,Ingredients, 1,5 k de musclos del Delta de l’Ebre (¼ k. Sense closca) 40 gr de mantega 1 ceba 1 o 2 grans d’all 3 cs de tomaquet sofregit 1 pessic de sal pebre negre un pessic de nou moscada un raigvde vi blanc 80 gr de farina 1/2 de litre de llet un raig de l’aigua dels musclos reduïda julivert picat 6 cs farina per a arrebossar 2 ous 200 gr pa ratllat Cuinem, 1.- Obrim els musclos i els posem en una olla, tapada i al foc, amb un dit d’aigua. Quan s’brin els retirem i els reservem, i reduïm el caldo. 2.- En una olla posem 50 gr de mantega, i coem la ceba trinxada ben petita. Quan sigui translúcida hi afegim el tomàquet que pot ser ja sofregit, o cru sense aigua i el sofregim amb la. Tot seguit hi posem uns 100 ml del caldo reduït dels musclos i, quan també s’hagi reduït, un raig de vi blanc. 3.- Un cop tinguem tot ben sofregit, apartem del foc, hi incorporem la farina i ho barregem, fins que estigui tot ben compacte. 4.- Hi aboquem la meitat de la llet, ara 125 ml i ho tornem al foc, sense deixar de remenar, a foc no massa alt. Quan la farina ja estigui ben desfeta i afegim l’altre meitat de la llet, i remenem fins que tinguem una pasta ben fina. 5.- Ara, és tot just quan incorporarem els musclos trinxats, l’all i el julivert, i ho anirem barrejant fins que la pasta s’hagi espessit una mica. 6.- No hem posat sal fins ara, ja què els musclos i l’aigua dels musclos ja en tenen un punt. Ara tastem la pasta i corregim. Nosaltres hi afegim sal, pebre negre, pebre vermell picant o xile, i nou moscada. 7.- Passats dos minuts ja la podem posar en una plata i la tapem amb film, deixant-la atemperar, i després a la nevera. Unes hores per a que la pasta es compacti. 8.- Un cop la pasta estigui freda, unterem les mans amb oli i farem boletes, i omplirem les closques dels musclos amb una boleta de pasta donant-li forma. Amb la pasta que sobri en farem croquetes, però aneu en compte, aquesta pasta és més cremosa, més difícil de manipular. 9.- Arrebossem les closques amb farina blanca, les passem per ou batut, i tot seguit per pa ratllat. Amb les croquetes ho farem igual, i jo us recomano fer-les rodonas, ja què són més fàcil de manipular. 10.- Finalment, les fregim amb oli calent, que no arribi a fumejar, fins que agafin un bon color. ----------------------------------------------- Tema musical: Tales from Southern Mexico Autor: Jimena Contreras Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------ #musclosfarcits #receptamusclosfarcits #musclostigre #receptamusclostigre #petxinesfarcides #petxinesarrebossades #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -------------------------------------------------
,Ingredients, 1,5 k de musclos del Delta de l’Ebre (¼ k. Sense closca) 40 gr de mantega 1 ceba 1 o 2 grans d’all 3 cs de tomaquet sofregit 1 pessic de sal pebre negre un pessic de nou moscada un raigvde vi blanc 80 gr de farina 1/2 de litre de llet un raig de l’aigua dels musclos reduïda julivert picat 6 cs farina per a arrebossar 2 ous 200 gr pa ratllat Cuinem, 1.- Obrim els musclos i els posem en una olla, tapada i al foc, amb un dit d’aigua. Quan s’brin els retirem i els reservem, i reduïm el caldo. 2.- En una olla posem 50 gr de mantega, i coem la ceba trinxada ben petita. Quan sigui translúcida hi afegim el tomàquet que pot ser ja sofregit, o cru sense aigua i el sofregim amb la. Tot seguit hi posem uns 100 ml del caldo reduït dels musclos i, quan també s’hagi reduït, un raig de vi blanc. 3.- Un cop tinguem tot ben sofregit, apartem del foc, hi incorporem la farina i ho barregem, fins que estigui tot ben compacte. 4.- Hi aboquem la meitat de la llet, ara 125 ml i ho tornem al foc, sense deixar de remenar, a foc no massa alt. Quan la farina ja estigui ben desfeta i afegim l’altre meitat de la llet, i remenem fins que tinguem una pasta ben fina. 5.- Ara, és tot just quan incorporarem els musclos trinxats, l’all i el julivert, i ho anirem barrejant fins que la pasta s’hagi espessit una mica. 6.- No hem posat sal fins ara, ja què els musclos i l’aigua dels musclos ja en tenen un punt. Ara tastem la pasta i corregim. Nosaltres hi afegim sal, pebre negre, pebre vermell picant o xile, i nou moscada. 7.- Passats dos minuts ja la podem posar en una plata i la tapem amb film, deixant-la atemperar, i després a la nevera. Unes hores per a que la pasta es compacti. 8.- Un cop la pasta estigui freda, unterem les mans amb oli i farem boletes, i omplirem les closques dels musclos amb una boleta de pasta donant-li forma. Amb la pasta que sobri en farem croquetes, però aneu en compte, aquesta pasta és més cremosa, més difícil de manipular. 9.- Arrebossem les closques amb farina blanca, les passem per ou batut, i tot seguit per pa ratllat. Amb les croquetes ho farem igual, i jo us recomano fer-les rodonas, ja què són més fàcil de manipular. 10.- Finalment, les fregim amb oli calent, que no arribi a fumejar, fins que agafin un bon color. ----------------------------------------------- Tema musical: Tales from Southern Mexico Autor: Jimena Contreras Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------ #musclosfarcits #receptamusclosfarcits #musclostigre #receptamusclostigre #petxinesfarcides #petxinesarrebossades #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada