Fish and chips / Peix amb patates fregidesIngredients: - Farina per a arrebossar 225 gr (una part pot ser de blat de moro) Total una tassa i mitja. - Una cervesa freda. Uns 285 ml (poc més d’una tassa) - Un sobre Royal o llevat químic. - Bacallà fresc, lluç, bacallà dessalat, congelats, … 2 filets de 150 gr cadascún - Patates per a fregir o fer al forn. - Oli vegetal - Sal i pebre negre - Pèssols - Menta - una cullerada de mantega - llimona - 1 cs oli d’oliva - Crema holandesa. Cuinem, 1.- Tenim la cervesa ben freda. 2.- Tamisem la farina i li afegim el llevat. 3.- Barregem la farina i el llevat amb la cervesa ben freda. Hi poseem sal i pebre negre. Deixem reposar a la nevera un parell d’hores. 4.- Tallem les patates en palets, amb pell o sense, al gust, i les bullim en aigua, sal i vinagre durant cinc minuts. 5.- Un cop bullides, les passem per aigua freda i les posem a refredar a la nevera. 6.- Bullim els pèsols. Quatre minuts. Els retirem i els mig xafem amb una forquilla, i els hi afegim menta picada, una cullerada de mantega, un raig de llimona, una cullerada d’oli d’oliva i pebre negre. 7.- Eixuguem el peix amb paper absorvent. Salem i pebrem i l’enfarinem. 8.- Primer fregim les patates en oli vegetal ( si primer fem el peix, les patates agafaran el gust del peix). Com ja les hem bullides abans, el foc ha d’estar molt fort per a que quedin cruixents per fora. Uns 10 minuts. Si ho voleu podeu fer les patates al forn. 9.- Un cop fregides les patates passem els filets del bacallà per la crema que hem fet amb la farina i la cervesa, i els fregim. 2, 3 o 4 minuts per banda, depenent del gruix. Els deixem reposar a sobre d’una reixeta per a que es mantinguin ben cruixents. 10. Servim: El bacallà amb les patates, amb la crema de pèsols i també es pot acompanyar d’una salsa holandesa o d’una salsa tàrtara. ---------------------------------------------------- Tema musical: Powdered Waltz Autor: The Mini Vandals Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------------- #fishandchips #peixambpatatesfregides #jaimie #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #peixipatatesfregides #receptapeixambpatatesfregides #receptafishandchipsencatalà -----------------------------------------------------
Fish and chips / Peix amb patates fregidesIngredients: - Farina per a arrebossar 225 gr (una part pot ser de blat de moro) Total una tassa i mitja. - Una cervesa freda. Uns 285 ml (poc més d’una tassa) - Un sobre Royal o llevat químic. - Bacallà fresc, lluç, bacallà dessalat, congelats, … 2 filets de 150 gr cadascún - Patates per a fregir o fer al forn. - Oli vegetal - Sal i pebre negre - Pèssols - Menta - una cullerada de mantega - llimona - 1 cs oli d’oliva - Crema holandesa. Cuinem, 1.- Tenim la cervesa ben freda. 2.- Tamisem la farina i li afegim el llevat. 3.- Barregem la farina i el llevat amb la cervesa ben freda. Hi poseem sal i pebre negre. Deixem reposar a la nevera un parell d’hores. 4.- Tallem les patates en palets, amb pell o sense, al gust, i les bullim en aigua, sal i vinagre durant cinc minuts. 5.- Un cop bullides, les passem per aigua freda i les posem a refredar a la nevera. 6.- Bullim els pèsols. Quatre minuts. Els retirem i els mig xafem amb una forquilla, i els hi afegim menta picada, una cullerada de mantega, un raig de llimona, una cullerada d’oli d’oliva i pebre negre. 7.- Eixuguem el peix amb paper absorvent. Salem i pebrem i l’enfarinem. 8.- Primer fregim les patates en oli vegetal ( si primer fem el peix, les patates agafaran el gust del peix). Com ja les hem bullides abans, el foc ha d’estar molt fort per a que quedin cruixents per fora. Uns 10 minuts. Si ho voleu podeu fer les patates al forn. 9.- Un cop fregides les patates passem els filets del bacallà per la crema que hem fet amb la farina i la cervesa, i els fregim. 2, 3 o 4 minuts per banda, depenent del gruix. Els deixem reposar a sobre d’una reixeta per a que es mantinguin ben cruixents. 10. Servim: El bacallà amb les patates, amb la crema de pèsols i també es pot acompanyar d’una salsa holandesa o d’una salsa tàrtara. ---------------------------------------------------- Tema musical: Powdered Waltz Autor: The Mini Vandals Biblioteca de YouTube Studio ---------------------------------------------------- #fishandchips #peixambpatatesfregides #jaimie #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet #peixipatatesfregides #receptapeixambpatatesfregides #receptafishandchipsencatalà -----------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada