Arròs a la llauna, amb gambes i sèpia,Ingredients, 1 tassa d'Arròs 8/10 gambes, un tros de sèpia, 250 gr d'escupinyes Pel sofregit: 1 ceba gran o dues cullerades de ceba caramelitzada 2 grans d'all 1/2 pebrot vermell i 1/2 pebrot verd 1 tomàquet madur gran, o 3 de penjar herbes: llorer, julivert, ... vi blanc, i safrà. 2 tasses de caldo de peix + 1 tassa suc gambes i escopinyes Oli, sal i pebre negre. Cuinem, 1.-
- Saltem les gambes ja pelades i sense l’estómac, i la sèpia a dauets en una paella amb oli, els reservem i tot seguit deixatem la paella amb vi blanc.
- En la mateixa paella fregim els caps i les pells de les gambes, i hi posem una culleradeta de pebre vermell i una mica de caldo de peix. I ho reservem.
- Fregim una ceba ben fina, i hi afegim un gra d’all picat.
- Quan estigui ben caramelitzada li afegirem un tros de pebrot verd i un tros de vermell. Quan sigui cuit hi posem tres tomàquets ratllats de penjar ratllats o un de gros ben madur.
- Hi afegim un raig de vi i deixem reduïr.
- Quan el sofregit sigui cuit hi posarem l’arròs (una tassa) i el naparem.
- En aquest cas hem utilitzat arròs bomba, i hem allargat una mica el temps de cocció que indicava el paquet, ja què al fer doble cocció es talla una mica la cocció. (El nostre paquet deia 16 minuts i l’hem tingut en total 21, però també sempre depent de la intensitat del foc).
- Hem posat 3 tasses de caldo per tassa d’arròs tal com ens indicava el nostre paquet d’arròs. Cada arròs té unes característiques i absovirà més o menys arròs.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada