Cuscús tunicià (Cous cous) - Ingredients per a 6 persones, 800 grs. de Carn de Pollastre, (cuixes, contra-cuixa, …) Un raig d’oli i un troç de matega (millor ghee) 1 pebrot vermell mitjà tallat a daus de 2 x 2cm. 1 pebrot verd tallat a daus de 2 x 2 cms. 1 ceba tallada en octaus 4 dents d’all ben picats Espècies: 1 cullerada de ras-hanout, 1 cullerada de cúrcuma, ½ culleradeta de xile (o la gust), 2 cullerades de comí. 2 tomàquets no massa grans, pelats i tallats a daus 1 l. Caldo de pollastre o carn, més aigua si no en tenim prou. 4 patates mitjanes tallades a octaus, en barca. 3 pastanagues tallades, 5 cms llarg per 2 / 3 de gruix. Un troç de col tallada al llarg o a daus. Especiem amb també amb 1 culleradda de canyella, i hi posem suc de 1 llimona, julivert, sal i pebre negre. 1 carbassó ½ k cigrons cuïts. Pel Cus-cús o la sèmola, El doble d’aigua que de sèmola o seguir instruccions del paquet. 50 grs mantega un grapat de panses pinyons torrats a la paella (opcional, a mí m’hi agraden). julivert fresc per guarnir. Cuinem, 1.- En una paella hi posem un raig d’oli i una anou de mantega (millor ghee). Hi posem el pollastre, la ceba, els pebrots (verd i vermell), els alls, el julivert, i les espècies. 2.- Quan el pollastre està cuit, i daurat, hi afegim els dos tomàquets, millor escaldats i sense pell, tallats a daus. 3.- Hi posem caldo de pollastre i si en cal més, aigua, i ho posem a bullir. Hi posem tots els ingredients de la paella més les verdures, patates, pastanagues, i col, i condimentarem amb canyella, suc de llimona, julivert, sal i pebre. Ho tindrem al foc fins que el pollastre i les verdures siguin cuits.Uns 30 minuts. 4.- Quan faltin 10 minuts hi afegirem el carbassó. El carbassó necessita menys temps. 5.- Quan faltin 5 minuts hi afegirem els cigrons cuits. 6.- Ho deixarem reduïr una mica. Ara farem la Sèmola o Cus-cús, Utilitzarem Cus-cús precuinat. En un pot posem a bullir l’aigua que indica l’envàs, normalment el doble que de cus-cús. 1 tassa de Cus-cús = 1 tassa d’aigua Posem l’aigua a bullir, i posem la mantega i les panses. Quan bull s’apaga i hi posem el cus-cús. No deixem de remenar amb una forquilla i ha d’absorbir tota l’aigua. Uns cinc minuts. Si cal ho posem momentàneament al foc, sense que es cremi, per ajudar-ho. La sèmola ha de quedar completament solta. Abans hem fregit uns pinyons que ara hi afegirem. Presentació del plat, Fem un volcà amb el cus-cús, i al mig hi posem la carn i les verdures. La decoració del plat és al gust de cadascú. S’acostuma a posar les patates, la pastanaga, el carbasssó, fent una estrella per sobre de la resta. I es guarneix amb julivert fresc. I Molt Bon Profit!!! ---------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Moritas – Moras Autor: House of the Gipsies Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------------- #Cuscús #receptacuscús #cous-cous #receptacouscous #couscous #couscoustunicia #cuscustunicia #jaume camprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #cuscus #cuscusencatala -----------------------------------------------------------------------------
Cuscús tunicià (Cous cous) - Ingredients per a 6 persones, 800 grs. de Carn de Pollastre, (cuixes, contra-cuixa, …) Un raig d’oli i un troç de matega (millor ghee) 1 pebrot vermell mitjà tallat a daus de 2 x 2cm. 1 pebrot verd tallat a daus de 2 x 2 cms. 1 ceba tallada en octaus 4 dents d’all ben picats Espècies: 1 cullerada de ras-hanout, 1 cullerada de cúrcuma, ½ culleradeta de xile (o la gust), 2 cullerades de comí. 2 tomàquets no massa grans, pelats i tallats a daus 1 l. Caldo de pollastre o carn, més aigua si no en tenim prou. 4 patates mitjanes tallades a octaus, en barca. 3 pastanagues tallades, 5 cms llarg per 2 / 3 de gruix. Un troç de col tallada al llarg o a daus. Especiem amb també amb 1 culleradda de canyella, i hi posem suc de 1 llimona, julivert, sal i pebre negre. 1 carbassó ½ k cigrons cuïts. Pel Cus-cús o la sèmola, El doble d’aigua que de sèmola o seguir instruccions del paquet. 50 grs mantega un grapat de panses pinyons torrats a la paella (opcional, a mí m’hi agraden). julivert fresc per guarnir. Cuinem, 1.- En una paella hi posem un raig d’oli i una anou de mantega (millor ghee). Hi posem el pollastre, la ceba, els pebrots (verd i vermell), els alls, el julivert, i les espècies. 2.- Quan el pollastre està cuit, i daurat, hi afegim els dos tomàquets, millor escaldats i sense pell, tallats a daus. 3.- Hi posem caldo de pollastre i si en cal més, aigua, i ho posem a bullir. Hi posem tots els ingredients de la paella més les verdures, patates, pastanagues, i col, i condimentarem amb canyella, suc de llimona, julivert, sal i pebre. Ho tindrem al foc fins que el pollastre i les verdures siguin cuits.Uns 30 minuts. 4.- Quan faltin 10 minuts hi afegirem el carbassó. El carbassó necessita menys temps. 5.- Quan faltin 5 minuts hi afegirem els cigrons cuits. 6.- Ho deixarem reduïr una mica. Ara farem la Sèmola o Cus-cús, Utilitzarem Cus-cús precuinat. En un pot posem a bullir l’aigua que indica l’envàs, normalment el doble que de cus-cús. 1 tassa de Cus-cús = 1 tassa d’aigua Posem l’aigua a bullir, i posem la mantega i les panses. Quan bull s’apaga i hi posem el cus-cús. No deixem de remenar amb una forquilla i ha d’absorbir tota l’aigua. Uns cinc minuts. Si cal ho posem momentàneament al foc, sense que es cremi, per ajudar-ho. La sèmola ha de quedar completament solta. Abans hem fregit uns pinyons que ara hi afegirem. Presentació del plat, Fem un volcà amb el cus-cús, i al mig hi posem la carn i les verdures. La decoració del plat és al gust de cadascú. S’acostuma a posar les patates, la pastanaga, el carbasssó, fent una estrella per sobre de la resta. I es guarneix amb julivert fresc. I Molt Bon Profit!!! ---------------------------------------------------------------------------- Tema musical: Moritas – Moras Autor: House of the Gipsies Biblioteca de YouTube Studio ----------------------------------------------------------------------------- #Cuscús #receptacuscús #cous-cous #receptacouscous #couscous #couscoustunicia #cuscustunicia #jaume camprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #cuscus #cuscusencatala -----------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada