El Panettone -La massa de llevat: 100 gr de farina de Força de 13 gr proteïnes 70 gr aigua tèbia o llet 25 gr llevat fresc de forner 1 cullereta de sucre La pasta: 500 gr farina 13 gr proteïna 175 gr d’aigua temperatura ambient o llet 6 gr de sal 60 gr de sucre 5 rovells d’ou mitjans 120 gr mantega (o ghee) Per aromatitzar: 50 gr de sucre 20 gr mel 2 cp vainilla, 1 anís estrellat i ½ branca canyella. pell ratllada de dues taronges i el seu suc. pell ratllada d’una llimona i el seu suc. un raig de vi dolç 200 gr de panses remullades i eixutes 200 gr de taronja confitada a daus ametlla laminada remullada i eixuta sucre perlat més mantega (o ghee) (jo sempre utilitzo Ghee, o mantega cuita) Per aromatitzar: Millor fer-ho el dia abans, així les aromes penetraran més al xarop. Barregem tots els ingredients i els fem bullir dos minuts. Tapem i ho deixem reposar fins l’endemà. Si ho fem pel mateix dia, (o a l’endemà), reduïm fins assolir un almívar de taronja. Retirem l’anís estrellat i la canyella i ho deixem temperar. Massa de llevat, (massa mare): Barregem els ingredients i els deixem reposar tapats. Uns 25 minuts. La pasta ha de doblar la mida. Panses: Cubrir-les amb aigua i deixar-les. Ametlles laminades: Cubrir-les amb aigua i eixugar-les. Fruites confitades: Tallem les tires de la taronja confitada i en fem daus. Tallem les cireres confitades en quarts. (si n’hi posem). La pasta: 500 gr farina de força de 13 gr de proteïna, 60 gr de sucre, 175 ml de llet tèbia i cinc rovells d’ou batre deu minuts. (volem que s’activi el gluten de la farina). Afegir la massa del llevat (massa mare), Bateu 5 minuts més. Afegir el xarop d’aromes. Bateu cinc minuts més. Afegim la mantega en pomada o a temperatura ambient, i la sal. bateu cinc minuts més, i deixar reposar dins el recipient tapat una hora o fins que dobli la seva mida. Dividim la pasta en dues parts. Farem dos Panettone de 750 gr. Dos ens donaran la mateixa feina que no pas fer-ne un. I les pastem per separat, estirant i plegant. Escorrem les panses, les eixuguem amb paper de cuina. En el bol de la batedora hi posem una de les dues boles de pasta, i hi afegim la meitat de les panses i de la taronja confitada. I ho batem per a que s’integrin. Retirem i acabem de pastar-ho al taulell amb les mans i la posem dins un motlle. El mateix fem amb la segona bola. La posem al bol de la batadora, hi posem la meitat de les panses i la taronja confitada, i estenem al taulell on estirem i pleguem, i al final fem una bola que posem dins el motlle. Tots dos motlles els posem al forn, amb el foc apagat, amb un bol amb aigua calenta, i els deixem reposar unes quatre hores o fins que arribi just per sobre de la vora del motlle. Al voltant de les quatre hores, ja hauran llevat, i els retirem . Farem una creu a un ganivet molt fí o una fulla d’afaitar, i als talls hi posem trossos de mantega. Pintem amb ou batut, i hi posem ametlla ratllada, que abans hem remullat, i sucre perlat. Tornem al for, i enfornem amb forn pre-calentat a 175º, estàtic, durant 55 minuts o més. El posem a la reixeta a la part d’abaix, i a sobre de la reixeta hi posem una tassa amb aigua molt calenta per a humitejar el forn. Si a partir dels 30 minuts està massa torrat, el tapem amb paper d’alumini. Als 55 minuts mirem la temperatura interior. La temperatura interior hauria de voltar els 95º, sinó correria el risc de desimflar-se. Si cal hi afegim 5 o 10 minuts més. Un cop cuit i fora del forn es volteja i es deixa refredar cap per vall, clavat amb dues agulles grans de fer mitja i penjat, fins que es refredi. El normal és tenir-lo unes hores o que es refredi força, i abans de servir-lo tenir-lo prop d’una font de calor. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: O Holy Night Autor: DJ Williams Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------------------------------------------------------------------- #panettone #elmillorpanettone #panettonebarcelona #elmillorpanettonedelmon #receptaautenticadelpanettone #jaumecamprubihom #jaumecamprubi #jaumecamprubigourmet #receptapanettone #videopanettone #comferpanettone #ricettapanettone #ricettafaciledelpanettone ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
El Panettone -La massa de llevat: 100 gr de farina de Força de 13 gr proteïnes 70 gr aigua tèbia o llet 25 gr llevat fresc de forner 1 cullereta de sucre La pasta: 500 gr farina 13 gr proteïna 175 gr d’aigua temperatura ambient o llet 6 gr de sal 60 gr de sucre 5 rovells d’ou mitjans 120 gr mantega (o ghee) Per aromatitzar: 50 gr de sucre 20 gr mel 2 cp vainilla, 1 anís estrellat i ½ branca canyella. pell ratllada de dues taronges i el seu suc. pell ratllada d’una llimona i el seu suc. un raig de vi dolç 200 gr de panses remullades i eixutes 200 gr de taronja confitada a daus ametlla laminada remullada i eixuta sucre perlat més mantega (o ghee) (jo sempre utilitzo Ghee, o mantega cuita) Per aromatitzar: Millor fer-ho el dia abans, així les aromes penetraran més al xarop. Barregem tots els ingredients i els fem bullir dos minuts. Tapem i ho deixem reposar fins l’endemà. Si ho fem pel mateix dia, (o a l’endemà), reduïm fins assolir un almívar de taronja. Retirem l’anís estrellat i la canyella i ho deixem temperar. Massa de llevat, (massa mare): Barregem els ingredients i els deixem reposar tapats. Uns 25 minuts. La pasta ha de doblar la mida. Panses: Cubrir-les amb aigua i deixar-les. Ametlles laminades: Cubrir-les amb aigua i eixugar-les. Fruites confitades: Tallem les tires de la taronja confitada i en fem daus. Tallem les cireres confitades en quarts. (si n’hi posem). La pasta: 500 gr farina de força de 13 gr de proteïna, 60 gr de sucre, 175 ml de llet tèbia i cinc rovells d’ou batre deu minuts. (volem que s’activi el gluten de la farina). Afegir la massa del llevat (massa mare), Bateu 5 minuts més. Afegir el xarop d’aromes. Bateu cinc minuts més. Afegim la mantega en pomada o a temperatura ambient, i la sal. bateu cinc minuts més, i deixar reposar dins el recipient tapat una hora o fins que dobli la seva mida. Dividim la pasta en dues parts. Farem dos Panettone de 750 gr. Dos ens donaran la mateixa feina que no pas fer-ne un. I les pastem per separat, estirant i plegant. Escorrem les panses, les eixuguem amb paper de cuina. En el bol de la batedora hi posem una de les dues boles de pasta, i hi afegim la meitat de les panses i de la taronja confitada. I ho batem per a que s’integrin. Retirem i acabem de pastar-ho al taulell amb les mans i la posem dins un motlle. El mateix fem amb la segona bola. La posem al bol de la batadora, hi posem la meitat de les panses i la taronja confitada, i estenem al taulell on estirem i pleguem, i al final fem una bola que posem dins el motlle. Tots dos motlles els posem al forn, amb el foc apagat, amb un bol amb aigua calenta, i els deixem reposar unes quatre hores o fins que arribi just per sobre de la vora del motlle. Al voltant de les quatre hores, ja hauran llevat, i els retirem . Farem una creu a un ganivet molt fí o una fulla d’afaitar, i als talls hi posem trossos de mantega. Pintem amb ou batut, i hi posem ametlla ratllada, que abans hem remullat, i sucre perlat. Tornem al for, i enfornem amb forn pre-calentat a 175º, estàtic, durant 55 minuts o més. El posem a la reixeta a la part d’abaix, i a sobre de la reixeta hi posem una tassa amb aigua molt calenta per a humitejar el forn. Si a partir dels 30 minuts està massa torrat, el tapem amb paper d’alumini. Als 55 minuts mirem la temperatura interior. La temperatura interior hauria de voltar els 95º, sinó correria el risc de desimflar-se. Si cal hi afegim 5 o 10 minuts més. Un cop cuit i fora del forn es volteja i es deixa refredar cap per vall, clavat amb dues agulles grans de fer mitja i penjat, fins que es refredi. El normal és tenir-lo unes hores o que es refredi força, i abans de servir-lo tenir-lo prop d’una font de calor. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: O Holy Night Autor: DJ Williams Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------------------------------------------------------------------- #panettone #elmillorpanettone #panettonebarcelona #elmillorpanettonedelmon #receptaautenticadelpanettone #jaumecamprubihom #jaumecamprubi #jaumecamprubigourmet #receptapanettone #videopanettone #comferpanettone #ricettapanettone #ricettafaciledelpanettone ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada