Coca de Sant Joan farcida de taronja confitada i panses, amb sucre perlat, cireres confitades i pinyons Ingredients, massa mare: 140 gr farina de força 90 ml de llet 25 gr de llevat Coca: massa mare, 425 gr de farina de força 75 ml de llet 25 gr llevat fresc de forner 90 gr sucre 3 ous grans 150 a 200 gr panses trinxades 150 a 200 gr de pell de taronja confitada trinxada 10 gr sal 90 gr mantega Emulsió Aromàtica: la pell ratllada d’una taronja i d’una llimona, el suc de la taronja i de la llimona, una cullerada de mel, una cullerada de rom, una cullerada de vainilla, una cullerada de tarongina i un anís estrellat. Reduïr fins 100 gr. Cobertura: Un ou amb una cullerada de llet 50 gr ametlles en granit i sucre La preparem, 1.- Deixem la mantega a temperatura ambient. 2.- Preferment o Massa Mare: Posem els 90 ml de llet o d'aigua, tèbia, amb els 25 gr del llevat esmicolat, i desfem el llevat remenant. Posem els 140 gr de farina tamisada i tornem a barrejar. Ben barrejat fins que es deixi anar de les parets, fent una bola. Ho tapem i ho deixem llevar 45 minuts. Doblarà la seva mida. 3.- Si ho fem a màquina: Tenim la Massa mare ja llevada, i l'aboquem al bol d'una pastadora, amb els 3 ous, els 100 gr de sucre, els 10 gr de sal, els 75 ml de llet, i l’Emulsió Aromàtica. A continuació hi posem la farina tamisada, però només la meitat, i seguim barrejant. Jo he fet servir la pastadora. 4.- Ara afegim l’altre meitat de la farina i els altres 25 gr de llevat fresc esmicolat (Passat pel colador). I seguim amb els 90 gr de la mantega tova, posant-la mica a pica, la que afagi la pasta, i seguim pastant. Trigarà 15 minuts. Sense la pastadora elèctrica trigareu una mica més. Quan ha estat força barrejada i la pasta se separa de les parets fent una bola, l'he tapat amb film de cuina, i ho he posat al forn, però apagat, 30 minuts, o més, o fins que dobli la seva mida. He posat també llevat fresc en aquesta segona tanda, perquè no trigui tant a llevar. ( o pujar). 5.- Aboquem la pasta sobre el taulell lleugerament enfarinat, i la textura haurà canviat. Com més ho hàgim barrejat, més fàcil de manipular. La farina ha de perdre la força. Fem una o dues boles i l'estirem amb les mans i el corró per donar-los la forma. Si la pasta encara té força la deixem reposar 10 o 15 minuts més. Farem una coca gran (familiar) o dues de mitjanes. 6.- Oliem la plata d’enfornar, i hi posem paper vegetal a sobre, i untem amb mantega. I a sobre hi posem la coca. L’acabem d’estirar i la pintem amb ou batut i a sobre hi posem les cireres confitades, els pinyons, el sucre i tornem a deixar reposar al forn apagat, almenys una hora, depèn de la temperatura ambiental. Els pinyons els hem hidratat amb aigua 10 minuts abans perquè no es cremin. 7.- Enfornem, al forn preescalfat abans, a 200º 25 minuts, depenent de la mida de la Coca. Amb el forn estatic, a dalt i a baix (Sense aire, ja que la ressecaria i cremaria la coca). 8.- Just abans de servir hi posem un raig d'anís per sobre . Podreu esperar? La propera vegada, la farem molt millor! Hi ha tres revetles, Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, i tenim molts anys per practicar. Ha, ha, ha...…. I recordeu a demanar una pastadora als Reis Mags. Per a fer pasta o massa és fantàstica. ------------------------------------------------------------ Tema musical: Balada para tí Autor: Jóvenes viejos Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------ #cocadesantjoan #cocadecireresipinyons #cocafarcidadetaronjaipanses #cocadesantjoanambcireresipinyons #cocadesantjoanfarcidaambtaronjaipanses #jaumecamprubi #jaumecamprubihon #jaumecamprubigourmet #cocacasolana #cocadesantjoanacasa -----------------------------------------------------------
Coca de Sant Joan farcida de taronja confitada i panses, amb sucre perlat, cireres confitades i pinyons Ingredients, massa mare: 140 gr farina de força 90 ml de llet 25 gr de llevat Coca: massa mare, 425 gr de farina de força 75 ml de llet 25 gr llevat fresc de forner 90 gr sucre 3 ous grans 150 a 200 gr panses trinxades 150 a 200 gr de pell de taronja confitada trinxada 10 gr sal 90 gr mantega Emulsió Aromàtica: la pell ratllada d’una taronja i d’una llimona, el suc de la taronja i de la llimona, una cullerada de mel, una cullerada de rom, una cullerada de vainilla, una cullerada de tarongina i un anís estrellat. Reduïr fins 100 gr. Cobertura: Un ou amb una cullerada de llet 50 gr ametlles en granit i sucre La preparem, 1.- Deixem la mantega a temperatura ambient. 2.- Preferment o Massa Mare: Posem els 90 ml de llet o d'aigua, tèbia, amb els 25 gr del llevat esmicolat, i desfem el llevat remenant. Posem els 140 gr de farina tamisada i tornem a barrejar. Ben barrejat fins que es deixi anar de les parets, fent una bola. Ho tapem i ho deixem llevar 45 minuts. Doblarà la seva mida. 3.- Si ho fem a màquina: Tenim la Massa mare ja llevada, i l'aboquem al bol d'una pastadora, amb els 3 ous, els 100 gr de sucre, els 10 gr de sal, els 75 ml de llet, i l’Emulsió Aromàtica. A continuació hi posem la farina tamisada, però només la meitat, i seguim barrejant. Jo he fet servir la pastadora. 4.- Ara afegim l’altre meitat de la farina i els altres 25 gr de llevat fresc esmicolat (Passat pel colador). I seguim amb els 90 gr de la mantega tova, posant-la mica a pica, la que afagi la pasta, i seguim pastant. Trigarà 15 minuts. Sense la pastadora elèctrica trigareu una mica més. Quan ha estat força barrejada i la pasta se separa de les parets fent una bola, l'he tapat amb film de cuina, i ho he posat al forn, però apagat, 30 minuts, o més, o fins que dobli la seva mida. He posat també llevat fresc en aquesta segona tanda, perquè no trigui tant a llevar. ( o pujar). 5.- Aboquem la pasta sobre el taulell lleugerament enfarinat, i la textura haurà canviat. Com més ho hàgim barrejat, més fàcil de manipular. La farina ha de perdre la força. Fem una o dues boles i l'estirem amb les mans i el corró per donar-los la forma. Si la pasta encara té força la deixem reposar 10 o 15 minuts més. Farem una coca gran (familiar) o dues de mitjanes. 6.- Oliem la plata d’enfornar, i hi posem paper vegetal a sobre, i untem amb mantega. I a sobre hi posem la coca. L’acabem d’estirar i la pintem amb ou batut i a sobre hi posem les cireres confitades, els pinyons, el sucre i tornem a deixar reposar al forn apagat, almenys una hora, depèn de la temperatura ambiental. Els pinyons els hem hidratat amb aigua 10 minuts abans perquè no es cremin. 7.- Enfornem, al forn preescalfat abans, a 200º 25 minuts, depenent de la mida de la Coca. Amb el forn estatic, a dalt i a baix (Sense aire, ja que la ressecaria i cremaria la coca). 8.- Just abans de servir hi posem un raig d'anís per sobre . Podreu esperar? La propera vegada, la farem molt millor! Hi ha tres revetles, Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, i tenim molts anys per practicar. Ha, ha, ha...…. I recordeu a demanar una pastadora als Reis Mags. Per a fer pasta o massa és fantàstica. ------------------------------------------------------------ Tema musical: Balada para tí Autor: Jóvenes viejos Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------ #cocadesantjoan #cocadecireresipinyons #cocafarcidadetaronjaipanses #cocadesantjoanambcireresipinyons #cocadesantjoanfarcidaambtaronjaipanses #jaumecamprubi #jaumecamprubihon #jaumecamprubigourmet #cocacasolana #cocadesantjoanacasa -----------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada