Pastís de taronja – Arbre de Nadal -Ingredients; - 2 taronges sucoses - 1/4 tassa de mel (100 gr) - 4 ous - 1 tassa de sucre (180 gr) - 180 g de mantega o d’oli (jo hi poso Ghee) - 1 cullerada de vainilla - ½ branca de canyella i un anís estrellat - 2 tasses de farina normal (250 gr) - 1 culleradeta de llevat en pols - 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi Extres: fruites confitades, sucre perlat, fruïts secs, … Si es vol també se li pot fer una cobertura de xocolata. Confitar la taronja i l’almívar: Tallem la pell d'una taronja a tires, 4 cs de sucre i 4 cs d’aigua, el suc de la taronja, 1/2 branca de canyella i un anís estrellat. Confitem la taronja. Retirem la pell per a decorar l’arbre i l'almívar de taronja, i els reservem. (1) Cuinem, 1. Fem l’almívar en una paella amb 4 cullerades de sucre i 4 cullerades d'aigua, i quan l'almívar bulli i sigui transparent hi afegim tires de una taronja i el seu suc. Un cop cuites retirem la pell de la taronja i reservem l'almívar de taronja. 2. A part, bullim dues taronges en una olla coberta d’aigua per a rentarles. Les retirem i boi calentes les trossegem. Fem una altra almívar (amb 3 cullerades de sucre i 5 d'aigua), i li afegim la taronja trossejada, amb mitja branca de canyella i un anís estrellat. Un cop bullit retirem la canyella i l'anís i ho triturem, i li afegim 1/4 de tassa de mel. Fent-ne una crema, però no massa fina. 3. Tot seguit batem els ous amb el sucre i la vainilla, fins que doblin el seu volum. Tot seguit hi afegim la mantega. També hi afegim el pure de taronja i mel. Un cop tot barrejat hi afegim la farina, el llevat i el bicarbonat. Barregem amb moviments envoltants. Enfornem a 175º uns 40/50 minuts depenent de l’alçada del pastís. Forna estàtic, és a dir a dalt i a baix. Fer la prova de l’escuradents. Utilitzem una plata de 35 x 25 cm aproximadament. Jo he utilitzat un arbre de Nadal, una mica més petit i amb més alçada. 4. Un cop tinguem el pastís el pintem amb l'almívar de taronja, i li posem les fruites confitades a sobre, i acabem de pintar amb l'almívar de taronja. ------------------------------------------------------------------ Tema musical: O Christmas Tree Autor: Jingle Punks Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------ #pastisdetaronja #padepessicdetaronja #pastisarbredenadal #padepessicarbredenadal #pastisdenadal #pastisfruitesconfitades #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pastís de taronja – Arbre de Nadal -Ingredients; - 2 taronges sucoses - 1/4 tassa de mel (100 gr) - 4 ous - 1 tassa de sucre (180 gr) - 180 g de mantega o d’oli (jo hi poso Ghee) - 1 cullerada de vainilla - ½ branca de canyella i un anís estrellat - 2 tasses de farina normal (250 gr) - 1 culleradeta de llevat en pols - 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi Extres: fruites confitades, sucre perlat, fruïts secs, … Si es vol també se li pot fer una cobertura de xocolata. Confitar la taronja i l’almívar: Tallem la pell d'una taronja a tires, 4 cs de sucre i 4 cs d’aigua, el suc de la taronja, 1/2 branca de canyella i un anís estrellat. Confitem la taronja. Retirem la pell per a decorar l’arbre i l'almívar de taronja, i els reservem. (1) Cuinem, 1. Fem l’almívar en una paella amb 4 cullerades de sucre i 4 cullerades d'aigua, i quan l'almívar bulli i sigui transparent hi afegim tires de una taronja i el seu suc. Un cop cuites retirem la pell de la taronja i reservem l'almívar de taronja. 2. A part, bullim dues taronges en una olla coberta d’aigua per a rentarles. Les retirem i boi calentes les trossegem. Fem una altra almívar (amb 3 cullerades de sucre i 5 d'aigua), i li afegim la taronja trossejada, amb mitja branca de canyella i un anís estrellat. Un cop bullit retirem la canyella i l'anís i ho triturem, i li afegim 1/4 de tassa de mel. Fent-ne una crema, però no massa fina. 3. Tot seguit batem els ous amb el sucre i la vainilla, fins que doblin el seu volum. Tot seguit hi afegim la mantega. També hi afegim el pure de taronja i mel. Un cop tot barrejat hi afegim la farina, el llevat i el bicarbonat. Barregem amb moviments envoltants. Enfornem a 175º uns 40/50 minuts depenent de l’alçada del pastís. Forna estàtic, és a dir a dalt i a baix. Fer la prova de l’escuradents. Utilitzem una plata de 35 x 25 cm aproximadament. Jo he utilitzat un arbre de Nadal, una mica més petit i amb més alçada. 4. Un cop tinguem el pastís el pintem amb l'almívar de taronja, i li posem les fruites confitades a sobre, i acabem de pintar amb l'almívar de taronja. ------------------------------------------------------------------ Tema musical: O Christmas Tree Autor: Jingle Punks Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------ #pastisdetaronja #padepessicdetaronja #pastisarbredenadal #padepessicarbredenadal #pastisdenadal #pastisfruitesconfitades #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada