Espaguetis amb cloïses o Spaguetti alle vongole1 kg de cloïsses 350 espaguetis de grams 100 g de vi blanc sec 3 grans d'all fresc 16 tomàquets Cherry julivert pebrot xili, fresc o sec oli d'oliva verge extra una llimona sal Cuinem, 1.- Posem les cloïsses en aigua salada (amb 35 gr de sal ler litre d’aigua, més o menys la salinitat del mar). Les tapem i les tenim almenys dues hores a la nevera, encara que millor d’un dia per a l’altre. En aquest temps podem fer canvis d’aigua i comprobar l’arena que deixen anar. Hi ha qui els posa una estona abans de cuinar-les, aigua amb gas o inclús un rajolí de vinagre, per tal de que deixin anar l’arena. 2.- Esbandim les cloïses i retirem les que estiguin trencades. 3.- Salem l’aigua per a bullir la pasta, (12 gr de sal per litre d’aigua) durant el temps que indiqui el paquet. El temps és diferent depenent de la marca i el gruix de la pasta. 4.- En una cassola escalfem un raig d’oli i els tres grans d’all trinxats, els bitxos caienes, dues o tres branquetes de julivert fresc,la sal i uns tomaquets, i quan sigui tot cuït hi afegim el vi blanc. Hi podeu posar pebre blanc. 5.- Deixem que el alcohol del vi s’evapori i ja hi afegim les cloïsses, ho tapem i ho deixem fins que les cloïsses comencin a obrir-se. 6.- Tot just js’obrin les traiem de la cassola, evitant que es coguin massa, i llencem les tancades, i les reservem. A una part d’elles els hi traiem la closca. 7.- Si penseu que pot haver-hi arena o sorra, coleu el suc, sinó retireu el julivert i els tomaquets. 8.- Al suc de la cassola hi afegim dos cullerots d’aigua de la cocció de la pasta. I quan a la pasta li manquin 3 minuts la passem de l’olla a la cassola per a que acabi de coure’s. 9.- Posem el julivert picat abundant a sobre de la pasta i dues cullerades d’oli d’oliva. 10.- Aboquem les cloïsses amb closque i sense closca a la cassola, i la resta de tomaquets partits pel mig, i salteu-lo fins que la pasta quedi ben cremosa. ------------------------------------------ Tema musical: Finding Autor: Nat Keefe Bibliteca de YouTube Studio ------------------------------------------ #Spaguettiallevongole #espaguetisambcloïsses #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ------------------------------------------
Espaguetis amb cloïses o Spaguetti alle vongole1 kg de cloïsses 350 espaguetis de grams 100 g de vi blanc sec 3 grans d'all fresc 16 tomàquets Cherry julivert pebrot xili, fresc o sec oli d'oliva verge extra una llimona sal Cuinem, 1.- Posem les cloïsses en aigua salada (amb 35 gr de sal ler litre d’aigua, més o menys la salinitat del mar). Les tapem i les tenim almenys dues hores a la nevera, encara que millor d’un dia per a l’altre. En aquest temps podem fer canvis d’aigua i comprobar l’arena que deixen anar. Hi ha qui els posa una estona abans de cuinar-les, aigua amb gas o inclús un rajolí de vinagre, per tal de que deixin anar l’arena. 2.- Esbandim les cloïses i retirem les que estiguin trencades. 3.- Salem l’aigua per a bullir la pasta, (12 gr de sal per litre d’aigua) durant el temps que indiqui el paquet. El temps és diferent depenent de la marca i el gruix de la pasta. 4.- En una cassola escalfem un raig d’oli i els tres grans d’all trinxats, els bitxos caienes, dues o tres branquetes de julivert fresc,la sal i uns tomaquets, i quan sigui tot cuït hi afegim el vi blanc. Hi podeu posar pebre blanc. 5.- Deixem que el alcohol del vi s’evapori i ja hi afegim les cloïsses, ho tapem i ho deixem fins que les cloïsses comencin a obrir-se. 6.- Tot just js’obrin les traiem de la cassola, evitant que es coguin massa, i llencem les tancades, i les reservem. A una part d’elles els hi traiem la closca. 7.- Si penseu que pot haver-hi arena o sorra, coleu el suc, sinó retireu el julivert i els tomaquets. 8.- Al suc de la cassola hi afegim dos cullerots d’aigua de la cocció de la pasta. I quan a la pasta li manquin 3 minuts la passem de l’olla a la cassola per a que acabi de coure’s. 9.- Posem el julivert picat abundant a sobre de la pasta i dues cullerades d’oli d’oliva. 10.- Aboquem les cloïsses amb closque i sense closca a la cassola, i la resta de tomaquets partits pel mig, i salteu-lo fins que la pasta quedi ben cremosa. ------------------------------------------ Tema musical: Finding Autor: Nat Keefe Bibliteca de YouTube Studio ------------------------------------------ #Spaguettiallevongole #espaguetisambcloïsses #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada