Tortell de reis – de fruites confitades-Ingredients, pre-ferment 12 gr llevat 10 gr sucre 140 ml llet tèbia 70 gr farina força --- pasta 400 gr farina força 60 ml llet tèbia 2 ous sencers + 1 rovell 50 gr sucre 50 gr sucre més pell i suc taronja i una llimona + anís estrellat + canyella+ un raig de vi dolç + 2 cullerades de mel 2 cullerades de vainilla 100 gr mantega 5 gr sal 70 gr de panses i 70 gr de pell de taronja confitada en daus. Cireres confitades Sucre perlat Cuinem, Dia abans: Fem l’emulsió aromàtica. Posar en un pot 50 gr de sucre, el suc i la pell ratllada de la taronja i de la llimona, una branca de canyella, dues cullerades de mel, i un raig de vi dolç. Arrancar el bull, apagar el foc, i deixar reposar tota la nit. (opcionalment ho podeu fer el mateix dia). L’endemà: 1.- Fem el pre-ferment amb els 12 gr de llevat esmicolat, els 10 gr de sucre, els 140 ml de llet tèbia i els 70 gr de farina tamissada. Deixem reposar, dins el forn apagat, tapat una hora. 2.- Escalfem i fem reduïr l’emulsió aromàtica i tallem la pell de taronja en daus. 3.- En el bol de la pastadora hi posem el pre-ferment, els 400 gr de farina tamisada, els 60 ml de llet tèbia, els dos ous sencer més un rovell d’ou, els 50 gr de sucre, dues cullerades d'essènci de vainilla i l’emulsió aromàtica que vam fer el dia abans i avui hem reduït. I ho barregem amb el ganxo fins que la pasta tingui una consistència fina. Uns deu minuts. (al vídeo he fet 5 minuts, més 3 més 2). Un cop hem fet la prova del vidre, hi posarem la mantega poc a poc, que la vagi absorvint, i tot seguit hi posem la sal. Uns 10 minuts més, (al vídeo hem fet 5 minuts, més 3 i més 2), i tornem a fer la prova del vidre. La pasta s’ha d’estirar sense trencar-se, i el tacte és molt suau. Aturem la pastadora, i l’aboquem al taulell mantecat. En fem uns plecs i una bola, i la posem dins un bol mantecat deixant-la reposar al forn un parell d’hores. Ha de doblar la seva mida. 4.- Passades les dues hores, aboquem la pasta al taulell. N’hi fem uns plecs i en fem una bola. Deixem reposar la bola al menys mitja hora. 5.- Posem la bola a la taula i amb el corró l’aplanem, i hi posem les panses i la taronja confitada a daus a sobre, i l’enrotllem. Si ho voleu fer sense farcir-ho de panses i taronja, passeu directament al punt 6. 6.- Pleguem i estirem la pasta i en fem una bola, i la tornem a deixar reposar 20 minuts. 7.- Fem un rotllo, i si cal l’estirem deixant-la penjar. Fem un forat i hi posem la fava i en un altre el rei, i fent-ne una rotllana la posem a sobre de la plata d’enfornar. Els forats de la fava i el rei quedaran a sota, així no s'obriran durant la cocció. Un cop tenim la rodona perfecta, el pintem amb ou batut i li posem les fruites confitades al nostre gust. També hi afegim sucre perlat o sucre humitejat amb aigua o tarongina. Al centre hi posem un cercle d’acer inoxidable o una tassa per a que no es tanqui el forat quan llevi. 8.- Posem el tortell dins al forn apagat amb la llum encesa per a que llevi. 9.- Un cop hagi llevat retirem el tortell del forn i el precalentem el forn a 180º, i quan sigui calent, li tornem i l’enfornem 30/35 minuts o fins que es dauri al nostre gust. Si cal el gratinem els últims dos minuts vigilant que no es cremi. Retirem, tapem i boi esperant a que es refredi per a menjar-lo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Cchristmas Homecoming Autor: Aaron kenny Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------------------------------------- #tortelldereis #receptatortelldereis #receptatortell #tortelldefruitesconfitades #tortelldereisdefruitesconfitades #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ---------------------------------------------------------------------------
Tortell de reis – de fruites confitades-Ingredients, pre-ferment 12 gr llevat 10 gr sucre 140 ml llet tèbia 70 gr farina força --- pasta 400 gr farina força 60 ml llet tèbia 2 ous sencers + 1 rovell 50 gr sucre 50 gr sucre més pell i suc taronja i una llimona + anís estrellat + canyella+ un raig de vi dolç + 2 cullerades de mel 2 cullerades de vainilla 100 gr mantega 5 gr sal 70 gr de panses i 70 gr de pell de taronja confitada en daus. Cireres confitades Sucre perlat Cuinem, Dia abans: Fem l’emulsió aromàtica. Posar en un pot 50 gr de sucre, el suc i la pell ratllada de la taronja i de la llimona, una branca de canyella, dues cullerades de mel, i un raig de vi dolç. Arrancar el bull, apagar el foc, i deixar reposar tota la nit. (opcionalment ho podeu fer el mateix dia). L’endemà: 1.- Fem el pre-ferment amb els 12 gr de llevat esmicolat, els 10 gr de sucre, els 140 ml de llet tèbia i els 70 gr de farina tamissada. Deixem reposar, dins el forn apagat, tapat una hora. 2.- Escalfem i fem reduïr l’emulsió aromàtica i tallem la pell de taronja en daus. 3.- En el bol de la pastadora hi posem el pre-ferment, els 400 gr de farina tamisada, els 60 ml de llet tèbia, els dos ous sencer més un rovell d’ou, els 50 gr de sucre, dues cullerades d'essènci de vainilla i l’emulsió aromàtica que vam fer el dia abans i avui hem reduït. I ho barregem amb el ganxo fins que la pasta tingui una consistència fina. Uns deu minuts. (al vídeo he fet 5 minuts, més 3 més 2). Un cop hem fet la prova del vidre, hi posarem la mantega poc a poc, que la vagi absorvint, i tot seguit hi posem la sal. Uns 10 minuts més, (al vídeo hem fet 5 minuts, més 3 i més 2), i tornem a fer la prova del vidre. La pasta s’ha d’estirar sense trencar-se, i el tacte és molt suau. Aturem la pastadora, i l’aboquem al taulell mantecat. En fem uns plecs i una bola, i la posem dins un bol mantecat deixant-la reposar al forn un parell d’hores. Ha de doblar la seva mida. 4.- Passades les dues hores, aboquem la pasta al taulell. N’hi fem uns plecs i en fem una bola. Deixem reposar la bola al menys mitja hora. 5.- Posem la bola a la taula i amb el corró l’aplanem, i hi posem les panses i la taronja confitada a daus a sobre, i l’enrotllem. Si ho voleu fer sense farcir-ho de panses i taronja, passeu directament al punt 6. 6.- Pleguem i estirem la pasta i en fem una bola, i la tornem a deixar reposar 20 minuts. 7.- Fem un rotllo, i si cal l’estirem deixant-la penjar. Fem un forat i hi posem la fava i en un altre el rei, i fent-ne una rotllana la posem a sobre de la plata d’enfornar. Els forats de la fava i el rei quedaran a sota, així no s'obriran durant la cocció. Un cop tenim la rodona perfecta, el pintem amb ou batut i li posem les fruites confitades al nostre gust. També hi afegim sucre perlat o sucre humitejat amb aigua o tarongina. Al centre hi posem un cercle d’acer inoxidable o una tassa per a que no es tanqui el forat quan llevi. 8.- Posem el tortell dins al forn apagat amb la llum encesa per a que llevi. 9.- Un cop hagi llevat retirem el tortell del forn i el precalentem el forn a 180º, i quan sigui calent, li tornem i l’enfornem 30/35 minuts o fins que es dauri al nostre gust. Si cal el gratinem els últims dos minuts vigilant que no es cremi. Retirem, tapem i boi esperant a que es refredi per a menjar-lo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Cchristmas Homecoming Autor: Aaron kenny Biblioteca de YouTube Studio --------------------------------------------------------------------------- #tortelldereis #receptatortelldereis #receptatortell #tortelldefruitesconfitades #tortelldereisdefruitesconfitades #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ---------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada