Pastís de Castanyas amb cobertura de xocolata - Ingredients, 500 gr de castanyes en brut, uns 330 gr en net. 150 gr farina d’ametlla 50 gr de maizena 140 gr de sucre morè (o blanc) 140 ml d’aigua 5 ous 100 gr de mantega (jo utilitzo mantega clarificada) 1 paquet de llevat Royal 30 ml de vi dolç 1 cullerada de vainilla 1 cullerada de sucre 1 cullereta de sal Cobertura: 200 gr xocolata de cobertura 100 gr mantega 120 ml d’aigua 60 gr sucre glas 30 ml de rom Farcit: un formatge crema ,per exemple mascarpone melmelada d'albercoc Podeu utilitzar un motlle rodó de 22, 23 o 24 cm. Cuinem, 1.- Rentem les castanyes, els fem un tall i les bullim de 30 minuts, o bé les tallem i les enfornem. Quan estiguin temperades les pelem i les triturem. (Si les coem al forn ens donaran el gust més pujat) 2.-Posem el sucre en una paella amb 140 ml d’aigua i quan comenci a fer bombolles, a uns 110º, hi afegim les castanyes triturades. 3.- Quan barregem el sucre fos i les castanyes triturades ja tenim la crema de castanyes. Li podem posar un raig de vi dolç. 4.- Encenem el forn a 180º. 5.- Separem els 5 rovells de les 5 clares, i als primers els afegim la mantega tova i la sal. 6.- També els hi afegim la farina d’ametlles, la maizena i el llevat. 7.- També els hi afegim la crema de castanyes que hem fet abans. Ha de tenir una consitència cremosa. Si ho volem de gust de xocolata, podríem afegir una cullarada de cacao en pols, però això no ho farem ara. 8.- Montem les clares de l’ou, amb una cullerada de sucre, a punt de neu. 9.- Amb moviments envoltants afegim les clares a punt de neu a la crema. 10.- Ho posem al motlle prèviament mantecat i enfarinat. 9.- Enfornem a 180º, 10 minuts, i 50 minuts més a 170º, fent la prova de l’escuradents uns minuts abans. A la reixeta del mig. Forn de dalt i de baix. 10.- El retirem quan sigui cuit, i quan sigui fred ja el podem tombar i posar sobre una plata. 11.- Posem el Pastís al congelador mitja hora, i tot seguit ja podem posar-hi la cobertura per sobre. Fem el Farcit: Barrregem un pot de formatge mascarpone. Barregem la melmelada d’albercoc. Fem la Cobertura: .- Fonem al bany maria els 200 gr de xocolata de cobertura al 70% .- Un cop fosa hi barregem els 100 gr de mantega i els 60 gr de sucre glas. .- Un cop ben barrejat hi afegim els 120 ml d’aigua i els 30 ml de rom. Ho hem de tenir entre 30 i 32º per a que llisqui per sobre del pastís. Partim el Pastís, hi posem el formatge mascarpone i tot seguit la melmelada d’albercoc. Tapem i deixem anar la cobertura de xocolata a 30/32º. Deixem refredar una mica per a que s’endureixi la xocolata i acabem de guarnir al nostre gust.
Pastís de Castanyas amb cobertura de xocolata - Ingredients, 500 gr de castanyes en brut, uns 330 gr en net. 150 gr farina d’ametlla 50 gr de maizena 140 gr de sucre morè (o blanc) 140 ml d’aigua 5 ous 100 gr de mantega (jo utilitzo mantega clarificada) 1 paquet de llevat Royal 30 ml de vi dolç 1 cullerada de vainilla 1 cullerada de sucre 1 cullereta de sal Cobertura: 200 gr xocolata de cobertura 100 gr mantega 120 ml d’aigua 60 gr sucre glas 30 ml de rom Farcit: un formatge crema ,per exemple mascarpone melmelada d'albercoc Podeu utilitzar un motlle rodó de 22, 23 o 24 cm. Cuinem, 1.- Rentem les castanyes, els fem un tall i les bullim de 30 minuts, o bé les tallem i les enfornem. Quan estiguin temperades les pelem i les triturem. (Si les coem al forn ens donaran el gust més pujat) 2.-Posem el sucre en una paella amb 140 ml d’aigua i quan comenci a fer bombolles, a uns 110º, hi afegim les castanyes triturades. 3.- Quan barregem el sucre fos i les castanyes triturades ja tenim la crema de castanyes. Li podem posar un raig de vi dolç. 4.- Encenem el forn a 180º. 5.- Separem els 5 rovells de les 5 clares, i als primers els afegim la mantega tova i la sal. 6.- També els hi afegim la farina d’ametlles, la maizena i el llevat. 7.- També els hi afegim la crema de castanyes que hem fet abans. Ha de tenir una consitència cremosa. Si ho volem de gust de xocolata, podríem afegir una cullarada de cacao en pols, però això no ho farem ara. 8.- Montem les clares de l’ou, amb una cullerada de sucre, a punt de neu. 9.- Amb moviments envoltants afegim les clares a punt de neu a la crema. 10.- Ho posem al motlle prèviament mantecat i enfarinat. 9.- Enfornem a 180º, 10 minuts, i 50 minuts més a 170º, fent la prova de l’escuradents uns minuts abans. A la reixeta del mig. Forn de dalt i de baix. 10.- El retirem quan sigui cuit, i quan sigui fred ja el podem tombar i posar sobre una plata. 11.- Posem el Pastís al congelador mitja hora, i tot seguit ja podem posar-hi la cobertura per sobre. Fem el Farcit: Barrregem un pot de formatge mascarpone. Barregem la melmelada d’albercoc. Fem la Cobertura: .- Fonem al bany maria els 200 gr de xocolata de cobertura al 70% .- Un cop fosa hi barregem els 100 gr de mantega i els 60 gr de sucre glas. .- Un cop ben barrejat hi afegim els 120 ml d’aigua i els 30 ml de rom. Ho hem de tenir entre 30 i 32º per a que llisqui per sobre del pastís. Partim el Pastís, hi posem el formatge mascarpone i tot seguit la melmelada d’albercoc. Tapem i deixem anar la cobertura de xocolata a 30/32º. Deixem refredar una mica per a que s’endureixi la xocolata i acabem de guarnir al nostre gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada