Focaccia,Ingredients, Preferment: 200 gr farina de força 200 gr aigua tèbia 10 gr llevat fresc premsat, de forner Pasta principal: 300 gr farina de força 15 gr llevat fresc premsat, de forner 200 ml d’aigua 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre o de mel 3 cullerades d’oli ------ Cobertura : 1 culleradeta d’all en pols 3 cullerades d’oli d’oliva 1 cullerada d’aigua 1 culleradeta de sal Extres : romaní fresc tomaquets ceba pebrots oli d’oliva sal en escates... ------ 1.- Preferment: Posar 10 gr de llevat fresc premsat esmicolat en un got amb 200 ml de l’aigua tèbia i 200 gr de farina de força. (quan feu pa o derivats utilitzeu sempre llevat fresc premsat o en pols, però mai llevat químic tipus Royal, el qual va bé per a pastisseria) Deixem reposar 90 minuts o fins que dobli la seva mida. La proporció del llevat de forner que s’utilitza és 5 gr per cada 100 gr de farina. 2.- A la primera pasta hi afegim 300 gr de la farina de força, 200 ml d’aigua amb 15 gr de llevat fresc premsat esmicolat. També tres cullerades d’oli. Ho barregem en un bol gran, i hi posem la sal, una culleradeta de mel o una culleradeta de sucre. Ho barregem i quan estigui prou barrejat ho deixem reposar tapat, 90 minuts més. 3.- Estirem la massa, i plegant-la, i ho deixem reposar de nou, 20 minuts més. Igualment de 25 a 30º 4.- la pleguem i estirem per última vegada. Penseu que ha de quedar més tova que el pa. La posem ja dins la plata on la enfornarem i la deixem reposar de nou, vint minuts més. 5.- Barregem oli, aigua i sal, emulsionant-los, i ho reservem. 6.- un cop passats els vint minuts l’acabem d’estirar amb els dits untats amb oli lentament. Si costa arribar a les cantonades, deixar-la reposar deu minuts més. 7.- Per sobre pintarem amb l’emulsió anterior. 8.- Sobre la focaccia crua, hi posem: olives verdes, tomaquets de colors per meitats i ceba, … o les nostres flors amb verdures. 9.- Ho enfornarem a 250º, a adalt i abaix, 25 o 28 minuts, fins que estigui torrat per sobre. Si veiem que li costa torrar-se 5 minuts abans tornem a ruixar-la amb aigua per sobre.Si veiem que se’ns cremen les verdures, tapem amb paper d’alumini 11.- Quan surti del forn ho tornarem a oliar per sobre. ------------------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Twinkle in the Night Autor: Aakasg Gandhi Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------------------ #focaccia #focacciafloral #focacciaprimaveral #focacciadeprimavera #focacciafantasia #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ------------------------------------------------------------------------------------
Focaccia,Ingredients, Preferment: 200 gr farina de força 200 gr aigua tèbia 10 gr llevat fresc premsat, de forner Pasta principal: 300 gr farina de força 15 gr llevat fresc premsat, de forner 200 ml d’aigua 1 culleradeta de sal 1 culleradeta de sucre o de mel 3 cullerades d’oli ------ Cobertura : 1 culleradeta d’all en pols 3 cullerades d’oli d’oliva 1 cullerada d’aigua 1 culleradeta de sal Extres : romaní fresc tomaquets ceba pebrots oli d’oliva sal en escates... ------ 1.- Preferment: Posar 10 gr de llevat fresc premsat esmicolat en un got amb 200 ml de l’aigua tèbia i 200 gr de farina de força. (quan feu pa o derivats utilitzeu sempre llevat fresc premsat o en pols, però mai llevat químic tipus Royal, el qual va bé per a pastisseria) Deixem reposar 90 minuts o fins que dobli la seva mida. La proporció del llevat de forner que s’utilitza és 5 gr per cada 100 gr de farina. 2.- A la primera pasta hi afegim 300 gr de la farina de força, 200 ml d’aigua amb 15 gr de llevat fresc premsat esmicolat. També tres cullerades d’oli. Ho barregem en un bol gran, i hi posem la sal, una culleradeta de mel o una culleradeta de sucre. Ho barregem i quan estigui prou barrejat ho deixem reposar tapat, 90 minuts més. 3.- Estirem la massa, i plegant-la, i ho deixem reposar de nou, 20 minuts més. Igualment de 25 a 30º 4.- la pleguem i estirem per última vegada. Penseu que ha de quedar més tova que el pa. La posem ja dins la plata on la enfornarem i la deixem reposar de nou, vint minuts més. 5.- Barregem oli, aigua i sal, emulsionant-los, i ho reservem. 6.- un cop passats els vint minuts l’acabem d’estirar amb els dits untats amb oli lentament. Si costa arribar a les cantonades, deixar-la reposar deu minuts més. 7.- Per sobre pintarem amb l’emulsió anterior. 8.- Sobre la focaccia crua, hi posem: olives verdes, tomaquets de colors per meitats i ceba, … o les nostres flors amb verdures. 9.- Ho enfornarem a 250º, a adalt i abaix, 25 o 28 minuts, fins que estigui torrat per sobre. Si veiem que li costa torrar-se 5 minuts abans tornem a ruixar-la amb aigua per sobre.Si veiem que se’ns cremen les verdures, tapem amb paper d’alumini 11.- Quan surti del forn ho tornarem a oliar per sobre. ------------------------------------------------------------------------------------ Tema musical: Twinkle in the Night Autor: Aakasg Gandhi Biblioteca de YouTube Studio ------------------------------------------------------------------------------------ #focaccia #focacciafloral #focacciaprimaveral #focacciadeprimavera #focacciafantasia #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ------------------------------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada