Sardines al forn de casa. Sense olor a sardina. Ingredients, - 6/8 sardines per cap, depenent de la mida i de la gana. - Sal gruixuda - unes branques de julivert tendra - uns grans d’all - oli s’oliva - sal de cuinar - Pa de pagès - tomàquet de penjar - Rodanxes de llimona - fulles de llorer Recordeu que per evitar l'Anisakis heu de congelar les sardines cinc dies, o la temperatura ha d'arribar a 60 graus. Un cop cuinades, per seguretat, no mengeu l'estómac. Cuinem, 1.- Curem les sardines. És a dir, les salem amb sal gruixuda i les deixem a la nevera 30 minuts. Amb això aconseguirem que estiguin més teses i siguin més sucoses. Però aquest pas és opcional. A la Costa Brava les anomenen “Sardines salmorrades”, encara que les poden tenir més temps en la sal. 2.-Encenem el forn a 220º. 3.- Traiem la sal de les sardines amb dos dits, i si en queda una mica no passa res. Amb el curat absorviran la sal justa i no caldrà salar-les de nou. 4.- A sobre de la plata hi posem paper vegetal i les sardines a sobre. 5.- La sardina ja és greixosa, no li cal oli, però n’hi podeu posar un rajolí, així que li posem llorer i rodanxes de llimona repartides per la plata, per a aconseguir que neutralitzin l’olor del forn. 6.- Enfornem de 5 a 8 minuts depenent de la mida de les sardines. Sabrem que estan cuites si tenen els ulls blancs. Nosaltres les hem tingudes 5 minuts més un extra de gratinador. 7.- Un cop fora del forn les pintem amb una picada verda de: Sal, all i julivert fresc. 8.- Les acompanyem d’un bon pa de pagès amb tomàquet, oli i sal. 9.- Un cop tretes les sardines del forn, a dins hi posem un pot amb aigua bullent amb una llimona a rodanxes i tres o quatre fulles de llorer. Això ho fem per a neutralitzar l’olor del forn, i no s’escampi per tota la casa durant una setmana. Les tindrem deu minuts amb el foc encès i les deixarem amb el forn apagat un parell d'hores. * No hem tret ni el cap ni l’estómac. El cap ens indicarà quan estan cuïtes, quan a la sardina se li posin els ulls blancs. I l’estómac, amb el foc, desapareix. Si ho traieu correu el risc de que la sardina s’assequi massa. Les acompanyem d'una salsa verda, és a dir d'una picada de: sal, all, julivert i oli. També hi podríem posar una all i oli. Hi van molt bé unes llesques torrades de pa de pagès amb tomàquet, sal i oli. ------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: English Country Garden Autor: Aaron Kenny Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------------------------------------------------------- #sardinesalforn #sardinessalmorradesalforn #sardinessalmorrades #sardinessenseolors #sardinessensemalesolors #sardinesacasa #jaumecamprubihom #jaumeamprubi #jaumecamprubigourmet --------------------------------------------------------------------------------------------
Sardines al forn de casa. Sense olor a sardina. Ingredients, - 6/8 sardines per cap, depenent de la mida i de la gana. - Sal gruixuda - unes branques de julivert tendra - uns grans d’all - oli s’oliva - sal de cuinar - Pa de pagès - tomàquet de penjar - Rodanxes de llimona - fulles de llorer Recordeu que per evitar l'Anisakis heu de congelar les sardines cinc dies, o la temperatura ha d'arribar a 60 graus. Un cop cuinades, per seguretat, no mengeu l'estómac. Cuinem, 1.- Curem les sardines. És a dir, les salem amb sal gruixuda i les deixem a la nevera 30 minuts. Amb això aconseguirem que estiguin més teses i siguin més sucoses. Però aquest pas és opcional. A la Costa Brava les anomenen “Sardines salmorrades”, encara que les poden tenir més temps en la sal. 2.-Encenem el forn a 220º. 3.- Traiem la sal de les sardines amb dos dits, i si en queda una mica no passa res. Amb el curat absorviran la sal justa i no caldrà salar-les de nou. 4.- A sobre de la plata hi posem paper vegetal i les sardines a sobre. 5.- La sardina ja és greixosa, no li cal oli, però n’hi podeu posar un rajolí, així que li posem llorer i rodanxes de llimona repartides per la plata, per a aconseguir que neutralitzin l’olor del forn. 6.- Enfornem de 5 a 8 minuts depenent de la mida de les sardines. Sabrem que estan cuites si tenen els ulls blancs. Nosaltres les hem tingudes 5 minuts més un extra de gratinador. 7.- Un cop fora del forn les pintem amb una picada verda de: Sal, all i julivert fresc. 8.- Les acompanyem d’un bon pa de pagès amb tomàquet, oli i sal. 9.- Un cop tretes les sardines del forn, a dins hi posem un pot amb aigua bullent amb una llimona a rodanxes i tres o quatre fulles de llorer. Això ho fem per a neutralitzar l’olor del forn, i no s’escampi per tota la casa durant una setmana. Les tindrem deu minuts amb el foc encès i les deixarem amb el forn apagat un parell d'hores. * No hem tret ni el cap ni l’estómac. El cap ens indicarà quan estan cuïtes, quan a la sardina se li posin els ulls blancs. I l’estómac, amb el foc, desapareix. Si ho traieu correu el risc de que la sardina s’assequi massa. Les acompanyem d'una salsa verda, és a dir d'una picada de: sal, all, julivert i oli. També hi podríem posar una all i oli. Hi van molt bé unes llesques torrades de pa de pagès amb tomàquet, sal i oli. ------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: English Country Garden Autor: Aaron Kenny Biblioteca de YouTube Studio -------------------------------------------------------------------------------------------- #sardinesalforn #sardinessalmorradesalforn #sardinessalmorrades #sardinessenseolors #sardinessensemalesolors #sardinesacasa #jaumecamprubihom #jaumeamprubi #jaumecamprubigourmet --------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada