Un Pastís per a Sant Jordi, Ingredients per al pa de pessic, 3 iogurts de farina de tot ús 1 sobre de llevat Royal 1 culleradeta de sal. 2 iogurts de sucre 3 ous 1 iogurt d’oli vegetal 1 cullerada de vinagre 2 culleradetes d’estracte de vainilla 50 gr farina d’ametlla 175 gr xocolata negra 1 iogurt natural (125 gr) Ingredients Cobertura de mantega, 1 tassa de mantega, o 100 gr 1,5 tasses de sucre llustre, o 200 gr 2 culleradess de llet freda Cobertura vermell 2 tasses xocolata blanca, (2 iog o 400 gr) ⅔ tasses llet condensada, (⅔ iog o 180 gr) 1 tassa d’aigua (1 iog o 240 ml) 1,5 tasses de sucre llustre (1,5 iog o 200 gr) 2 culleres de gelatina sense aromatitzar (10 fulls, uns 10 gr) ¼ tassa d’aigua (¼ iog o 60 ml) 1 cullerada d’estracte vainilla i cullerada de colorant alimentari. 1.- Filtrem la farina i hi afegim el llevat, la farina d’ametlla i Barregem. (la farina airejada integra la resta de ingredients molt millor) 2.- Barregem ous amb sucre, i hi afegim l’oli, la vainilla i el iogurt, i tornem a barrejar. 3.- Avoquem el contingut del bol del punt 1 sobre el bol del punt 2, i ho barregem, i hi afegim la xocolata fosa al bany maria, la sal i el vinagre. 4.- Pre-escalfem el forn a 175º i preparem el motlle untat amb oli, posant-hi un paper vegetal a sota, i per les parets del motlle. Untem el paper de cuina amb mantega o bé oli, i hi espolsem farina. Omplim el motlle amb la crema del pa de pessic de xocolata. 5.-Enfornem el pa de pessic de xocolata a 175º, a dalt i a baix, el deixem al voltant d’una hora i fem la prova de l’escuradents. Deixem refredar, i després a la nevera. (ho fem amb una temperatura lleurgerament baixa ja què volem que el pa de pessic llevi poc a poc i no se’ns obri. 6.- Barregem la matega amb el sucre llustre amb dues cullerades de llet ben freda. 7.- Partim el pastís, ja fred, per la meitat, o en tres trossos, i el farcim amb la melmelada de taronja amarga, però ho podeu fer amb una altra que també us agradi. 8.- Cubrim el pastís amb la crema de mantega del punt 6, i posem al congelador 1 hora. Passat aquest temps el traiem i l’acabem d’afinar, amb un ganivet o un pinzell amb aigua. 9.- Mentrestant fem la cobertura de mirall: Fem la xocolata al bany maria i li afegim la llet condensada. Tot seguit hi posem l’aigua, el sucre i la vainilla. Fem la gelatina amb ¼ l d’aigua i afegim la gelatina a la barreja de la xocolata d’aquesta cobertura de mirall i barregem. 10.- Afegim el colorant i tornem a barrejar, fins que tinguem un vermell ben intens. I passem la crema per un colador per a retirar-ne les possibles bombolles, i deixar la crema vermella ben fina. 11.- Cobrim el pa de pessic amb la cobertura de vermell, sobre la cobertura de la mantega, i ho fem quan està a temperatura ambiental per a què llisqui fàcilment i no desfaci la mantega de sota. 12.- També cubrirem dues cireres que deixarem a part, cireres picotes, ben grosses. Posarem or comestible a la cua de la cirera si en tenim. Com la cua de la cirera i el pinyol no es mengen hi podeu posar paper d’or no comestible, però sempre avisant. 13.- Ho posem tot plegat a la nevera 12 hores. (mínim 4 hores). 14.- L’endemà guarnim amb les cireres i el que volguem, i ja podem tallar i servir-lo. ------------------------------------------------------------------------------------------- Tema Musical: Alpine Bierhalle autor: Aaron Kenny Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------------------------- #pastismirallvermell #pastisefectemirall #pastissantjordi #jaumecamprubi #jaumecamprubigourmet #jaumecamprubihom #pastisdexocolataicoberturamirallvermell #receptapastisxocolata #receptapastismirallvermell #receptapastiscoberturavermella -------------------------------------------------------------------------------------------
Un Pastís per a Sant Jordi, Ingredients per al pa de pessic, 3 iogurts de farina de tot ús 1 sobre de llevat Royal 1 culleradeta de sal. 2 iogurts de sucre 3 ous 1 iogurt d’oli vegetal 1 cullerada de vinagre 2 culleradetes d’estracte de vainilla 50 gr farina d’ametlla 175 gr xocolata negra 1 iogurt natural (125 gr) Ingredients Cobertura de mantega, 1 tassa de mantega, o 100 gr 1,5 tasses de sucre llustre, o 200 gr 2 culleradess de llet freda Cobertura vermell 2 tasses xocolata blanca, (2 iog o 400 gr) ⅔ tasses llet condensada, (⅔ iog o 180 gr) 1 tassa d’aigua (1 iog o 240 ml) 1,5 tasses de sucre llustre (1,5 iog o 200 gr) 2 culleres de gelatina sense aromatitzar (10 fulls, uns 10 gr) ¼ tassa d’aigua (¼ iog o 60 ml) 1 cullerada d’estracte vainilla i cullerada de colorant alimentari. 1.- Filtrem la farina i hi afegim el llevat, la farina d’ametlla i Barregem. (la farina airejada integra la resta de ingredients molt millor) 2.- Barregem ous amb sucre, i hi afegim l’oli, la vainilla i el iogurt, i tornem a barrejar. 3.- Avoquem el contingut del bol del punt 1 sobre el bol del punt 2, i ho barregem, i hi afegim la xocolata fosa al bany maria, la sal i el vinagre. 4.- Pre-escalfem el forn a 175º i preparem el motlle untat amb oli, posant-hi un paper vegetal a sota, i per les parets del motlle. Untem el paper de cuina amb mantega o bé oli, i hi espolsem farina. Omplim el motlle amb la crema del pa de pessic de xocolata. 5.-Enfornem el pa de pessic de xocolata a 175º, a dalt i a baix, el deixem al voltant d’una hora i fem la prova de l’escuradents. Deixem refredar, i després a la nevera. (ho fem amb una temperatura lleurgerament baixa ja què volem que el pa de pessic llevi poc a poc i no se’ns obri. 6.- Barregem la matega amb el sucre llustre amb dues cullerades de llet ben freda. 7.- Partim el pastís, ja fred, per la meitat, o en tres trossos, i el farcim amb la melmelada de taronja amarga, però ho podeu fer amb una altra que també us agradi. 8.- Cubrim el pastís amb la crema de mantega del punt 6, i posem al congelador 1 hora. Passat aquest temps el traiem i l’acabem d’afinar, amb un ganivet o un pinzell amb aigua. 9.- Mentrestant fem la cobertura de mirall: Fem la xocolata al bany maria i li afegim la llet condensada. Tot seguit hi posem l’aigua, el sucre i la vainilla. Fem la gelatina amb ¼ l d’aigua i afegim la gelatina a la barreja de la xocolata d’aquesta cobertura de mirall i barregem. 10.- Afegim el colorant i tornem a barrejar, fins que tinguem un vermell ben intens. I passem la crema per un colador per a retirar-ne les possibles bombolles, i deixar la crema vermella ben fina. 11.- Cobrim el pa de pessic amb la cobertura de vermell, sobre la cobertura de la mantega, i ho fem quan està a temperatura ambiental per a què llisqui fàcilment i no desfaci la mantega de sota. 12.- També cubrirem dues cireres que deixarem a part, cireres picotes, ben grosses. Posarem or comestible a la cua de la cirera si en tenim. Com la cua de la cirera i el pinyol no es mengen hi podeu posar paper d’or no comestible, però sempre avisant. 13.- Ho posem tot plegat a la nevera 12 hores. (mínim 4 hores). 14.- L’endemà guarnim amb les cireres i el que volguem, i ja podem tallar i servir-lo. ------------------------------------------------------------------------------------------- Tema Musical: Alpine Bierhalle autor: Aaron Kenny Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------------------------- #pastismirallvermell #pastisefectemirall #pastissantjordi #jaumecamprubi #jaumecamprubigourmet #jaumecamprubihom #pastisdexocolataicoberturamirallvermell #receptapastisxocolata #receptapastismirallvermell #receptapastiscoberturavermella -------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada