Mutabbal, o crema d’esbergínia rostida.Ingredients, 2 esbergínies (albergínies), mitjanes, rostides 3 cs de tahini (o 70 gr) 1 cs de suc de llimona 2 grans d’all cru picat ½ cp de sal ½ cp de comí 2 cs d’oli d’oliva verge 2 cs Iogurt Grec Fem el plat, 1.- Enfornem dues esbergínies duran 45’ a 220º Les deixem refredar, les pelem i les escorrem. Les tallem a daus i les posem a la picadora. 2.- A la picadora també hi posem 3 cullerades de tahii, 1 cullerada de suc de llimona, 2 grans d’all cru picat, mitja culleradeta de sal, mitja culleradeta de comí, 2 cullerades d’oli d’oliva verge i ho piquem. 3.- Ho podem deixar molt fí o rústic, al nostre gust. A nosaltres ens agrada que es noti la textura. 4.- Ho pasem a un bol i hi afegim dues cullerasdes de iogurt grec. Ho barregem. 5.- Ho emplatem. Hi posem dues cullerades de julivert picat, 10 fulles de menta tallades a tiretes, i un grapat d’arils de magrana. Hi posem un bon raig d’oli d’oliva verge per sobre. 6.- Presentem el plat amb pa pita i palets de: pebrots (vermell, verd i groc), àpit (api), cogombre i pastanaga. El Mutabbal és una crema que és menja com un Dip, com un aperitiu o acompanyament, com també es fa amb el Muhamara o l’Hummus. Es seu orígen és Sírio-Libanès, encara que es va extendre a tota la conca mediterrànea oriental. Una variació és el Baba Ganoush, però aquest no té tahin,i ni iogurti, hi pot afegir d’altres verdures amb la crema, com ceba, tomàquet,… ---------------- tema musical: Web Weaver’s Dance Autor: Asher Fulero Biblioteca de YouTube Studio ---------------- #Mutabal #mootabal #babaganush #cremamutabal #receptamutabal #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #cremadalberginiarostida #mutabbal #muttabal #dip àrab #dip siri #dip libanès #aperitiu àrab ----------------
Mutabbal, o crema d’esbergínia rostida.Ingredients, 2 esbergínies (albergínies), mitjanes, rostides 3 cs de tahini (o 70 gr) 1 cs de suc de llimona 2 grans d’all cru picat ½ cp de sal ½ cp de comí 2 cs d’oli d’oliva verge 2 cs Iogurt Grec Fem el plat, 1.- Enfornem dues esbergínies duran 45’ a 220º Les deixem refredar, les pelem i les escorrem. Les tallem a daus i les posem a la picadora. 2.- A la picadora també hi posem 3 cullerades de tahii, 1 cullerada de suc de llimona, 2 grans d’all cru picat, mitja culleradeta de sal, mitja culleradeta de comí, 2 cullerades d’oli d’oliva verge i ho piquem. 3.- Ho podem deixar molt fí o rústic, al nostre gust. A nosaltres ens agrada que es noti la textura. 4.- Ho pasem a un bol i hi afegim dues cullerasdes de iogurt grec. Ho barregem. 5.- Ho emplatem. Hi posem dues cullerades de julivert picat, 10 fulles de menta tallades a tiretes, i un grapat d’arils de magrana. Hi posem un bon raig d’oli d’oliva verge per sobre. 6.- Presentem el plat amb pa pita i palets de: pebrots (vermell, verd i groc), àpit (api), cogombre i pastanaga. El Mutabbal és una crema que és menja com un Dip, com un aperitiu o acompanyament, com també es fa amb el Muhamara o l’Hummus. Es seu orígen és Sírio-Libanès, encara que es va extendre a tota la conca mediterrànea oriental. Una variació és el Baba Ganoush, però aquest no té tahin,i ni iogurti, hi pot afegir d’altres verdures amb la crema, com ceba, tomàquet,… ---------------- tema musical: Web Weaver’s Dance Autor: Asher Fulero Biblioteca de YouTube Studio ---------------- #Mutabal #mootabal #babaganush #cremamutabal #receptamutabal #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #cremadalberginiarostida #mutabbal #muttabal #dip àrab #dip siri #dip libanès #aperitiu àrab ----------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada