Gaspatxo de blat de moro(Per a quatre persones) Ingredients 4 panotxes de blat de moro dolç o 400 gr de grans congelats. 350 ml d’aigua 1 pebrot groc, sense llavors 3 grans d'all ⅓ tassa d'oli d'oliva verge extra o més. 1 cogombre petit, pelat, o mig de gran. suc d’una llimona, unes dues cullerades 3 tomàquets grocs mitjans 2 cullerades de vinagre de xerès 1 ceba tendra 2 culleradetes de sal 2 culleradetes de pebre blanc Per sobre hi possem: ¼ tassa de grans de blat de moro frescos tomàquest Cherry vermells en meitats fulles d'alfàbrega fresca Oli d’oliva Sal marina en escates Instruccions 1. Nosaltres hem utilitzat blat de moro congelat. Una bossa d’uns 400 gr. El posem a bullir a 350 ml d’aigua, durant 4 minuts, i reservem l’aigua de la ebullició. Reservem una tasseta de grans per a la decoració del plat. 2. Posem el blat de moro ja cuit a la trituradora i hi afegim el cogombre sense la pell, el pebrot groc sense les llavors i la part blanca, els tomàquets grocs, la ceba tendra, els tres alls, el suc d’una llimona, les dues cullerades del vinagre de Xerès, les dues culleradetes del pebre blanc i les dues culleradetes de sal. Ho triturem tot fins que l’oli quedi suau. Tot seguit hi afegim l’aigua de bullir el blat de moro, uns 350 ml i tornem a triturar. 3.- Colem tota la barreja i l’emulsionem amb ¼ de tassa d’oli d’oliva, a velocitat màxima, per a que li doni una textura super sedosa. Com si féssim una maionesa. 4. Ho refrigerem durant dues hores, o més, per a que els sabors es barregin bé i es refredi. 5. Servim posant-hi per sobre un raig d’oli d’oliva, grans de blat de moro, tomaquets partits pel mig, julivert picat, una flor i sal en escates. -------------------------------------------------------------- Tema musical: Beseeched Autor: Asher Fulero Biblioteca YouTube Studio --------------------------------------------------------------- #gaspatxo #gaspatxodeblatdemor #gaspatxogroc #sopafredadeblatdemoro #sopafredagroga #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ----------------------------------------------------------------
Gaspatxo de blat de moro(Per a quatre persones) Ingredients 4 panotxes de blat de moro dolç o 400 gr de grans congelats. 350 ml d’aigua 1 pebrot groc, sense llavors 3 grans d'all ⅓ tassa d'oli d'oliva verge extra o més. 1 cogombre petit, pelat, o mig de gran. suc d’una llimona, unes dues cullerades 3 tomàquets grocs mitjans 2 cullerades de vinagre de xerès 1 ceba tendra 2 culleradetes de sal 2 culleradetes de pebre blanc Per sobre hi possem: ¼ tassa de grans de blat de moro frescos tomàquest Cherry vermells en meitats fulles d'alfàbrega fresca Oli d’oliva Sal marina en escates Instruccions 1. Nosaltres hem utilitzat blat de moro congelat. Una bossa d’uns 400 gr. El posem a bullir a 350 ml d’aigua, durant 4 minuts, i reservem l’aigua de la ebullició. Reservem una tasseta de grans per a la decoració del plat. 2. Posem el blat de moro ja cuit a la trituradora i hi afegim el cogombre sense la pell, el pebrot groc sense les llavors i la part blanca, els tomàquets grocs, la ceba tendra, els tres alls, el suc d’una llimona, les dues cullerades del vinagre de Xerès, les dues culleradetes del pebre blanc i les dues culleradetes de sal. Ho triturem tot fins que l’oli quedi suau. Tot seguit hi afegim l’aigua de bullir el blat de moro, uns 350 ml i tornem a triturar. 3.- Colem tota la barreja i l’emulsionem amb ¼ de tassa d’oli d’oliva, a velocitat màxima, per a que li doni una textura super sedosa. Com si féssim una maionesa. 4. Ho refrigerem durant dues hores, o més, per a que els sabors es barregin bé i es refredi. 5. Servim posant-hi per sobre un raig d’oli d’oliva, grans de blat de moro, tomaquets partits pel mig, julivert picat, una flor i sal en escates. -------------------------------------------------------------- Tema musical: Beseeched Autor: Asher Fulero Biblioteca YouTube Studio --------------------------------------------------------------- #gaspatxo #gaspatxodeblatdemor #gaspatxogroc #sopafredadeblatdemoro #sopafredagroga #jaumecamprubi #jaumecamprubihom #jaumecamprubigourmet ----------------------------------------------------------------
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada