Salmó a la taronja amb fonoll. -Per a quatre persones Ingredients, - 600 g de salmó - 2 fonolls frescos - 2 cebes de Figueres - 16 olives negres d’Aragó desossades. - de 4 a 6 grans d’all - ralladura de 1/2 llimona, ecològica - ralladura de 1 taronja, ecològica - mitja llimona tallada a la sang - una taronja tallada a la sang - farigola 4 branquetes - 5 cullerades d’oli d’oliva - 60g mantega o ghee - 3 hojas de llorer - 6 cullerades de vi blanc - 3 cullerades d’anís - ½ culleradeta de regalessia (opcional) - un pessic de safrà i/o cúrcuma - 300 ml caldo de peix o aigua Cuinem, 1.- En una cassola gran hi posem les 5 cullerades d’oli i sofregim les cebes de figueres tallades en juliana, les 3 fulles de llorer, les 3 cullerades de farigola, i els 5 grans d’all aixafats o en rodanxes fines. Ho sofregim fins que tinguem la ceba confitada i una mica caramelitzada. 2.- Tot seguit hi afegim la mantega, o mantega clarificada (millor), fins que estigui fosa. També hi afegim la pell ratllada de la taronja i de la llimona (però que sigui ecològica), així com la taronja tallada a la sang i a trossos. Afegim, dins la cassola, el fonoll tallat a trossos grans, salpebrem i ho remenem, ho tindrem 3 minuts. 3.- Afegim el vi blanc, l’anís i la regalèssia. Ho tindrem 3 minuts. Tot seguit hi afegim el caldo de peix o l’aigua, on hi disoldrem el safrà, i ho coem a foc mig 30 minuts. (Tapat 10 minuts i destapat la resta per a reduïr el caldo i fer la salsa que volem. 5.- Afegim el salmó en trossos grandets i tastem. Si cal sal n’hi afegim més. Hi afegim tres rodanxes en meitats de taronja i tres de senceres de llimona. Hi posem les olives i ho deixem covert a foc mig 10 minuts. El foc ha d’ésser suau per a que no es trenqui el salmó. Cubrim i ho deixem reposar uns minuts. ------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: No. 6 In My Dreams Autor: Esther Abrami Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------------------- #salmó #salmóbullit #salmóalvi #salmoalfonoll #salmóalataronja #salmóalataronjaambfonoll #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -------------------------------------------------------------------------------------
Salmó a la taronja amb fonoll. -Per a quatre persones Ingredients, - 600 g de salmó - 2 fonolls frescos - 2 cebes de Figueres - 16 olives negres d’Aragó desossades. - de 4 a 6 grans d’all - ralladura de 1/2 llimona, ecològica - ralladura de 1 taronja, ecològica - mitja llimona tallada a la sang - una taronja tallada a la sang - farigola 4 branquetes - 5 cullerades d’oli d’oliva - 60g mantega o ghee - 3 hojas de llorer - 6 cullerades de vi blanc - 3 cullerades d’anís - ½ culleradeta de regalessia (opcional) - un pessic de safrà i/o cúrcuma - 300 ml caldo de peix o aigua Cuinem, 1.- En una cassola gran hi posem les 5 cullerades d’oli i sofregim les cebes de figueres tallades en juliana, les 3 fulles de llorer, les 3 cullerades de farigola, i els 5 grans d’all aixafats o en rodanxes fines. Ho sofregim fins que tinguem la ceba confitada i una mica caramelitzada. 2.- Tot seguit hi afegim la mantega, o mantega clarificada (millor), fins que estigui fosa. També hi afegim la pell ratllada de la taronja i de la llimona (però que sigui ecològica), així com la taronja tallada a la sang i a trossos. Afegim, dins la cassola, el fonoll tallat a trossos grans, salpebrem i ho remenem, ho tindrem 3 minuts. 3.- Afegim el vi blanc, l’anís i la regalèssia. Ho tindrem 3 minuts. Tot seguit hi afegim el caldo de peix o l’aigua, on hi disoldrem el safrà, i ho coem a foc mig 30 minuts. (Tapat 10 minuts i destapat la resta per a reduïr el caldo i fer la salsa que volem. 5.- Afegim el salmó en trossos grandets i tastem. Si cal sal n’hi afegim més. Hi afegim tres rodanxes en meitats de taronja i tres de senceres de llimona. Hi posem les olives i ho deixem covert a foc mig 10 minuts. El foc ha d’ésser suau per a que no es trenqui el salmó. Cubrim i ho deixem reposar uns minuts. ------------------------------------------------------------------------------------- Tema musical: No. 6 In My Dreams Autor: Esther Abrami Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------------------- #salmó #salmóbullit #salmóalvi #salmoalfonoll #salmóalataronja #salmóalataronjaambfonoll #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet -------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada