Ingredients.Còctel de gambes, x a 2 pers. De 200 a 300 gr de gambes cuites i pelades. Enciam Iceberg, tallat a tires curtes ceba tendra picada (opcional) anet fresc 2 rodanxes de llimona 3 tomàquets Sherry Opcional entre: espàrrecs rostits, pinya natural, alvocat, mango, poma o caviar. Jo n’he fet un de mango i un d’alvocat. salsa: (amanida de “Mil illes” o Salsa Rosa) 1 iogurts grecs o crème fraîche 1 o 2 cs maionesa (al gust) 1 o 2 cs cullerades de Ketchup (o al gust) 1 gra d’all ben picadet 1 raig de suc llimona 1 escalunya, un tros de ceba vermella o de Figueres sal i pebre negre mòlt ½ cp pebre caiena (opcional) ----------------------------------------------------------------- El còctel de Gambes avui dia porta els ingredients que casdascú vulgui. Hi trobareu pinya, o mango, tomàquets, ceba, all, maionesa, mostassa, anet fresc, espàrrecs verd o de conserva, Whisky o cognac, … Nosaltres en farem un d’acord amb els ingredients que ens agraden i que hem trobat. 1.- Preparem els ingredients: Piquem l’all i la ceba, tallem l’enciam en tiretes primes i aquestes les tallem en quatre o cinc trossos. Tallem els tomàquets a quarts i la fruita que hàgim decidit en daus molt petits. Si no compreu les gambes ja bullides, les heu de bullir amb pell i amb aigua i sal, i després pelar-les. (nota: si les bulliu sense sal a l’aigua us quedaràn insípides, i tots els nutrients i el sabor de la gamba aniran a l’aigua que llençareu.) 2.- Fem la Salsa “Mil illes” o Salsa Rosa: - Posem el Iogurt Grec en un bol. (Si fos iogurt natural l’hauriem de colar per extreure-li tot el líquid, ja què si nó s’ens quedaria una salsa aiguada). - Hi afegim la Maionesa. (Jo l’he posada comercial però pot ser feta per vosaltres. Si hi poséssiu all i oli, aleshores no caldria posar-hi l’all picat. - També hi afegim el Ketchup. (Jo també l’he posat comercial i és millor que tomàquet ja què té uns ingredients que faran la salsa més autèntica). - Afegim la ceba i l’all, picats i ben menut. - Afegim un rajolí de suc de llimona. Poc ja que no volem aigualir la salsa. - Salem i pebrem al gust. - Opcionalment podeu posar-hi pebre vermell picant o de caiena. Tot ben barrejat i ja tenim una salsa molt bona. 3.- Muntem el plat: - Fem un llit amb l’enciam tallat molt prim i talls curts. - A sobre hi posem uns dauets de fruita, en el meu cas, o mango o alvocat o pinya. - Seguidament hi posem dues cullerades de salsa Rosa. - Un bon grapat de gambes (en reservem dues pel final) - Tornem a posar fruites, mango o alvocat o pinya, però menys que la primera capa. - Tornem a posar dues o tres cullerades de salsa Rosa, al centre sense cobrir totes les gambes, i que caigui per un cantó. - Posem tres mitjos tomàquets Sherry. - Posem les dues gambes que hem reservat a sobre. - Pebrem per sobre, amb pebre negre o pebre caiena, al gust. Molt Bon Profit!!! ------------------------------------------------------------------------------------------------------ #còcteldegambes #cocteldegambes #gambesambsalsarosa #gambesambsalsamililles #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Ceremonial Library Autor: Asher Fulero Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------
Ingredients.Còctel de gambes, x a 2 pers. De 200 a 300 gr de gambes cuites i pelades. Enciam Iceberg, tallat a tires curtes ceba tendra picada (opcional) anet fresc 2 rodanxes de llimona 3 tomàquets Sherry Opcional entre: espàrrecs rostits, pinya natural, alvocat, mango, poma o caviar. Jo n’he fet un de mango i un d’alvocat. salsa: (amanida de “Mil illes” o Salsa Rosa) 1 iogurts grecs o crème fraîche 1 o 2 cs maionesa (al gust) 1 o 2 cs cullerades de Ketchup (o al gust) 1 gra d’all ben picadet 1 raig de suc llimona 1 escalunya, un tros de ceba vermella o de Figueres sal i pebre negre mòlt ½ cp pebre caiena (opcional) ----------------------------------------------------------------- El còctel de Gambes avui dia porta els ingredients que casdascú vulgui. Hi trobareu pinya, o mango, tomàquets, ceba, all, maionesa, mostassa, anet fresc, espàrrecs verd o de conserva, Whisky o cognac, … Nosaltres en farem un d’acord amb els ingredients que ens agraden i que hem trobat. 1.- Preparem els ingredients: Piquem l’all i la ceba, tallem l’enciam en tiretes primes i aquestes les tallem en quatre o cinc trossos. Tallem els tomàquets a quarts i la fruita que hàgim decidit en daus molt petits. Si no compreu les gambes ja bullides, les heu de bullir amb pell i amb aigua i sal, i després pelar-les. (nota: si les bulliu sense sal a l’aigua us quedaràn insípides, i tots els nutrients i el sabor de la gamba aniran a l’aigua que llençareu.) 2.- Fem la Salsa “Mil illes” o Salsa Rosa: - Posem el Iogurt Grec en un bol. (Si fos iogurt natural l’hauriem de colar per extreure-li tot el líquid, ja què si nó s’ens quedaria una salsa aiguada). - Hi afegim la Maionesa. (Jo l’he posada comercial però pot ser feta per vosaltres. Si hi poséssiu all i oli, aleshores no caldria posar-hi l’all picat. - També hi afegim el Ketchup. (Jo també l’he posat comercial i és millor que tomàquet ja què té uns ingredients que faran la salsa més autèntica). - Afegim la ceba i l’all, picats i ben menut. - Afegim un rajolí de suc de llimona. Poc ja que no volem aigualir la salsa. - Salem i pebrem al gust. - Opcionalment podeu posar-hi pebre vermell picant o de caiena. Tot ben barrejat i ja tenim una salsa molt bona. 3.- Muntem el plat: - Fem un llit amb l’enciam tallat molt prim i talls curts. - A sobre hi posem uns dauets de fruita, en el meu cas, o mango o alvocat o pinya. - Seguidament hi posem dues cullerades de salsa Rosa. - Un bon grapat de gambes (en reservem dues pel final) - Tornem a posar fruites, mango o alvocat o pinya, però menys que la primera capa. - Tornem a posar dues o tres cullerades de salsa Rosa, al centre sense cobrir totes les gambes, i que caigui per un cantó. - Posem tres mitjos tomàquets Sherry. - Posem les dues gambes que hem reservat a sobre. - Pebrem per sobre, amb pebre negre o pebre caiena, al gust. Molt Bon Profit!!! ------------------------------------------------------------------------------------------------------ #còcteldegambes #cocteldegambes #gambesambsalsarosa #gambesambsalsamililles #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Ceremonial Library Autor: Asher Fulero Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada