Pastís de Sant Jaume (Tarta de Santiago)Ingredients, 200 gr de farina d’ametlla 160 gr de sucre 4 ous pell ratllada d’una llimona i d’una taronja 1 culleradeta de canyella en pols un pessic de sal sucre en pols o sucre llustre Nota: les mides clàssiques són: 250 gr farina ametlla, 250 gr de sucre, 5 ous, pell ratllada de taronja o de llimona i sucre en pols o llustre. Cuinem, Podeu fer la recepta barrejant els ous sencers o muntant els rovells i les clares per separat, com jo ho he fet. Penso que el resultat és molt millor, ja què el pastís és més flonjo, no tant pesat. 0.- Posem el forn en marxa. A 180º, foc de dalt i de baix. 1.- Trenquem els ous i separem els rovells de les clares. 2.- Batem els rovells dels ous i els hi afegim la meitat del sucre, la pell ratllada de la llimona i d’una taronja, i la canyella en pols. (amb batedora de barrejar) 3.- Muntem les clares amb el pessic de sal, i els hi afegim l’altre meitat del sucre, mica en mica, fins que les clares aguantin. (amb batedora de muntar) 4.- Als rovells els hi afegim les clares muntades, i barregem amb moviments envoltants. ( amb la llengua de cuinar) No volem que la crema es desinfli, ja què aquesta crema no tindrà llevat. 5.- Tot seguit hi afegim la farina d’ametlla en dues o tres vegades, i també amb moviments envoltants. (amb llengua de cuinar) Fins que la farina d’ametlla estigui ben integrada. 4.- Posem paper vegetal a la base d’un motlle de 23 cm de diàmetre untat amb mantega. 5.- Enfornem (en forn ja precalentat) a 180º durant 40 minuts, o fins que estigui cuit. 6.- Quan s’hagi atemperat una mica tombem el pastís i hi posem la creu i el sucre llustre o en pols. La creu la podeu treure de Google buscant Plantilla Cruz Tarta de Santiago. Si no teniu sucre llustre, podeu moldre sucre normal en el molinet de cafè. 7.- Retirem la creu i servim. ------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Cliffsides Autor: Dan Lebowitz Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------ #tartadesantiago #pastisdesantjaume #recetatartasantiago #receptapastisdesantjaume #tartasantiagoencatala #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pastís de Sant Jaume (Tarta de Santiago)Ingredients, 200 gr de farina d’ametlla 160 gr de sucre 4 ous pell ratllada d’una llimona i d’una taronja 1 culleradeta de canyella en pols un pessic de sal sucre en pols o sucre llustre Nota: les mides clàssiques són: 250 gr farina ametlla, 250 gr de sucre, 5 ous, pell ratllada de taronja o de llimona i sucre en pols o llustre. Cuinem, Podeu fer la recepta barrejant els ous sencers o muntant els rovells i les clares per separat, com jo ho he fet. Penso que el resultat és molt millor, ja què el pastís és més flonjo, no tant pesat. 0.- Posem el forn en marxa. A 180º, foc de dalt i de baix. 1.- Trenquem els ous i separem els rovells de les clares. 2.- Batem els rovells dels ous i els hi afegim la meitat del sucre, la pell ratllada de la llimona i d’una taronja, i la canyella en pols. (amb batedora de barrejar) 3.- Muntem les clares amb el pessic de sal, i els hi afegim l’altre meitat del sucre, mica en mica, fins que les clares aguantin. (amb batedora de muntar) 4.- Als rovells els hi afegim les clares muntades, i barregem amb moviments envoltants. ( amb la llengua de cuinar) No volem que la crema es desinfli, ja què aquesta crema no tindrà llevat. 5.- Tot seguit hi afegim la farina d’ametlla en dues o tres vegades, i també amb moviments envoltants. (amb llengua de cuinar) Fins que la farina d’ametlla estigui ben integrada. 4.- Posem paper vegetal a la base d’un motlle de 23 cm de diàmetre untat amb mantega. 5.- Enfornem (en forn ja precalentat) a 180º durant 40 minuts, o fins que estigui cuit. 6.- Quan s’hagi atemperat una mica tombem el pastís i hi posem la creu i el sucre llustre o en pols. La creu la podeu treure de Google buscant Plantilla Cruz Tarta de Santiago. Si no teniu sucre llustre, podeu moldre sucre normal en el molinet de cafè. 7.- Retirem la creu i servim. ------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Cliffsides Autor: Dan Lebowitz Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------ #tartadesantiago #pastisdesantjaume #recetatartasantiago #receptapastisdesantjaume #tartasantiagoencatala #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada