant-los en un pot a bullir a foc mitjà, i quan estiguin ben desfets els sucres ho aboquem dins del motlle del pastís. 2. Tallem les llimones, les taronges, mandarines i aranges (pomelos) en talls de mig cm de gruix i després retalleu les rodanxes en quadrats idèntics, de 3 cm per 3 cm, deixant el forat al mig. 3. A sobre de l’almíbar folrem el motlle d’enfornar amb els quadrats dels cítrics, jugant amb els colors, posant en un cantó els quadrats més vermells, passant pels taronges, i acabant amb els grocs o blancs. I reservem. Ara preparem el pa de pessic, 1. Preescalfeu el forn a 170º. 2. Batem la farina, la maizena, el llevat en pols, la pell de taronja i la sal en un bol gran. 6. En un bol més petit, batem l’ou,, el sucre, el iogurt, l'oli, el suc de taronja, la vainilla, el cardamom, el vinagre de poma i la pell de taronja, fins que l'oli s'emulsioni. 7.Afegim lentament els ingredients humits als ingredients secs i els batem plegats. 8.Aboqueu la massa del pastís sobre les rodanxes de taronja en una capa uniforme. 9.Coeu a la reixa central del forn durant 50 minuts o fins que l’escuradents surti net. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- #pastisdetaronja #pastisdecitrics #pastiscitricsinvertit #pastíspatchword #pastíspadepessic ------------------------------------------- tema musical: Easy Lemon Autor: Kevin MacLeod Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------
Pastís Invertit de Cítrics, Part superior, Almíbar: - 1/4 tassa de sucre granulat - 2 cullerades de sucre morè o de coco - 2 cullerades de mantega tova o fosa - 1,5 cullerades d'aigua Cítrics Quadratas: - 1 taronja sanguina mitjana - 1 cara cara taronja mitjana - 1 aranja (pomelo) de color vermell robí mitjà, star ruby - 1 taronja melic mitjana - 1 llimona Nota: utilitzem diferents tipus de taronges, mandarines, llimones i aranges amb diferents intensitats de color. La quantitat dependrà de la mida del vostre pastís. Pa de pessic, - 3 ous - 1 iogurt natural - 3 iogurts de farina per a tot ús - més 2 cullerades de maizena - 1 iogurt d'oli vegetal - 2 iogurts de sucre de canya (però amb 1,5 iogurts també quedaria bé) - barrejat amb la pell d’una taronja - 1/2 culleradeta de sal - 1 sobre de llevat químic o Royal - Suc d’una taronja - 2 culleradetes d'extracte de vainilla - 1/2 culleradeta de canyella en pols - 1/2 culleradeta de cardamom mòlt - 1 cullerada de vinagre de poma Primer fem la part superior invertida, 1. Fem un almíbar amb el sucre blanc, el sucre morè o de coco, la mantega i l’aigua posant-los en un pot a bullir a foc mitjà, i quan estiguin ben desfets els sucres ho aboquem dins del motlle del pastís. 2. Tallem les llimones, les taronges, mandarines i aranges (pomelos) en talls de mig cm de gruix i després retalleu les rodanxes en quadrats idèntics, de 3 cm per 3 cm, deixant el forat al mig. 3. A sobre de l’almíbar folrem el motlle d’enfornar amb els quadrats dels cítrics, jugant amb els colors, posant en un cantó els quadrats més vermells, passant pels taronges, i acabant amb els grocs o blancs. I reservem. Ara preparem el pa de pessic, 1. Preescalfeu el forn a 170º. 2. Batem la farina, la maizena, el llevat en pols, la pell de taronja i la sal en un bol gran. 6. En un bol més petit, batem l’ou,, el sucre, el iogurt, l'oli, el suc de taronja, la vainilla, el cardamom, el vinagre de poma i la pell de taronja, fins que l'oli s'emulsioni. 7.Afegim lentament els ingredients humits als ingredients secs i els batem plegats. 8.Aboqueu la massa del pastís sobre les rodanxes de taronja en una capa uniforme. 9.Coeu a la reixa central del forn durant 50 minuts o fins que l’escuradents surti net. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- #pastisdetaronja #pastisdecitrics #pastiscitricsinvertit #pastíspatchword #pastíspadepessic ------------------------------------------- tema musical: Easy Lemon Autor: Kevin MacLeod Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada