Pollastre rostit al forn amb salsa de llimona,Trossos de pollastre d'1,5 kg a la vostra elecció 4 patates grans a rodanxes o a quarts Opcional 1 cullerada de condiment italià, grec de pollastre o de herbes de Provença (A mí m’agrada molt el condiment grec, Gyros). Sal i Pebre negre Cebetes 1 cabeça d’alls més 6 grans d’all 1 culleradeta d’orenga seca Suc de 4 o 5 llimones sucoses , més la pell ratllada d’una o dues. 1/4 tassa d'oli d'oliva 1/2 tassa de vi blanc 1 culleradeta de sal 1 culleredeta de Pebre negre 1 culleradeta de Farigola 1 culleradeta de Julivert Rodanxes prim’una llimona un grapat d’olives Cuinem, - Primer marinem el pollastre amb el suc d’una llimona i un raig de vi blanc, més les herbes que hàgim triat, siguin de Provença, de condiment de pollastre, italià o grec. (A mí m’agrada el condiment Gyros, que és una barreja grega.) - A una cassola amb un raig d’oli, hi posem el pollastre marinat tallat a octaus amb sal i pebre negre. I enfornem 20 minuts, a 200º, destapat. Volem que quedi una mica torrat. - Mentres tant axafem sis grans d’all amb una cullereta de sal i fer una pasta. Afegim mitja tassa de vi blanc, ¼ de tassa d’oli d’oliva i el suc de les 4 o 5 llimones, més la pell d’una o dues llimones. També hi posem una cullera d’orenga seca, farigola i més herbes què hàgim triat. I ho barregem. - Traiem el pollastre del forn i hi posem les patates, barregem i untem amb el suc de llimona que acabem de fer, assegurant-nos que la pell del pollastre quedi a dalt. Reduïm la temperatura del forn a 180ºC, i ho tindrem 40 minuts, però tapat, (90 si és un pollastre de pagès), o fins que el pollastre tingui un bon color i estigui cuit. - Mentrestant coem unes cebes petites de guarniment amb pell en una paella, a foc no massa alt, i quan siguin cuites les deixem atemperar i les pelem. - Per acabar, passats els 40 minuts, hi posem les cebes que hem cuit abans, les olives verdes sense os, i les rodanxes de llimona, i tornem a pintar amb el suc de llimona, aboncant-hi el restant, i el tindrem 10 minuts més amb el gratinador a 220º. I ja el tenim!
-----------------------------------------
#pollastrealforn #pollastrealfornalallimona #pollastrealfornambllimona #pollastrealfornambsucdellimona #pollastrealfornambsalsadellimona #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #pollastrerostit #pollastrerostitamblllimona
------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada