Coca de Sant Joan de Fruites ConfitadesMida d’una plata de forn. A.- Massa mare, 140 gr farina de Força 25 gr llevat fresc de forner 90 ml d’aigua tèbia B.- Ingredients pasta, 425 gr farina de Força 75 ml llet 100 gr sucre 3 ous sencers (75 gr) 10 gr del sal pell de una llimona i/i de taronja ratllada 1 cullerada de licor d’anís 90 gr mantega tova 25 llevat fresc de forner Cobertura, un ou per pintar la coca, 75 gr de pinyons, (els deixerem en remull 10 minuts abans) 160 gr de cireres vermelles, (confitades, tallades pel mig) i quatre de verdes. i sucre perlat (si en teniu sinó sucre normal) 6 rodanxes de taronja confitada, 2 cullerades de daus de fruita confitada --------------------------------------------------------------------- Cuinem, 1.- Deixem la mantega a temperatura ambient 2.- Massa mare: Posem els 80 ml d’aigua amb els 25 gr de llevat esmicolat, desfem el llevat remenant. Hi posem els 140 gr de farina i tornem a barrejar. Ben barrejat fent una bola. Ho tapem i ho deixem llevar 45 minuts. Doblarà la seva mida. Ho hem remenat amb una llosa o cullera de fusta. 3.- Tenim la Massa mare ja llevada, i l’aboquem a una pastadora, els 3 ous, els100 gr de sucre, els 10 gr de sal i la pell ratllada d’una llimona i d’una taronja, els 75 ml de llet, una cullerada de licor d’anís i ho pastem.. Tot seguit hi posem la farina tamisada, però només la meitat, i continuem barrejant. Jo he utilitzat la pastadora, i si vosaltres no la teniu ho podeu fer amb la batadora elèctric, el problema és que en general tenen poca potència. Ho podeu reforçar amb una llosa o pala de fusta. Utilitzeu les pales de pastar, no les de muntar o barrejar. Quan ja la masa feia goig, li he afegit l’altra meitat de la farina. Recordeu, si no teniu la Pastadora, la podeu demanar als Reis d’Orient. 4.- Ara hi hem afegit la mantega tova, i els altres 25 gr de llevat fresc esmicolat (millor passat pel colador). I he tornat a pastar. Trigarà de 10 o 15 minuts. Quant ha estat prou barrejat i la pasta es separa de les parets fen una bola, ho he tapat amb un drap o un plat, i ho he posat dins el forn, però apagat, 30 minuts. Fins que dobli, o més, quan dobli la seva mida. He posat també llevat fresc en aquesta segona tanda, per a què no trigui tant a llevar. ( a pujar). 5.- Aboquem la pasta a sobre del taulell, i la textura haurà canviat. Com més l’hàgiu barrejat, més fàcil de manipular. La farina ha de perdre la seva força. Fem una bola i l’estirem amb les mans i el corró, per a donar-li la forma. 6.- Oliem la plata d’enfornar, i l’hi posem paper vegetal, i untem amb mantega. I a sobre hi posem la nostra pasta. La pintem amb ou batut i a sobre hi posem les fruites confitades, els pinyons, el sucre i tornem a deixar reposar al forn apagat, però ara una hora. Els pinyons els hem hidratat amb aigua 10 minuts abans per a que no es cremin. 7.- Enfornem, en el forn precalentat abans, a 200º de 22 a 25 minuts, depenent de la mida de la coca. Amb el foc de dalt i de baix ( Sense aire, ja què la ressecaria massa). 8.- Quan surti del forn hi posem un raig d’anís per sobre i la deixem refredar. Podreu esperar!!!!! La propera vegada, la farem molt millor!!! Hi ha tres revetlles, Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, i tenim molts anys endavant per a practicar. Ja,ja,ja…. I recordeu, demaneu una pastadora als Reis d’Orient. Per a fer masses és fantàstica. ------------------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Web Weaver’s Dance Autor: Asher Fulero Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------- #CocadeRevetlla #cocadesantjoan #cocadesantpere #cocadesantjaume #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #lamillorcocadesantjoan #cocadefruitesconfitades #cocadepinyons ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Coca de Sant Joan de Fruites ConfitadesMida d’una plata de forn. A.- Massa mare, 140 gr farina de Força 25 gr llevat fresc de forner 90 ml d’aigua tèbia B.- Ingredients pasta, 425 gr farina de Força 75 ml llet 100 gr sucre 3 ous sencers (75 gr) 10 gr del sal pell de una llimona i/i de taronja ratllada 1 cullerada de licor d’anís 90 gr mantega tova 25 llevat fresc de forner Cobertura, un ou per pintar la coca, 75 gr de pinyons, (els deixerem en remull 10 minuts abans) 160 gr de cireres vermelles, (confitades, tallades pel mig) i quatre de verdes. i sucre perlat (si en teniu sinó sucre normal) 6 rodanxes de taronja confitada, 2 cullerades de daus de fruita confitada --------------------------------------------------------------------- Cuinem, 1.- Deixem la mantega a temperatura ambient 2.- Massa mare: Posem els 80 ml d’aigua amb els 25 gr de llevat esmicolat, desfem el llevat remenant. Hi posem els 140 gr de farina i tornem a barrejar. Ben barrejat fent una bola. Ho tapem i ho deixem llevar 45 minuts. Doblarà la seva mida. Ho hem remenat amb una llosa o cullera de fusta. 3.- Tenim la Massa mare ja llevada, i l’aboquem a una pastadora, els 3 ous, els100 gr de sucre, els 10 gr de sal i la pell ratllada d’una llimona i d’una taronja, els 75 ml de llet, una cullerada de licor d’anís i ho pastem.. Tot seguit hi posem la farina tamisada, però només la meitat, i continuem barrejant. Jo he utilitzat la pastadora, i si vosaltres no la teniu ho podeu fer amb la batadora elèctric, el problema és que en general tenen poca potència. Ho podeu reforçar amb una llosa o pala de fusta. Utilitzeu les pales de pastar, no les de muntar o barrejar. Quan ja la masa feia goig, li he afegit l’altra meitat de la farina. Recordeu, si no teniu la Pastadora, la podeu demanar als Reis d’Orient. 4.- Ara hi hem afegit la mantega tova, i els altres 25 gr de llevat fresc esmicolat (millor passat pel colador). I he tornat a pastar. Trigarà de 10 o 15 minuts. Quant ha estat prou barrejat i la pasta es separa de les parets fen una bola, ho he tapat amb un drap o un plat, i ho he posat dins el forn, però apagat, 30 minuts. Fins que dobli, o més, quan dobli la seva mida. He posat també llevat fresc en aquesta segona tanda, per a què no trigui tant a llevar. ( a pujar). 5.- Aboquem la pasta a sobre del taulell, i la textura haurà canviat. Com més l’hàgiu barrejat, més fàcil de manipular. La farina ha de perdre la seva força. Fem una bola i l’estirem amb les mans i el corró, per a donar-li la forma. 6.- Oliem la plata d’enfornar, i l’hi posem paper vegetal, i untem amb mantega. I a sobre hi posem la nostra pasta. La pintem amb ou batut i a sobre hi posem les fruites confitades, els pinyons, el sucre i tornem a deixar reposar al forn apagat, però ara una hora. Els pinyons els hem hidratat amb aigua 10 minuts abans per a que no es cremin. 7.- Enfornem, en el forn precalentat abans, a 200º de 22 a 25 minuts, depenent de la mida de la coca. Amb el foc de dalt i de baix ( Sense aire, ja què la ressecaria massa). 8.- Quan surti del forn hi posem un raig d’anís per sobre i la deixem refredar. Podreu esperar!!!!! La propera vegada, la farem molt millor!!! Hi ha tres revetlles, Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, i tenim molts anys endavant per a practicar. Ja,ja,ja…. I recordeu, demaneu una pastadora als Reis d’Orient. Per a fer masses és fantàstica. ------------------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Web Weaver’s Dance Autor: Asher Fulero Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------- #CocadeRevetlla #cocadesantjoan #cocadesantpere #cocadesantjaume #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #lamillorcocadesantjoan #cocadefruitesconfitades #cocadepinyons ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada