Coca de Recapte de Peres i Formatge Blau -Ingredients, Per a quatre persones. coca: 250 gr farina força 140 gr d’aigua tèbia 15 gr llevat fresc una culleradeta de sal una culleradeta de mel o de sucre 30 ml d’oli o dues cullerades. Farcit: 3 cebes vermelles no massa grosses. Una cullerada de Farigola fresca, una altra de romaní fresc i una tercera d’orenga. 3 cullerades de vinagre balsàmic o 45 ml. Oli d’oliva 4 cullerades d’aigua bullint sal i pebre 2 grapats d’ametlles 1,5 cullerades de sucre 150 gr de gorgonzola 4 peres conferència 200 gr canonges cuinem, Primer preparem la Coca. Barregem la farina de força prèviament tamissada amb el llevat disolt amb l’aigua tèbia. Hi posem una culleradeta de sal, una culleradeta de mel o de sucre i dues cullerades d’oli d’oliva. Pastem i fem una bola. Hi ho posem en un bol oliat tapat amb un film de cuina. Tal qual ho deixem reposar al menys una hora, a uns 30º. Ha de doblar la mida. Si som a l’hivern ho posarem dins el forn amb un got al costat d’aigua bullint. O com nosaltres, davant una finestra on hi dóna el sol. Depenent de la temperatura ambiental trigarà més o menys a llevar. Passada l’hora aproximada, tornem a pastar per a desgasificar una mica la pasta, i la tornem a deixar llevar 35 minuts més. Estirem la pasta donant forma a la coca. Com que la pasta encara té tensió, la tapem amb un drap de cuina i la deixem 10 minuts més. Ja podem acabar d’estirar la coca amb comoditat. Fem la cobertura: 1.- Posem les cebes al forn amb oli, amb 3 cullerades de vinagre balsàmic, i l’aigua bullint. També hi posem la farigola, el romaní i l’orenga. La sal, el pebre negre i un raig d’oli d’oliva. I ho ben barregem. Ho tapem amb alumini i ho enfornem a 220º 60 minuts. A dalt i a baix. Deixem refredar i escorrem. Reservant el suc. 2.- Quan les cebes porten 30 minuts, enfornem les peres tallades d’un centímetre de gruix, untades amb oli d’oliva i les ensucrem per la part de sobre, durant 20 minuts. 3.- Alhora hi posem les ametlles untades amb oli i sal. Uns 15’/20’ minuts o fins que es torrin una mica. Muntem la Coca: 1.- Un cop estirada la coca, la tapem i la deixem reposar 10 minuts. I la tornem a estirar definitivament. 2.- Tot seguit hi posem les peres a sobre, i a continuació la ceba i les ametlles. 3.- Ho enfornem a 220º 35 minuts. 4.- Esmicolem el formatge i el barregem amb l’oli de la ceba, i quan hàgim tret la coca del forn, i encara estigui calenta, hi posem el formatge gorgonzola a sobre, per a que es fongui una mica. 5.- Retirem del forn i hi posem els canonges per sobre. Oliem amb una mica més d’oli de la cocció de les cebes. ----------------------------------------- Tema musical: Balada para ti Autor: Jóvenes viejos Biblioteca de YouTube Studio. ----------------------------------------- #coca #cocaderecapte #cocaderecaptedeperes #cocaderecaptedeformatgeblau #cocaderecaptedegorgonzola #cocaderecaptedeperesiformatgeforgonzola #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #cocacatalana ------------------------------------------
Coca de Recapte de Peres i Formatge Blau -Ingredients, Per a quatre persones. coca: 250 gr farina força 140 gr d’aigua tèbia 15 gr llevat fresc una culleradeta de sal una culleradeta de mel o de sucre 30 ml d’oli o dues cullerades. Farcit: 3 cebes vermelles no massa grosses. Una cullerada de Farigola fresca, una altra de romaní fresc i una tercera d’orenga. 3 cullerades de vinagre balsàmic o 45 ml. Oli d’oliva 4 cullerades d’aigua bullint sal i pebre 2 grapats d’ametlles 1,5 cullerades de sucre 150 gr de gorgonzola 4 peres conferència 200 gr canonges cuinem, Primer preparem la Coca. Barregem la farina de força prèviament tamissada amb el llevat disolt amb l’aigua tèbia. Hi posem una culleradeta de sal, una culleradeta de mel o de sucre i dues cullerades d’oli d’oliva. Pastem i fem una bola. Hi ho posem en un bol oliat tapat amb un film de cuina. Tal qual ho deixem reposar al menys una hora, a uns 30º. Ha de doblar la mida. Si som a l’hivern ho posarem dins el forn amb un got al costat d’aigua bullint. O com nosaltres, davant una finestra on hi dóna el sol. Depenent de la temperatura ambiental trigarà més o menys a llevar. Passada l’hora aproximada, tornem a pastar per a desgasificar una mica la pasta, i la tornem a deixar llevar 35 minuts més. Estirem la pasta donant forma a la coca. Com que la pasta encara té tensió, la tapem amb un drap de cuina i la deixem 10 minuts més. Ja podem acabar d’estirar la coca amb comoditat. Fem la cobertura: 1.- Posem les cebes al forn amb oli, amb 3 cullerades de vinagre balsàmic, i l’aigua bullint. També hi posem la farigola, el romaní i l’orenga. La sal, el pebre negre i un raig d’oli d’oliva. I ho ben barregem. Ho tapem amb alumini i ho enfornem a 220º 60 minuts. A dalt i a baix. Deixem refredar i escorrem. Reservant el suc. 2.- Quan les cebes porten 30 minuts, enfornem les peres tallades d’un centímetre de gruix, untades amb oli d’oliva i les ensucrem per la part de sobre, durant 20 minuts. 3.- Alhora hi posem les ametlles untades amb oli i sal. Uns 15’/20’ minuts o fins que es torrin una mica. Muntem la Coca: 1.- Un cop estirada la coca, la tapem i la deixem reposar 10 minuts. I la tornem a estirar definitivament. 2.- Tot seguit hi posem les peres a sobre, i a continuació la ceba i les ametlles. 3.- Ho enfornem a 220º 35 minuts. 4.- Esmicolem el formatge i el barregem amb l’oli de la ceba, i quan hàgim tret la coca del forn, i encara estigui calenta, hi posem el formatge gorgonzola a sobre, per a que es fongui una mica. 5.- Retirem del forn i hi posem els canonges per sobre. Oliem amb una mica més d’oli de la cocció de les cebes. ----------------------------------------- Tema musical: Balada para ti Autor: Jóvenes viejos Biblioteca de YouTube Studio. ----------------------------------------- #coca #cocaderecapte #cocaderecaptedeperes #cocaderecaptedeformatgeblau #cocaderecaptedegorgonzola #cocaderecaptedeperesiformatgeforgonzola #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #cocacatalana ------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada