Passa al contingut principal

Tortell de reis – de fruites confitades-


 Tortell de reis – de fruites confitades-

Ingredients, pre-ferment 12 gr llevat 10 gr sucre 140 ml llet tèbia 70 gr farina força --- pasta 400 gr farina força 60 ml llet tèbia 2 ous sencers + 1 rovell 50 gr sucre 50 gr sucre més pell i suc taronja i una llimona + anís estrellat + canyella+ un raig de vi dolç + 2 cullerades de mel 2 cullerades de vainilla 100 gr mantega 5 gr sal 70 gr de panses i 70 gr de pell de taronja confitada en daus. Cireres confitades Sucre perlat Cuinem, Dia abans: Fem l’emulsió aromàtica. Posar en un pot 50 gr de sucre, el suc i la pell ratllada de la taronja i de la llimona, una branca de canyella, dues cullerades de mel, i un raig de vi dolç. Arrancar el bull, apagar el foc, i deixar reposar tota la nit. (opcionalment ho podeu fer el mateix dia). L’endemà: 1.- Fem el pre-ferment amb els 12 gr de llevat esmicolat, els 10 gr de sucre, els 140 ml de llet tèbia i els 70 gr de farina tamissada. Deixem reposar, dins el forn apagat, tapat una hora. 2.- Escalfem i fem reduïr l’emulsió aromàtica i tallem la pell de taronja en daus. 3.- En el bol de la pastadora hi posem el pre-ferment, els 400 gr de farina tamisada, els 60 ml de llet tèbia, els dos ous sencer més un rovell d’ou, els 50 gr de sucre, dues cullerades d'essènci de vainilla i l’emulsió aromàtica que vam fer el dia abans i avui hem reduït. I ho barregem amb el ganxo fins que la pasta tingui una consistència fina. Uns deu minuts. (al vídeo he fet 5 minuts, més 3 més 2). Un cop hem fet la prova del vidre, hi posarem la mantega poc a poc, que la vagi absorvint, i tot seguit hi posem la sal. Uns 10 minuts més, (al vídeo hem fet 5 minuts, més 3 i més 2), i tornem a fer la prova del vidre. La pasta s’ha d’estirar sense trencar-se, i el tacte és molt suau. Aturem la pastadora, i l’aboquem al taulell mantecat. En fem uns plecs i una bola, i la posem dins un bol mantecat deixant-la reposar al forn un parell d’hores. Ha de doblar la seva mida. 4.- Passades les dues hores, aboquem la pasta al taulell. N’hi fem uns plecs i en fem una bola. Deixem reposar la bola al menys mitja hora. 5.- Posem la bola a la taula i amb el corró l’aplanem, i hi posem les panses i la taronja confitada a daus a sobre, i l’enrotllem. Si ho voleu fer sense farcir-ho de panses i taronja, passeu directament al punt 6. 6.- Pleguem i estirem la pasta i en fem una bola, i la tornem a deixar reposar 20 minuts. 7.- Fem un rotllo, i si cal l’estirem deixant-la penjar. Fem un forat i hi posem la fava i en un altre el rei, i fent-ne una rotllana la posem a sobre de la plata d’enfornar. Els forats de la fava i el rei quedaran a sota, així no s'obriran durant la cocció. Un cop tenim la rodona perfecta, el pintem amb ou batut i li posem les fruites confitades al nostre gust. També hi afegim sucre perlat o sucre humitejat amb aigua o tarongina. Al centre hi posem un cercle d’acer inoxidable o una tassa per a que no es tanqui el forat quan llevi. 8.- Posem el tortell dins al forn apagat amb la llum encesa per a que llevi. 9.- Un cop hagi llevat retirem el tortell del forn i el precalentem el forn a 180º, i quan sigui calent, li tornem i l’enfornem 30/35 minuts o fins que es dauri al nostre gust. Si cal el gratinem els últims dos minuts vigilant que no es cremi. Retirem, tapem i boi esperant a que es refredi per a menjar-lo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Cchristmas Homecoming Autor: Aaron kenny Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------------------------------------- #tortelldereis #receptatortelldereis #receptatortell #tortelldefruitesconfitades #tortelldereisdefruitesconfitades #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ---------------------------------------------------------------------------

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fricandó (Vedella amb moixernons)

  Fricandó (Vedella amb moixernons). Ingredients, - 1 k de llata de vedella, tallat fí. Bolets: moixernons secs, hidratats amb aigua tèbia o caldo dues hores abans. - 2 cebes grans ben picades més un all - 2 tomàquets ratllats i colats, sense llavors, millor - 1 copa de vi blanc - 1 copa de vi ranci o brandi - 1 farcell de ½ canyella, farigola, romaní i 2 claus o clavells. - 2 fulles de llorer - pebre negre - oli d'oliva - 750 ml aprox., de caldo millor que d'aigua i sal - i una picada: 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 1 cs pinyons, 2 grans d'all, julivert tendre i dues galetes un carquinyoli. Cuinem el Fricandó, a.- Posem els moixernons en caldo o aigua, i els tenim dues hores hidratant-se. b.- Pebrem i enfarinem la carn, l'enfarinem i la fregim a foc fort. Només volem sellar-la una mica per fora. La reservem. c.- Colem l'oli de la carn i el colem, i hi retornem el que ens calgui per a fregir la ceba trinxada i un gra d'all. Ho tindrem a foc mig bai...

Mona de Pasqua

  Mona de Pasqua, Pa de Pessic: Ingredients, 5 ous mintjans “M”, o 4 ous grans “L” 150 g de farina 175 g de sucre 1 culleradeta de llevat en pols Un pessic de sal La pell d’una llimona ratllada Cuinem, Partim d’un motlle de 23 cm. Folrem la base i les parets. Nosaltres farem una recepta sense oli i sense mantega a dins, ja què com el farcirem amb melmelada i el cubrirem amb la crema de rovell, ja el saboritzarem. Encenem el forn a 180º, forn estàtic, és a dir, a dalt i a baix. 1.- En un bol muntem les clares a punt de neu amb la meitad del sucre i un pessic de sal. Ha de poder fer puntes i no s’ha de tombar del bol. 2.- En un segon bol més gran blanquegem els rovells amb l’altre meitat del sucre. L’ou es fa blanc i doble la mida. En aquest segon bol hi posem la pell d’una llimona ratllada. 3.- Afegim les clares muntades, en dues vegades, al bol dels rovells, barrejant amb una espàtula amb moviments envoltants. Agafant aire. 4.- Tot seguit hi posem la farina passada pel tamissador...

Tall rodó de vedella amb bolets

  Tall rodó de vedella amb bolets, Ingredients, 1 tall rodó de vedella d’uns 800 gr ½ k de rovellons 3 cebes 3 tomàquets 2 pastanagues 1 cabeça d’alls 1 branca d’àpit 1 porro 1 copa de vi ranci 1 cs de farina 1 branca de canyella 1 branca de farigola 2 fulles de llorer pebre negre Oli d’oliva i llar caldo vegetal o de carn una picada amb: julivert ametlles i avellanes torrades 2 grans d’all xocolata negra Cuinem, 1.- Posem oli i llard a la cassola. Quan l’oli és calent hi afegim el rodó de vedella lligat, què prèviament hem pebrat. (no el salem ja què no volem que perdi els seus sucs, ho farem més tard. 2.- Hi afegim la ceba trossejada en juliana i hi posem la cabeça d’alls sencera, partida pel mig, i quan la cebe sigui translúcida hi afegim la pastanaga en rodanxes i el tomàquet a trossos. (millor sense pell). I ho deixem coure 10 minuts. 3.- Hi posem una branca d’àpit, un porro, la branca de canyella, la branca de farigola i dues fulles de llorer, la sal i el pebre negre. 4....

Croquetes de Pollastre a l’Ast.

  Croquetes de Pollastre a l’Ast. Estem a la Pujada de Gener i Febrer, i que millor i més barat que fer unes croquetes. I si les fem de pollastre a l’Ast? Ingredients, (per unes 70 unitats) “Les que us sobrin les poseu dintre d’un tàper i les poseu al congelador. Quan les aneu a fer les fregiu boi congelades amb l’oli molt calent”. 275 /300 gr de Pollastre picat un raig d’oli vegetal 1 ceba gran 90 grs mantega 800 ml de llet sencera 200 ml de caldo de pollastre, 200 grs de farina sal al gust un polsim de nou moscada ½ cullerada de postres de pebre negre 3 ous (1 per la pasta + 2 per a arrebossar) i pa ratllat per arrebossar-les. Cuinem? 0.- Comprem un pollastre a l’Ast a un lloc de confiança. 1.- Desossem el pollastre i el passem per la picadora, i en reservem de 275 a 300 gr de la seva carn. 2.- Fregim la ceba, en juliana curta i ben prima, en una cassola gran amb un raig d’oli vegetal, amb una mica de sal i de pebre, ha de quedar translúcida, no torrada. Si ho voleu ...

Costelles de Porc al forn, amb Salsa de Barbacoa.

  Costelles de Porc al forn, amb Salsa de Barbacoa. Ingredients, - 2 Costellams de Porc Ral d’Avinyó - marinat sec amb: 1 cp pebre vermell fumat, 1 cp comí, 1cp sal, 1 cp pebre negre, 1 cp ceba, 1 cp sucre morè, ½ cp xili sec, 1 cp all - salsa barbacoa: 100 ml de ketchup 2 cullerades. sucre moreno o sucre moscovado fosc 2 cullerades de mel 1 culleradeta de farigola 1½ culleradetes de pebre vermell fumat 1 culleradeta d'all en pols ½ culleradeta de sal fina ½ culleradeta de pebre negre recent mòlt 2 cullerades. Vinagre de sidra de poma francès 1 cullerada. salsa de soja ½ culleradeta de flocs o pols de xili, es poden ometre Cuinem, 1.- Traiem la pell de les costelles, si la hi porten. 2.- Barregem tots els ingredients per a fer el marinat. 3.- Freguem les costelles amb el marinat sec i les deixem marinar de dues hores a un dia per l’altre, però treure de la nevera una estona abans d’enfornar per a que recuperin la temperatura ambient. 4.- Embolicar les costelles en paper v...

Pastís de Llimona amb cobertura de xocolata blanca

  Pastís de Llimona amb cobertura de xocolata blanca. Pa de pessic de llimona: 160 gr de sucre pell ratllada i el suc de 4 llimones ecològiques 4 ous sencers 160 gr de mantega 50 gr de mel 210 gr de farina 1 sobre llevat royal un pessic de sal Per a remullar el pa de pessic fem un xarop o un almívar: El suc de dues llimones 50 gr de sucre llustre 1.- En un bol posem els 160 gr de sucre i hi afegim la pell ratllada de les quatre llimones ecològiques. (diem ecològiques ja què en la pell no duen residus químics). Freguem el sucre amb les pells i ho remenem. 2.- Hi posem els quatre ous sencers a temperatura ambient, i ho barregem millor amb el batedor elèctric, així l’ou es blanquejarà i augmentarà una mica de volumen. 3.- Hi posem la mantega a temperatura ambient, i la mel, i els barregem. 4.- Tamisem la farina, 250 gr i ho barregem amb moviments envolvents. 5.- Hi afegim el llevat. 6.- Hi posem un pessic de sal. 7.- Cubrim un motlle amb paper vegetal de cuina i l’oliem. I hi po...

Crema Catalana de Sant Josep,

  Crema Catalana de Sant Josep, Ingredients, Per a 4 o 6 recipients depenent de la mida del recipient 1 l. de llet (sencera, millor fresca) 8 rovells d’ous grans (rovells solament) 200 gr de sucre (Si la cremeu podeu reduir-ho a 160 gr) 50 gr de midó (si no el teníu Maizena) pell d’una taronja i/o d’una llimona 2 branques de canyella partides un pessic de sal Cuinem, 1.- Posem la llet amb la pell de la taronja, llimona i la canyella. 2.- Batem els rovells dels ous (mai amb les clares), i hi afegim, el sucre i el midó i ho remenem. Seguidament hi afegim un got de la llet d’on s’està infusionant la llimona i la canyella. I ho tornem a barrejar. 3.- Un cop barrejats els rovells fem un xoc tèrmic ràpit i els hi aboquem la llet colada de l’olla poc a foc i no deixant de remenar. No volem que es cualli l’ou. A partir d’aquí millor remenar amb una pala de fusta o amb una llosa, així no farem escuma. 4.- Quan arranqui el bull apagar y deixar rep8osar fins que s’atemperi. 5.- Repartir...

Estofat de vedella amb patates i pèsols

  Estofat de vedella amb patates i pèsols.- Ingredients, 1 k de vedella a trossos 4 patates grosses Kennebec 2 cebes grosses 4 grans d’all i una cabeça sencera. 4 tomàquets madurs ratllats o en daus 2 pastanagues 1 got de vi ranci o de brandi Pebre negre mòlt 1 presa de xocolata negra Sal Oli d’oliva 2 fulles de llorer 1 branca de farigola, 1 branca de romaní, ½ de canyella i un pesssic de nou moscada, (o un farcellet d’herbes). un grapat de pèsols (aprox. 150 grs) Cuinem, 1.-Posem la carn trossejada en daus enfarinada a la paella amb oli ben calent, i marquem la carn. 2.- Trinxem la ceba i tallem els 4 grans d’all trinxats o en rodanxes i amb la cabeça d’alls, ho posem a la paella. 3.- Quan la ceba es estova salpebrem i posem el farcellet d’herbes, o les herbes separades. 4.- Afegim la pastanaga, el tomàquet a daus, i les fulles de llorer, i el pessic de nou moscada. 5.- Quan el tomàquet comença a canviar de color, hi afegim la presa de xocolata negra i el vi ranci, si no en...

Ossobucco a la milanesa

  Ossobucco a la milanesa Ingredients pel Brou, Cuina, Olla amb aigua freda - 2 hores a foc lent, sense sal. 1 ceba, 2 pastanagues, - No bullir 1 àpit, 3 fulles de llorer, - deixar refredar sal, pebre negre en gra, - i aleshores bullir. Amb ossos de vedella i carn. Ingredients Ossobucco, 4 talls de 3 cms - Oli a la paella i ceba en juliana. 10’ farina, - Preparem la farina. Pebrem la carn. 100 gr ceba l’enfarinem retirant el sobrant. 50 ml vi blanc - Retirar les cebes i posar més oli i 40 gr mantega mantega. 50 ml d’oli d’oliva - Afegir l’Ossobucco a foc mig/mig alt. 5’ Sal, pebre negr...

Pastís de Pastanaga. -L’original-

  Pastís de Pastanaga. -L’original- Ingredients del Pastís de Pastanaga, Part 1.- 300 grs Oli de gira-sol 100 grs Sucre blanc 300 grs sucre integral de canya o coco 4 ous 1/2 cp sal Batre amb batedora fins que estigui integrat. Part 2.- 260 grs farina 5 Espècies: 2 cs canyella en pols, 1 cs gingebre, 1 cp clau mòlt, 1 cp nou moscada, 1cp cardamom (jo trituro les espècies en gra amb un molinet de cafè.) 1 cp bicarbonat 1 sobre llevat Royal 400 grs pastanagues 120 grs panses petites 120 grs anous picats 1 una llimona, pell i suc. 1 raig de Rom. (remenar-ho tot amb una espàtula.) Part 3.- Cobertura, 500 gr de formatge crema, Philadelphia, Mascarpone, o equivalent 120 gr de mantega, (si voleu la cobertura més consistent poseu-n'hi més. 120 gr de sucre llustre o glace. (Si no en teniu moleu el blanc en el molinet de cafè. ) Essència de vainilla i llima, o llimona ratllada. (Se puede poner un queso y nata montada) Motlle 23,50 x 7,50 Cuinem? Part 1.- Ho bar...